Articolul precedentNeuronii oglindă
  Articolul următorSchimbarea Sabatului

  Timp de refacere

  Nu te teme şi nu te înspăimânta. Deuteronom 1:21

  Am citit că adevărata măsură a condiţiei fizice a unui alergător nu este cât de mare este pulsul lui în timp ce aleargă, ci cât de mult timp are nevoie pulsul ca să revină la normal, o dată ce alergătorul se opreşte. Acesta se numeşte timp de refacere. Cu alte cuvinte, alergătorii ar trebui să-şi verifice pulsul imediat după ce au încetat să alerge şi din nou după două minute de odihnă. Dacă bătăile pe minut scad cu 40 sau mai mult, aceasta indică faptul că alergătorul este într-o formă cardiovasculară foarte bună.

  Dacă, de exemplu, pulsul meu este de 180 bătăi pe minut la sfârşitul alergării, ar trebui să scadă la 140 sau mai mult după două minute de odihnă. Un timp de refacere mai lung indică o formă cardiovasculară slabă. Astfel, dacă pulsul meu continuă să fie accelerat chiar după mai multe minute de odihnă, ar trebui să fiu îngrijorat că nu sunt într-o formă bună.

  Cred că putem măsura în acelaşi fel şi alte calităţi ale vieţii. Mulţi oameni, din când în când, îşi vor întinde limitele în muncă, în participare la acţiunile bisericii, în hobiuri, interese şi activităţi, aşa cum şi alergătorii îşi pot împinge la maximum frecvenţa pulsului. Uneori, ei pot trece de limitele lor, să se supraextindă, să promită mai mult decât pot face, şi să se dezamăgească atât pe ei, cât şi pe alţii.

  Dar măsura unei persoane nu este neapărat cât de departe poate ajunge, cât de greu munceşte sau cât de des are succes, ci mai degrabă cât de bine se reface după ce are un eşec. S-a spus că, în viaţa aceasta, aproape fiecare se va împiedica şi va cădea pe calea spre ţintă. Alunecări înapoi, ocazionale, sunt inevitabile. Cei care încetează sunt cei care nu se ridică şi nu încep din nou. Învinşi la prima descurajare, pur şi simplu ei nu se refac. Adevăraţii câştigători în viaţă, ca şi alergătorii experimentaţi, au un „timp de refacere” rapid. Ei se ridică imediat când întâlnesc împotrivire, află cauza pentru care au căzut, formulează un nou plan şi merg înainte.

  Aşa că învaţă să învingi descurajările de fiecare zi şi dezvoltă un timp de refacere sănătos.

  În ce domenii ai nevoie să-fi scurtezi timpul de refacere?

  Larry Richardson

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...