Articolul precedentLui Dumnezeu Îi pasă
  Articolul următorCei 144.000

  Odihnă în însemnătate

  Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihneşte şi El de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. Evrei 4:9-10

  Viktor Frankl a supravieţuit lagărelor de concentrare din timpul celui de-al doilea război mondial şi a scris o carte despre ele. În ea, el descria căutarea noastră pentru însemnătate în privinţa speranţei pe care o avem pentru un viitor mai bun. Cei din lagăre, care au supravieţuit, n-au fost doar cei mai inteligenţi, nici cei mai sănătoşi fizic, ci cei a căror viaţă a fost plină de însemnătate. Dar cum poate cineva să găsească însemnătate în existenţa crudă a unui lagăr de concentrare? Doar căutând acea însemnătate în acele posibilităţi pe care le rezervă viitorul şi sperând. Această atitudine, un tip de sănătate mintală încăpăţânată, invincibilă, i-a ţinut în viaţă pe cei din lagăre.

  Viaţa noastră zilnică nu suportă comparaţie cu cea a celor din lagărele de concentrare naziste, dar este un fapt că cei care trăiesc cu succes chiar vieţi obişnuite trăiesc cu speranţă.

  Cei care păzesc Sabatul şi-au dat totdeauna seama de aceasta, dar nu întotdeauna aşa cum ar fi trebuit. În Sabat, trebuie să privim în urmă şi să ne amintim de o săptămână bine trăită, marele dar al răscumpărării lui Dumnezeu şi creaţiunea. Dar Sabatul ne invită şi să privim înainte, din moment ce prin definiţie el soseşte întotdeauna la sfârşitul unei săptămâni de lucru. Astfel, într-o dimineaţă friguroasă de luni, la serviciu, putem aştepta Sabatul cu nerăbdare. După o zi de muncă grea, marţi seara, ştim că vine Sabatul. Miercuri suntem deja obosiţi, dar din fericire Sabatul este mai aproape. Când vine joi, deja ne pregătim de Sabat. Iar vineri. Sabatul bate la uşă. Deschidem acea uşă, încetând pur şi simplu lucrul, şi Sabatul pătrunde în mijlocul nostru. Atât de simplu, atât de profund. Munca este terminată, oboseala uitată, noi lucruri se deschid minţii, inimii şi trupului nostru.

  Aproape nici o cantitate de presiune şi stres nu poate învinge persoana care găseşte înţeles în viaţă. Acel înţeles vine din speranţa unui viitor mai bun, când lucrul va fi terminat, stresul se va micşora şi relaţiile tensionate vor fi refăcute. Sabatul susţine speranţa pentru un astfel de înţeles în viaţă, în fiecare săptămână, până când ne-a schimbat în aşa fel, încât am devenit pentru toată viaţa oameni ai speranţei.

  Eşti un om al speranţei ? Ce poţi face în Sabat ca să aduci mai mult înţeles în viaţa ta şi să-ţi întăreşti speranţa?

  Niels-Erik & Demetra Andreasen

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...