Articolul precedentPăcatul neiertării
  Articolul următorPregătirea pentru botez

  Operațiunea planeta pământ

  Şi toate acestea sunt de la Dumnezeu care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos şi ne-a încredinţat slujba împăcării; că adică Dumnezeu era în Hristos împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări. 2 Corinteni 5:18-19

  M-am îmbarcat pe un vapor, ca pasager, plecând din Palau spre Guam. A doua zi, am trecut prin ape agitate de un taifun în trecere. Poate că eram prea naiv să fiu speriat, oră după oră, cu rău de mare, în timp ce vaporul se cufunda şi se ridica printre crestele valurilor înalte ale mării. Într-o zi, s-a strecurat vorba că pierduserăm contactul cu ţărmul. Eram pierduţi pe mare!

  De curând, am fost rugat să consult un bolnav de SIDA, ca să-i instalez o linie centrală pentru acces intravenos. Îşi distrusese fiecare venă detectabilă, injectându-şi droguri. Revăzând povestea omului, m-am simţit îndemnat să-l întreb de ce folosea substanţe despre care ştia că erau atât de devastatoare. Răspunsul lui: „Îmi plac.”

  Două istorii. Două exemple de oameni „pierduţi pe mare”. Unul fără să ştie starea gravă a lucrurilor, celălalt cunoscând-o, dar neexprimând nici o dorinţă pentru scăpare.

  Pierdut pe mare pare să descrie cel mai bine societatea noastră de astăzi. Mulţi nu ajung să-şi dea seama că pot avea o cale mai bună de a trăi, un mod oferit de Dumnezeu, care i-a creat cu dragoste şi care în dragoste a golit cerul de cea mai preţioasă avere pentru răscumpărarea lor.

  Îl văd pe Isus, comandantul suprem al armatelor cerului, stând la dreapta lui Dumnezeu pe tron, direcţionând afacerile omeneşti prin acest teribil timp al judecăţii. În timp ce lumea culege secerişul a ceea ce a semănat, în timp ce armatele ei îşi aduc la îndeplinire lucrarea de distrugere a pământului sub comanda lui Satana, fiecare resursă la îndemâna cerului se concentrează la răscumpărarea celor credincioşi. Fiecare înger, fiecare agent şi putere a cerului aşteaptă un semn de la Isus, ca să ne scape.

  Dar aceasta nu este tot. Dumnezeu a extins spre noi marea onoare de a ne uni cu puterile cerului, de a servi ca instrumente în mâna lui Dumnezeu în a merge să-i salvăm pe semenii noştri. Ce privilegiu! Nici unul dintre noi nu trebuie să fie pierdut în vreun fel pe mare.

  Ce rol joci tu în ajutarea salvării celor „pierduţi pe mare” de pe Planeta Pământ?

  Walter Thompson

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...