Oprește-te și miroase trandafirii

  Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri? El ţine în mână sufletul a tot ce trăieşte, suflarea oricărui trup omenesc. Iov 12:9-10

  Fiind mama a două fete şi având serviciu, cea mai stresantă perioadă a zilei nu este în timpul orelor de la birou, ci între 6 şi 8 dimineaţa, când trebuie să le spăl, să le îmbrac şi să le transport acolo unde trebuie să ajungă la timp.

  Într-o zi, Diana, fiica mea cea mare, mi-a amintit de una dintre cele mai simple lecţii de viaţă. Diana are paralizie cerebrală şi nu este dezvoltată mintal pentru vârsta ei. Deşi are 8 ani, se comportă ca un copil de 3-4 ani.

  După ce am lăsat-o pe cea mică la şcoală, întârziasem cu 5 minute în timp ce mă grăbeam s-o duc pe Diana la creşă. Mă grăbeam pe trotuar, când Diana s-a oprit şi mi-a spus cu o voce cântată: „Mămico, auzi?” încercând încă s-o trag după mine, i-am spus: „Ce e? Nu aud nimic. Hai, hai să mergem!” Dar ea nu se grăbea.

  „Păsărelele. Nu auzi păsărelele, mămico? Unde sunt?”

  Dându-mi seama că n-o s-o fac să se mişte, dacă nu-i arătam unde cântau păsărelele, i-am arătat un copac din apropiere. Am luat-o apoi de mână ca s-o fac să se grăbească, dar ea continua să rămână în urmă. S-a întors spre straturile de flori de primăvară, care înfloreau de o parte şi de alta a potecii spre creşă. „Ce flori îţi plac cel mai mult, mămico?”

  Cu un oftat, am renunţat s-o fac să meargă mai repede. În cele din urmă, dându-mi seama de inocenţa cu care Diana se bucura de dimineaţă (neatentă la graba mea), am răspuns: „Cel mai mult îmi plac cele mov. Ţie care îţi plac?”

  „Îmi plac cele galbene şi cele roz, cele albe şi cele portocalii….” a continuat ea, enumerând culorile curcubeului. În cele din urmă, am ajuns şi am întârziat 10 minute la serviciu, dar cu o faţă mult mai veselă în acea zi, pentru că mi se reamintise: „Opreşte-te şi miroase trandafirii”.

  Şi există trandafir mai frumos decât viaţa unui copil?

  Te-ai oprit astăzi ca să miroşi trandafirii?

  Nancy Hadaway

  Oprește-te și miroase trandafirii - 2017. „Îmi plac cele galbene şi cele roz, cele albe şi cele portocalii....” a continuat ea, enumerând culorile curcubeului. În cele din urmă, am ajuns şi am întârziat 10 minute la serviciu, dar cu o faţă mult mai veselă în acea zi, pentru că mi se reamintise: „Opreşte-te şi miroase trandafirii”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...