Articolul precedentFelul meu şi felul lui Dumnezeu
  Articolul următorRebotezarea

  Stăpânindu-ți pornirile

  (Dragostea) nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău. 1 Corinteni 13:5

  Deşi concluzia că dragostea „nu se mânie” este inima analizei apostolului Pavel despre dragoste, noi tindem să privim enervarea ca pe o slăbiciune inofensivă. Vorbim despre ea ca fiind doar o infirmitate a naturii, un eşec familial, sau doar o problemă de temperament, nu ceva ce trebuie luat prea în serios în estimarea caracterului unei persoane. Exploziile de mânie sunt obişnuite, dar le face natura lor obişnuită acceptabilă?

  Nu! Biblia condamnă mânia ca unul dintre cele mai distructive elemente ale naturii umane. Priviţi doar la Proverbe 27:4: „Furia este fără milă şi mânia năvalnică.”

  Am văzut efectele distructive ale mâniei în vieţile celor care au venit la programele noastre de alternativă pentru droguri. De exemplu, Joe a petrecut trei luni cu noi, încercând să nu se mai drogheze, dar, în cele din urmă, nu drogurile, ci mânia Iui l-au ucis. Dacă nu reuşea ceva sau dacă ceva nu-i convenea, păzea! Într-o zi, a plecat de la noi într-un acces de furie, a prins un autobuz spre Arizona şi a avut o confruntare cu un om într-un bar, iar omul l-a înjunghiat. Înainte să vină ambulanţa, Joe a sângerat până a murit.

  Nici o formă de viciu, de lumesc, lăcomie sau beţie nu face mai mult ca să degradeze societatea ca un temperament rău. Amărăşte viaţa, clatină localităţi, distruge cele mai sacre relaţii, devastează cămine, afectează bărbaţi şi femei şi îndepărtează floarea copilăriei.

  Dar nu e destul să ai grijă doar de pornire însăşi. Trebuie să mergem la sursă şi să ne schimbăm cea mai adâncă natură, iar simptomele de mânie vor muri pur şi simplu. Sufletele sunt îndulcite nu prin îndepărtarea acidului, ci prin umplerea lor cu altceva – o dragoste mare, un spirit nou, spiritul lui Hristos. Duhul Sfânt, pătrunzând în natura noastră, ne va îndulci şi ne va purifica. Doar El poate eradica ceea ce este rău, renovând, regenerând şi reabilitând persoana dinăuntru.

  Puterea voinţei nu schimbă o persoană. Nici timpul. Doar Hristos o poate face! „Să aveţi în voi gândul acesta care era şi în Isus Hristos” (Filipeni 2:5).

  Un temperament bun îţi va îmbunătăţi sănătatea şi te va face un martor mai bun pentru Isus. Nu vrei să-L inviţi pe Hristos astăzi în inima ta, ca să-ţi vindece temperamentul?

  Cliff & Freddie Harris

  Stăpânindu-ți pornirile - 2017. Nici o formă de viciu, de lumesc, lăcomie sau beţie nu face mai mult ca să degradeze societatea ca un temperament rău. Amărăşte viaţa, clatină localităţi, distruge cele mai sacre relaţii, devastează cămine, afectează bărbaţi şi femei şi îndepărtează floarea copilăriei. Doar Duhul Sfânt poate eradica ceea ce este rău, renovând, regenerând şi reabilitând persoana dinăuntru.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...