Articolul precedentFaceti-le şi voi la fel!
  Articolul următorCe simte Dumnezeu despre Sabat

  Pune mila înaintea judecății

  Să vorbiţi şi să lucraţi ca nişte oameni care au să fie judecaţi de o lege a slobozeniei: căci judecata este fără milă pentru cel ce n-a avut milă; dar mila biruieşte judecata. Iacov 2:12-13

  Dependenţa de orice fel poate dezmembra familia şi distruge relaţiile, dar una dintre cele mai greu de dominat este dependenţa sexuală a unuia dintre soţi. Povestea lui Don a început cu luarea inocentă a unei reviste pornografice, urmată de filme pentru adulţi, fantezii sexuale şi în cele din urmă adulter. Apoi, învins de vinovăţie, s-a pocăit, a mărturisit soţiei sale şi a fost gata să facă orice era necesar pentru refacere.

  Ce aţi fi făcut dacă eraţi soţia lui?

  Iată ce spune Sherry: „Am fost în stare să înţeleg că păcatul lui Don nu era cu adevărat împotriva mea, ci împotriva lui Dumnezeu. Mi-am amintit că David, în Biblie, înţelege că păcatele sale criminale nu erau atât de mult împotriva oamenilor, cât împotriva lui Dumnezeu [Psalmul 51:4]. O dată ce mi-am dat seama de asta, Domnul a putut să-mi vorbească prin Efeseni 4:32: ’Fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.’

  Ştiam că Scriptura nu îmi cerea să nu divorţez. Deci, dacă rămâneam cu Don, o făceam pentru că voiam, nu pentru că mă forţa ceva s-o fac. Dacă rămâneam cu el, puteam pune un standard mai înalt – legea dragostei.

  Lucrul care m-a rănit cel mai mult a fost durerea încrederii rupte a unei căsătorii creştine. M-a făcut să fiu nesigură, defensivă şi suspicioasă.

  Dar Dumnezeu a lucrat cu mine cu blândeţe şi consecvenţă. Arătându-mi propriile greşeli şi nerealizări, El m-a menţinut umilă şi dependentă de El. Deşi mă simţeam complet prăbuşită şi zdrobită. El mi-a promis că, umilindu-mă sub mâna Lui puternică, mă va ridica în timp.

  Domnul a început să-mi clădească o identitate înrădăcinată în relaţia mea cu El, nu în vreo relaţie omenească. Această siguranţă mi-a dat puterea şi răbdarea de a aştepta ca Dumnezeu să lucreze în viaţa lui Don. Deşi Don a pus succesul şi faima mai presus de căsnicie şi de copii, când Domnul i-a schimbat inima, am simţit o dragoste vibrantă în el, care depăşea preţul.”

  Când cineva te răneşte, aminteşte-ţi să pui mila înaintea judecăţii şi să fii amabil, bun şi iertător.

  Kay Kuzma

  Pune mila înaintea judecății - 2017. Dumnezeu a lucrat cu mine cu blândeţe şi consecvenţă. Arătându-mi propriile greşeli şi nerealizări, El m-a menţinut umilă şi dependentă de El. Deşi mă simţeam complet prăbuşită şi zdrobită. El mi-a promis că, umilindu-mă sub mâna Lui puternică, mă va ridica în timp.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...