Articolul precedentDescoperirea darului meu
  Articolul următorBiruința asupra fiarei

  Kristi

  În Iope era o ucenică numită Tabita… Ea făcea o mulţime de fapte bune ţi milostenii… S-a îmbolnăvit şi a murit… Petru… s-a rugat; apoi s-a întors spre trup şi a zis: (Tabita, scoală-te!) Ea a deschis ochi şi. a stat îi cepul oasetor. Fapte 9:36-40

  Fiica noastră Kristi a murit pe 11 septembrie 1994. Avea doar 4 ani şi jumătate. Bătălia pentru viaţa ei începuse cu doi ani în urmă, când am descoperit o întăritură în partea dreaptă a abdomenului ei. Kristi avea un neuroblastom, şi acesta creştea repede. Doar trei din 100.000 de copii fac această tumoare. Fiind malignă, se răspândise spre os. Avea doar o şansă din trei să supravieţuiască. Şi pentru această şansă, tratamentul trebuia să fie sever: şase luni de chimioterapie, apoi iradiere urmată de transplant de măduvă. Tratamentul agonizant îşi va lăsa urme pe viaţă pe trupuşorul ei, dar trebuia să încercăm.

  Am sărbătorit un an de la transplantul de măduvă, apoi, două săptămâni mai târziu, cea de-a patra aniversare a lui Kristi. Viaţa era bună din nou. Kristi va supravieţui. Apoi, la 17 luni de la transplant, tumoarea crescuse din nou şi fetiţa noastră curajoasă începuse să piardă din viaţă. Kristi a fost spitalizată şi a început chimioterapia. Dar, spre deosebire de primele şase luni de chimioterapie, pe care a tolerat-o bine, de data aceasta a fost lovită greu. În cea de-a cincea şi ultima zi, nici măcar nu putea să-şi mai ridice capul. Şi recuperarea ci a fost mult mai înceată şi mai complicată. La două zile după externare, Carrie îi citea lui Kristi despre Tabita şi cum fusese ea înviată. Deodată, Kristi a devenit neliniştită, apoi a intrat în delir şi în câteva minute a încetat să respire. Sfârşitul venise atât de repede! Dar, privind înapoi, ne minunăm de programarea lui Dumnezeu. Ultimele gânduri ale lui Kristi au fost despre miracolul de a fi înviat din morţi.

  Trăind prin boala lui Kristi, am învăţat atât de mult, încât vrem să împărtăşim şi cu alţi oameni care au un copil foarte bolnav. Mai întâi, ia zilele pe rând. împărtăşeşte poverile şi nevoile cu prietenii apropiaţi, care te pot ajuta. În mod conştient, creează amintiri pe care să le poţi păstra mai târziu. Bucură-te de ceea ce ai. Nu lăsa ca anticiparea pierderii să-ţi distrugă bucuria prezentă. Dacă boala este mortală, plănuieşte din timp, astfel ca, atunci când vine sfârşitul şi eşti teribil de întristat, să nu fii împovărat cu luarea de decizii. Şi încrede-te în Dumnezeu.

  Chiar prin boală, durere şi moarte, Dumnezeu deţine controlul.

  Eşti gata să-L faci pe Isus Domnul vieţii tale şi să te încrezi în El împreună cu membrii familiei tale?

  David & Carrie Grellmann

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...