Trăiești fără droguri?

  Dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi. Ioan 8:36

  Te lauzi că trăieşti fără droguri? Atenţie! Nouă din zece nord-americani iau zilnic un drog care alterează mintea. Şi poate că şi tu eşti unul dintre ei. Inculpatul? Obişnuita, zilnica, abundenta cofeină. Se găseşte în cafea, ciocolată, răcoritoare şi calmante puternice, ca să numim doar câteva din lucrurile obişnuite de care ne bucurăm.

  Dar cofeina nu dă dependenţă, nu-i aşa? Uită-te în dicţionar şi vei găsi că o substanţă care dă dependenţă este una care produce efecte fizice şi mintale măsurabile, când nu mai este folosită. În acest sens, chiar doze mici de cofeină luate regulat produc un grad de dependenţă.

  Verifică asta personal, încetând să mai ingerezi cofeină câteva zile. Cel mai comun simptom este durerea de cap. Oboseala, lipsa poftei de mâncare, greaţă şi vomă apar uneori. Şi simptomele pot ţine până la cinci zile.

  Retragerea psihologică poate fi chiar mai grea. Oamenii devin obişnuiţi să atingă momentul de dorinţă maximă pentru acel lucru. Dorinţa poate fi comparată cu cea pentru o ţigară şi poate fi la fel de greu de rezistat. Prea mulţi oameni deschid frigiderul pentru băuturi răcoritoare cu cofeină.

  Ce nu e în regulă cu cofeina? Ea produce o creştere temporară a energiei, stimulând sistemul nervos şi ridicând glicemia. În timp ce această energie suplimentară pare de dorit, este în cele din urmă urmată de o cădere de energie, semnalând nevoia de o altă doză de cofeină. Sunteţi sigur că vreţi să fiţi atras în acest nesfârşit balans de energie?

  Folosirea continuă de cofeină poate produce nervozitate, tremurături, anxietate şi dereglări ale somnului. În timp, aceste simptome pot duce la oboseală cronică şi insomnie. Cofeina agravează, de asemeni, ulcerele şi alte probleme ale stomacului.

  Păcatul este asemănător cu cofeina. Deseori pare atât de inofensiv – şi are un gust atât de bun! Şi, imediat ce l-ai făcut, ai un sentiment extraordinar – sentimentul plăcut de mulţumire imediată – înainte de depresia care urmează instalării vinovăţiei. Din cauză că păcatul rareori îşi distruge victima imediat, oamenii ajung absorbiţi de el şi devine foarte uşor un obicei. Dar vestea bună este că Isus poate să ne elibereze de păcat, aşa cum ne poate da puterea şi voinţa de a spune „nu” cofeinei. Şi „dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi”.

  Cu ajutorul lui Dumnezeu, îndepărtează cofeina şi alătură-te generaţiei cu adevărat independente!

  Aileen Ludington

  Trăiești fără droguri? - 2017. Păcatul este asemănător cu cofeina. Deseori pare atât de inofensiv - şi are un gust atât de bun! Şi, imediat ce l-ai făcut, ai un sentiment extraordinar - sentimentul plăcut de mulţumire imediată - înainte de depresia care urmează instalării vinovăţiei. Isus poate să ne elibereze de păcat, aşa cum ne poate da puterea şi voinţa de a spune „nu” cofeinei.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...