Minunile apei

  Tu cercetezi pământul şi-i dai belşug, îi umpli de bogăţii şi de râuri dumnezeieşti, pline cu apă. Psalmul 65:9

  Cu mii de ani în urmă, Dumnezeu a pus în funcţiune cel mai bun sistem de reciclare a apei, pe care lumea l-a cunoscut vreodată. Sunt uimită de câte ori mă gândesc că apa pe care o beau sau o folosesc a fost, nu cu mult timp în urmă, în ocean, apoi s-a evaporat în nori, unde a fost purificată. Vânturile poartă norii peste pământ ca să depoziteze încărcătura lor dătătoare de viaţă în munţi, de unde curge spre râuri şi în pământ, ca să o putem folosi. După ce am folosit-o, este purtată din nou în râuri şi înapoi în ocean, ca să fie reciclată. Ce imaginaţie fantastică are Dumnezeu!

  Câtă bucurie şi folos primim de la apă! Nu numai că apa lui Dumnezeu ne oferă un seceriş bogat, dar ea oferă şi mari ocazii de recreare. De la jucatul cu zăpadă şi patinatul pe gheaţă până la înot şi la a-i privi pe copiii care se joacă în bălţile lăsate de ultimele ploi; de la a privi peştii într-un acvariu până la a bea limonadă şi a mânca pepeni, apa joacă un rol important în viaţa noastră zilnică.

  În plus, nu există nimic mai bun ca senzaţia unui duş rece, după o zi de lucru fierbinte, sau o baie caldă şi relaxantă într-o seară rece.

  Dar apa este la fel de esenţială şi pentru interiorul organismului. Nici o celulă din corpul meu n-ar putea exista fără apă. Nici măcar n-aş putea clipi fără apă! Apa mă ajută să diger hrana şi poartă reziduurile şi toxinele din corpul meu – în special când sunt bolnavă. Mă ajută să am un sânge bun, care curge în toate părţile organismului, inclusiv creierul.

  Mi se reaminteşte că lucrarea Duhului Sfânt este foarte asemănătoare cu cea a apei. El ne curăţă de impurităţile spirituale şi ne umple cu Apa Vie, curată. Rugăciunea mea este: „Doamne, acoperă-mă cu Apa Ta cea Vie; spală-mă pe dinăuntru şi pe dinafară. Fă-mă un vas curat pentru Tine”. Sper că aceasta este şi rugăciunea ta!

  Cum ar trebui să-ți plănuieşti ziua, ca să bei cât de mult posibil din Apa Vie?

  Dona Daniel

  Minunile apei - 2017. Lucrarea Duhului Sfânt este foarte asemănătoare cu cea a apei. El ne curăţă de impurităţile spirituale şi ne umple cu Apa Vie, curată. Rugăciunea mea este: „Doamne, acoperă-mă cu Apa Ta cea Vie; spală-mă pe dinăuntru şi pe dinafară. Fă-mă un vas curat pentru Tine”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...