Articolul precedentNeuronii oglindă
  Articolul următorSchimbarea Sabatului

  Timp de refacere

  Nu te teme şi nu te înspăimânta. Deuteronom 1:21

  Am citit că adevărata măsură a condiţiei fizice a unui alergător nu este cât de mare este pulsul lui în timp ce aleargă, ci cât de mult timp are nevoie pulsul ca să revină la normal, o dată ce alergătorul se opreşte. Acesta se numeşte timp de refacere. Cu alte cuvinte, alergătorii ar trebui să-şi verifice pulsul imediat după ce au încetat să alerge şi din nou după două minute de odihnă. Dacă bătăile pe minut scad cu 40 sau mai mult, aceasta indică faptul că alergătorul este într-o formă cardiovasculară foarte bună.

  Dacă, de exemplu, pulsul meu este de 180 bătăi pe minut la sfârşitul alergării, ar trebui să scadă la 140 sau mai mult după două minute de odihnă. Un timp de refacere mai lung indică o formă cardiovasculară slabă. Astfel, dacă pulsul meu continuă să fie accelerat chiar după mai multe minute de odihnă, ar trebui să fiu îngrijorat că nu sunt într-o formă bună.

  Cred că putem măsura în acelaşi fel şi alte calităţi ale vieţii. Mulţi oameni, din când în când, îşi vor întinde limitele în muncă, în participare la acţiunile bisericii, în hobiuri, interese şi activităţi, aşa cum şi alergătorii îşi pot împinge la maximum frecvenţa pulsului. Uneori, ei pot trece de limitele lor, să se supraextindă, să promită mai mult decât pot face, şi să se dezamăgească atât pe ei, cât şi pe alţii.

  Dar măsura unei persoane nu este neapărat cât de departe poate ajunge, cât de greu munceşte sau cât de des are succes, ci mai degrabă cât de bine se reface după ce are un eşec. S-a spus că, în viaţa aceasta, aproape fiecare se va împiedica şi va cădea pe calea spre ţintă. Alunecări înapoi, ocazionale, sunt inevitabile. Cei care încetează sunt cei care nu se ridică şi nu încep din nou. Învinşi la prima descurajare, pur şi simplu ei nu se refac. Adevăraţii câştigători în viaţă, ca şi alergătorii experimentaţi, au un „timp de refacere” rapid. Ei se ridică imediat când întâlnesc împotrivire, află cauza pentru care au căzut, formulează un nou plan şi merg înainte.

  Aşa că învaţă să învingi descurajările de fiecare zi şi dezvoltă un timp de refacere sănătos.

  În ce domenii ai nevoie să-fi scurtezi timpul de refacere?

  Larry Richardson

  Timp de refacere - 2017. Adevăraţii câştigători în viaţă, ca şi alergătorii experimentaţi, au un „timp de refacere” rapid. Ei se ridică imediat când întâlnesc împotrivire, află cauza pentru care au căzut, formulează un nou plan şi merg înainte. Aşa că învaţă să învingi descurajările zilnice şi dezvoltă un timp de refacere sănătos.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...