Articolul precedentLui Dumnezeu Îi pasă
  Articolul următorCei 144.000

  Odihnă în însemnătate

  Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihneşte şi El de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. Evrei 4:9-10

  Viktor Frankl a supravieţuit lagărelor de concentrare din timpul celui de-al doilea război mondial şi a scris o carte despre ele. În ea, el descria căutarea noastră pentru însemnătate în privinţa speranţei pe care o avem pentru un viitor mai bun. Cei din lagăre, care au supravieţuit, n-au fost doar cei mai inteligenţi, nici cei mai sănătoşi fizic, ci cei a căror viaţă a fost plină de însemnătate. Dar cum poate cineva să găsească însemnătate în existenţa crudă a unui lagăr de concentrare? Doar căutând acea însemnătate în acele posibilităţi pe care le rezervă viitorul şi sperând. Această atitudine, un tip de sănătate mintală încăpăţânată, invincibilă, i-a ţinut în viaţă pe cei din lagăre.

  Viaţa noastră zilnică nu suportă comparaţie cu cea a celor din lagărele de concentrare naziste, dar este un fapt că cei care trăiesc cu succes chiar vieţi obişnuite trăiesc cu speranţă.

  Cei care păzesc Sabatul şi-au dat totdeauna seama de aceasta, dar nu întotdeauna aşa cum ar fi trebuit. În Sabat, trebuie să privim în urmă şi să ne amintim de o săptămână bine trăită, marele dar al răscumpărării lui Dumnezeu şi creaţiunea. Dar Sabatul ne invită şi să privim înainte, din moment ce prin definiţie el soseşte întotdeauna la sfârşitul unei săptămâni de lucru. Astfel, într-o dimineaţă friguroasă de luni, la serviciu, putem aştepta Sabatul cu nerăbdare. După o zi de muncă grea, marţi seara, ştim că vine Sabatul. Miercuri suntem deja obosiţi, dar din fericire Sabatul este mai aproape. Când vine joi, deja ne pregătim de Sabat. Iar vineri. Sabatul bate la uşă. Deschidem acea uşă, încetând pur şi simplu lucrul, şi Sabatul pătrunde în mijlocul nostru. Atât de simplu, atât de profund. Munca este terminată, oboseala uitată, noi lucruri se deschid minţii, inimii şi trupului nostru.

  Aproape nici o cantitate de presiune şi stres nu poate învinge persoana care găseşte înţeles în viaţă. Acel înţeles vine din speranţa unui viitor mai bun, când lucrul va fi terminat, stresul se va micşora şi relaţiile tensionate vor fi refăcute. Sabatul susţine speranţa pentru un astfel de înţeles în viaţă, în fiecare săptămână, până când ne-a schimbat în aşa fel, încât am devenit pentru toată viaţa oameni ai speranţei.

  Eşti un om al speranţei ? Ce poţi face în Sabat ca să aduci mai mult înţeles în viaţa ta şi să-ţi întăreşti speranţa?

  Niels-Erik & Demetra Andreasen

  Odihnă în însemnătate - 2017. Aproape nici o cantitate de presiune şi stres nu poate învinge persoana care găseşte înţeles în viaţă care vine din speranţa unui viitor mai bun. Sabatul susţine speranţa pentru un astfel de înţeles în viaţă, în fiecare săptămână, până când ne-a schimbat în aşa fel, încât am devenit pentru toată viaţa oameni ai speranţei.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...