Articolul precedentCalmă, blândă, liniştită, paşnică
  Articolul următorNu te teme

  Drept înainte

  Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în tară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Psalmul 37:3-4

  Pensionarea. În timp ce călătoream de la Washington D.C. spre Nashville, Tennessee, spuneam frecvent cu voce tare: „Mergem acasă.” După toţi aceşti ani de călătorie, predicare şi administrare, ne întrebam ce se afla înaintea noastră. Aveam în minte straturi de trandafiri, grădini de roşii, o casă frumoasă şi vacanţă.

  Eu şi Dot am sosit acasă miercuri, 14 august 1991. Au urmat zile de muncă: cutii de despachetat, flori de plantat, vizite de făcut şi chiar o vizită la medic pentru verificarea mea anuală. Doctorul n-a găsit nici o problemă – de fapt era foarte surprins că eram atât de sănătos.

  – Menţineţi-vă aşa şi veţi trăi 120 de ani, a zâmbit el.

  E cineva surprins de constatarea medicului? De fapt, făceam exerciţii fizice zilnic, îmi supravegheam dieta şi aveam un stil de viaţă pozitiv. Eram totdeauna fericit. La Conferinţa Generală, eram foarte implicat într-un program de menţinerea sănătăţii. De fapt, eram cunoscut ca „Mr. Sănătate”.

  Dar ne aştepta o mare surpriză. Exact şase săptămâni mai târziu, eram în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală pe cord de bypass cvadruplu. Şoc. Imposibil. Ereditatea asociată cu stresul, ne-a spus doctorul.

  Recuperarea era grea pentru mine, pe de o parte, pentru că îmi era teamă şi, pe de altă parte, pentru că nu puteam să cred că aceasta mi se întâmpla tocmai mie. În timpul acelor ore lungi, am citit făgăduinţele lui Dumnezeu. Făgăduinţa mea preferată era Psalmul 37.

  Nu-mi închipuiam atunci că aceasta era prima dintre cele cinci operaţii care vor veni în următorii 2 ani şi jumătate, incluzând cancer de prostată şi o vezică biliară cangrenoasă.

  Da, uneori mă revoltam, dar niciodată credinţa nu m-a părăsit. Ştiam întotdeauna că Dumnezeu mă iubea şi suferea împreună cu mine.

  Astăzi sunt implicat în predicare, activ în biserica locală, exersez şi, da, am grijă de trandafiri. Am un respect mai mare faţă de legile sănătăţii şi îi încurajez şi pe alţii să le urmeze. Primesc cu sinceritate fiecare zi ca un dar preţios din partea lui Dumnezeu, în care trebuie să-i binecuvântez pe alţii, în timp ce-L slăvesc pe Mântuitorul meu. Întoarcerea acasă are acum un înţeles mai adânc, mai bogat pentru mine. Şi „drept înainte” este încă motoul şi tema mea.

  „Gândeşte-te la Hristos. Priveşte la El în credinţă, crezând promisiunile Sale. Păstrează-ţi mintea plină de încredere. El va fi siguranţa ta. Sprijină-te pe El, depinde de El… Pune-ţi încrederea în Cel al cărui braţ nu te va dezamăgi niciodată… Dar privind la Isus vei găsi încurajare” (Selected Messages, book 2, p. 265).

  William C. „Conn” Arnold

  Drept înainte - 2017. „Gândeşte-te la Hristos. Priveşte la El în credinţă, crezând promisiunile Sale. Păstrează-ţi mintea plină de încredere. El va fi siguranţa ta. Sprijină-te pe El, depinde de El... Pune-ţi încrederea în Cel al cărui braţ nu te va dezamăgi niciodată... Dar privind la Isus vei găsi încurajare”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...