Pune mila înaintea judecății

Să vorbiţi şi să lucraţi ca nişte oameni care au să fie judecaţi de o lege a slobozeniei: căci judecata este fără milă pentru cel ce n-a avut milă; dar mila biruieşte judecata. Iacov 2:12-13

Dependenţa de orice fel poate dezmembra familia şi distruge relaţiile, dar una dintre cele mai greu de dominat este dependenţa sexuală a unuia dintre soţi. Povestea lui Don a început cu luarea inocentă a unei reviste pornografice, urmată de filme pentru adulţi, fantezii sexuale şi în cele din urmă adulter. Apoi, învins de vinovăţie, s-a pocăit, a mărturisit soţiei sale şi a fost gata să facă orice era necesar pentru refacere.

Ce aţi fi făcut dacă eraţi soţia lui?

Iată ce spune Sherry: „Am fost în stare să înţeleg că păcatul lui Don nu era cu adevărat împotriva mea, ci împotriva lui Dumnezeu. Mi-am amintit că David, în Biblie, înţelege că păcatele sale criminale nu erau atât de mult împotriva oamenilor, cât împotriva lui Dumnezeu [Psalmul 51:4]. O dată ce mi-am dat seama de asta, Domnul a putut să-mi vorbească prin Efeseni 4:32: ’Fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.’

Ştiam că Scriptura nu îmi cerea să nu divorţez. Deci, dacă rămâneam cu Don, o făceam pentru că voiam, nu pentru că mă forţa ceva s-o fac. Dacă rămâneam cu el, puteam pune un standard mai înalt – legea dragostei.

Lucrul care m-a rănit cel mai mult a fost durerea încrederii rupte a unei căsătorii creştine. M-a făcut să fiu nesigură, defensivă şi suspicioasă.

Dar Dumnezeu a lucrat cu mine cu blândeţe şi consecvenţă. Arătându-mi propriile greşeli şi nerealizări, El m-a menţinut umilă şi dependentă de El. Deşi mă simţeam complet prăbuşită şi zdrobită. El mi-a promis că, umilindu-mă sub mâna Lui puternică, mă va ridica în timp.

Domnul a început să-mi clădească o identitate înrădăcinată în relaţia mea cu El, nu în vreo relaţie omenească. Această siguranţă mi-a dat puterea şi răbdarea de a aştepta ca Dumnezeu să lucreze în viaţa lui Don. Deşi Don a pus succesul şi faima mai presus de căsnicie şi de copii, când Domnul i-a schimbat inima, am simţit o dragoste vibrantă în el, care depăşea preţul.”

Când cineva te răneşte, aminteşte-ţi să pui mila înaintea judecăţii şi să fii amabil, bun şi iertător.

Kay Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor