Oprește-te și miroase trandafirii

  Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri? El ţine în mână sufletul a tot ce trăieşte, suflarea oricărui trup omenesc. Iov 12:9-10

  Fiind mama a două fete şi având serviciu, cea mai stresantă perioadă a zilei nu este în timpul orelor de la birou, ci între 6 şi 8 dimineaţa, când trebuie să le spăl, să le îmbrac şi să le transport acolo unde trebuie să ajungă la timp.

  Într-o zi, Diana, fiica mea cea mare, mi-a amintit de una dintre cele mai simple lecţii de viaţă. Diana are paralizie cerebrală şi nu este dezvoltată mintal pentru vârsta ei. Deşi are 8 ani, se comportă ca un copil de 3-4 ani.

  După ce am lăsat-o pe cea mică la şcoală, întârziasem cu 5 minute în timp ce mă grăbeam s-o duc pe Diana la creşă. Mă grăbeam pe trotuar, când Diana s-a oprit şi mi-a spus cu o voce cântată: „Mămico, auzi?” încercând încă s-o trag după mine, i-am spus: „Ce e? Nu aud nimic. Hai, hai să mergem!” Dar ea nu se grăbea.

  „Păsărelele. Nu auzi păsărelele, mămico? Unde sunt?”

  Dându-mi seama că n-o s-o fac să se mişte, dacă nu-i arătam unde cântau păsărelele, i-am arătat un copac din apropiere. Am luat-o apoi de mână ca s-o fac să se grăbească, dar ea continua să rămână în urmă. S-a întors spre straturile de flori de primăvară, care înfloreau de o parte şi de alta a potecii spre creşă. „Ce flori îţi plac cel mai mult, mămico?”

  Cu un oftat, am renunţat s-o fac să meargă mai repede. În cele din urmă, dându-mi seama de inocenţa cu care Diana se bucura de dimineaţă (neatentă la graba mea), am răspuns: „Cel mai mult îmi plac cele mov. Ţie care îţi plac?”

  „Îmi plac cele galbene şi cele roz, cele albe şi cele portocalii….” a continuat ea, enumerând culorile curcubeului. În cele din urmă, am ajuns şi am întârziat 10 minute la serviciu, dar cu o faţă mult mai veselă în acea zi, pentru că mi se reamintise: „Opreşte-te şi miroase trandafirii”.

  Şi există trandafir mai frumos decât viaţa unui copil?

  Te-ai oprit astăzi ca să miroşi trandafirii?

  Nancy Hadaway

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...