Minunile apei

Tu cercetezi pământul şi-i dai belşug, îi umpli de bogăţii şi de râuri dumnezeieşti, pline cu apă. Psalmul 65:9

Cu mii de ani în urmă, Dumnezeu a pus în funcţiune cel mai bun sistem de reciclare a apei, pe care lumea l-a cunoscut vreodată. Sunt uimită de câte ori mă gândesc că apa pe care o beau sau o folosesc a fost, nu cu mult timp în urmă, în ocean, apoi s-a evaporat în nori, unde a fost purificată. Vânturile poartă norii peste pământ ca să depoziteze încărcătura lor dătătoare de viaţă în munţi, de unde curge spre râuri şi în pământ, ca să o putem folosi. După ce am folosit-o, este purtată din nou în râuri şi înapoi în ocean, ca să fie reciclată. Ce imaginaţie fantastică are Dumnezeu!

Câtă bucurie şi folos primim de la apă! Nu numai că apa lui Dumnezeu ne oferă un seceriş bogat, dar ea oferă şi mari ocazii de recreare. De la jucatul cu zăpadă şi patinatul pe gheaţă până la înot şi la a-i privi pe copiii care se joacă în bălţile lăsate de ultimele ploi; de la a privi peştii într-un acvariu până la a bea limonadă şi a mânca pepeni, apa joacă un rol important în viaţa noastră zilnică.

În plus, nu există nimic mai bun ca senzaţia unui duş rece, după o zi de lucru fierbinte, sau o baie caldă şi relaxantă într-o seară rece.

Dar apa este la fel de esenţială şi pentru interiorul organismului. Nici o celulă din corpul meu n-ar putea exista fără apă. Nici măcar n-aş putea clipi fără apă! Apa mă ajută să diger hrana şi poartă reziduurile şi toxinele din corpul meu – în special când sunt bolnavă. Mă ajută să am un sânge bun, care curge în toate părţile organismului, inclusiv creierul.

Mi se reaminteşte că lucrarea Duhului Sfânt este foarte asemănătoare cu cea a apei. El ne curăţă de impurităţile spirituale şi ne umple cu Apa Vie, curată. Rugăciunea mea este: „Doamne, acoperă-mă cu Apa Ta cea Vie; spală-mă pe dinăuntru şi pe dinafară. Fă-mă un vas curat pentru Tine”. Sper că aceasta este şi rugăciunea ta!

Cum ar trebui să-ți plănuieşti ziua, ca să bei cât de mult posibil din Apa Vie?

Dona Daniel

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video