Articolul precedentMulţumiri în toate lucrurile
  Articolul următorNu-ți ucide soțul

  Deschizând zăgazurile cerului

  Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuieiile… puneți-Mă astfel la încercare,… și veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare. Maleahi 3:10

  Dumnezeu s-a angajat să-i binecuvânteze din abundenţă pe copiii Lui care sunt credincioşi în plătirea mai întâi a 10 procente din ceea ce deja Îi aparţine şi în al doilea rând în aducerea de daruri generoase pentru cauza Lui, din cele 90 de procente rămase.

  În loc să-şi pună încrederea în Dumnezeu, totuşi, cei mai mulţi oameni aleg să-şi pună încrederea în agentul lor de schimb, banca lor, cecul, economiile etc.

  În fiecare an, cercetători de informaţie în privinţa taxelor totalizează, din datele Serviciului Intern de Percepţii, scăderea plăţii taxelor. Cantităţile pe care le-au raportat oamenii din taxele pe venitul brut au fost de patru ori mai mari pentru creditare şi dobânzi decât pentru daruri caritabile! Aceasta înseamnă că, pentru fiecare dolar dat la colectă, cetăţeanul a plătit în medie 4 dolari dobândă.

  Cantitatea de bani este de asemeni revelatoare. Cei care câştigă 30.000 de dolari pe an dau aproximativ 4% pentru caritate. Cu alte cuvinte, mai puţin de jumătate din zecime, mai puţin de jumătate din ceea ce aparţine deja lui Dumnezeu. Se gândesc ei că compania lor prietenoasă de la care împrumută va deschide generos zăgazurile cerului pentru cei împrumutaţi, aşa cum a promis Dumnezeu?

  Ispita de a te arunca în datorii este mai mare azi ca niciodată. Rezultatul este o piramidă de datorii care se clatină, condusă de nemulţumirea oamenilor de venitul lor obişnuit. Şi puţin sau nimic pentru Dumnezeu.

  Datoria rareori aduce un sentiment al bunăstării. În loc de aceasta, este asociată cu boli legate de stres, cum ar fi ulcere, hipertensiune arterială şi depresie.

  Soluţia la problema stresului este să te încrezi mai mult în Dumnezeu decât în bani. „Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi, Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?… Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:25-33).

  Dai tu o zecime cinstită şi daruri generoase? Dacă da, roagă-te ca Dumnezeu să îţi arate că zăgazurile Sale de binecuvântări sunt deschise pentru tine.

  Jeffrey K. Wilson

  Deschizând zăgazurile cerului - 2017. „Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?” (Matei 6:25)
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...