Articolul precedentCalmă, blândă, liniştită, paşnică
  Articolul următorNu te teme

  Drept înainte

  Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în tară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Psalmul 37:3-4

  Pensionarea. În timp ce călătoream de la Washington D.C. spre Nashville, Tennessee, spuneam frecvent cu voce tare: „Mergem acasă.” După toţi aceşti ani de călătorie, predicare şi administrare, ne întrebam ce se afla înaintea noastră. Aveam în minte straturi de trandafiri, grădini de roşii, o casă frumoasă şi vacanţă.

  Eu şi Dot am sosit acasă miercuri, 14 august 1991. Au urmat zile de muncă: cutii de despachetat, flori de plantat, vizite de făcut şi chiar o vizită la medic pentru verificarea mea anuală. Doctorul n-a găsit nici o problemă – de fapt era foarte surprins că eram atât de sănătos.

  – Menţineţi-vă aşa şi veţi trăi 120 de ani, a zâmbit el.

  E cineva surprins de constatarea medicului? De fapt, făceam exerciţii fizice zilnic, îmi supravegheam dieta şi aveam un stil de viaţă pozitiv. Eram totdeauna fericit. La Conferinţa Generală, eram foarte implicat într-un program de menţinerea sănătăţii. De fapt, eram cunoscut ca „Mr. Sănătate”.

  Dar ne aştepta o mare surpriză. Exact şase săptămâni mai târziu, eram în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală pe cord de bypass cvadruplu. Şoc. Imposibil. Ereditatea asociată cu stresul, ne-a spus doctorul.

  Recuperarea era grea pentru mine, pe de o parte, pentru că îmi era teamă şi, pe de altă parte, pentru că nu puteam să cred că aceasta mi se întâmpla tocmai mie. În timpul acelor ore lungi, am citit făgăduinţele lui Dumnezeu. Făgăduinţa mea preferată era Psalmul 37.

  Nu-mi închipuiam atunci că aceasta era prima dintre cele cinci operaţii care vor veni în următorii 2 ani şi jumătate, incluzând cancer de prostată şi o vezică biliară cangrenoasă.

  Da, uneori mă revoltam, dar niciodată credinţa nu m-a părăsit. Ştiam întotdeauna că Dumnezeu mă iubea şi suferea împreună cu mine.

  Astăzi sunt implicat în predicare, activ în biserica locală, exersez şi, da, am grijă de trandafiri. Am un respect mai mare faţă de legile sănătăţii şi îi încurajez şi pe alţii să le urmeze. Primesc cu sinceritate fiecare zi ca un dar preţios din partea lui Dumnezeu, în care trebuie să-i binecuvântez pe alţii, în timp ce-L slăvesc pe Mântuitorul meu. Întoarcerea acasă are acum un înţeles mai adânc, mai bogat pentru mine. Şi „drept înainte” este încă motoul şi tema mea.

  „Gândeşte-te la Hristos. Priveşte la El în credinţă, crezând promisiunile Sale. Păstrează-ţi mintea plină de încredere. El va fi siguranţa ta. Sprijină-te pe El, depinde de El… Pune-ţi încrederea în Cel al cărui braţ nu te va dezamăgi niciodată… Dar privind la Isus vei găsi încurajare” (Selected Messages, book 2, p. 265).

  William C. „Conn” Arnold

  Drept înainte - 2017. „Gândeşte-te la Hristos. Priveşte la El în credinţă, crezând promisiunile Sale. Păstrează-ţi mintea plină de încredere. El va fi siguranţa ta. Sprijină-te pe El, depinde de El... Pune-ţi încrederea în Cel al cărui braţ nu te va dezamăgi niciodată... Dar privind la Isus vei găsi încurajare”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...