Oprește-te și miroase trandafirii

  Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri? El ţine în mână sufletul a tot ce trăieşte, suflarea oricărui trup omenesc. Iov 12:9-10

  Fiind mama a două fete şi având serviciu, cea mai stresantă perioadă a zilei nu este în timpul orelor de la birou, ci între 6 şi 8 dimineaţa, când trebuie să le spăl, să le îmbrac şi să le transport acolo unde trebuie să ajungă la timp.

  Într-o zi, Diana, fiica mea cea mare, mi-a amintit de una dintre cele mai simple lecţii de viaţă. Diana are paralizie cerebrală şi nu este dezvoltată mintal pentru vârsta ei. Deşi are 8 ani, se comportă ca un copil de 3-4 ani.

  După ce am lăsat-o pe cea mică la şcoală, întârziasem cu 5 minute în timp ce mă grăbeam s-o duc pe Diana la creşă. Mă grăbeam pe trotuar, când Diana s-a oprit şi mi-a spus cu o voce cântată: „Mămico, auzi?” încercând încă s-o trag după mine, i-am spus: „Ce e? Nu aud nimic. Hai, hai să mergem!” Dar ea nu se grăbea.

  „Păsărelele. Nu auzi păsărelele, mămico? Unde sunt?”

  Dându-mi seama că n-o s-o fac să se mişte, dacă nu-i arătam unde cântau păsărelele, i-am arătat un copac din apropiere. Am luat-o apoi de mână ca s-o fac să se grăbească, dar ea continua să rămână în urmă. S-a întors spre straturile de flori de primăvară, care înfloreau de o parte şi de alta a potecii spre creşă. „Ce flori îţi plac cel mai mult, mămico?”

  Cu un oftat, am renunţat s-o fac să meargă mai repede. În cele din urmă, dându-mi seama de inocenţa cu care Diana se bucura de dimineaţă (neatentă la graba mea), am răspuns: „Cel mai mult îmi plac cele mov. Ţie care îţi plac?”

  „Îmi plac cele galbene şi cele roz, cele albe şi cele portocalii….” a continuat ea, enumerând culorile curcubeului. În cele din urmă, am ajuns şi am întârziat 10 minute la serviciu, dar cu o faţă mult mai veselă în acea zi, pentru că mi se reamintise: „Opreşte-te şi miroase trandafirii”.

  Şi există trandafir mai frumos decât viaţa unui copil?

  Te-ai oprit astăzi ca să miroşi trandafirii?

  Nancy Hadaway

  Oprește-te și miroase trandafirii - 2017. „Îmi plac cele galbene şi cele roz, cele albe şi cele portocalii....” a continuat ea, enumerând culorile curcubeului. În cele din urmă, am ajuns şi am întârziat 10 minute la serviciu, dar cu o faţă mult mai veselă în acea zi, pentru că mi se reamintise: „Opreşte-te şi miroase trandafirii”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...