Articolul precedentÎngerul meu artist de pe Kilimanjaro
  Articolul următorDarul profeției

  Cum să eviți falimentul creierului

  Celui cu inima tare, Tu îi chezăşuieşti pacea. Isaia 26:3

  Jumătate dintre oamenii care trăiesc până la vârsta de 85 de ani pierd o parte din funcţionarea creierului, şi acest lucru dă naştere la confuzie şi pierderea memoriei, pe care deseori o numim senilitate, sau boala mintală, pe care o etichetăm ca demenţă.

  Dar aceasta nu se întâmplă pentru că au folosit creierul prea mult. După psihologul Elden Chalmers, noi ne naştem cu 100 de miliarde de celule nervoase şi este imposibil să le consumăm pe toate în întreaga viaţă. Problema apare fie din neglijare (creierul nu este folosit destul) sau din abuz (nu se mănâncă hrană adecvată).

  Paul Giem de la Facultatea de medicină a Universităţii Loma Linda a prelucrat date de la un Studiu al sănătăţii adventiştilor, care a analizat dietele şi bolile a 34.000 de adventişti din 1976. El a comparat, de asemeni, 136 de vegetarieni adventişti cu acelaşi număr de consumatori de carne, comparabili ca vârstă şi sex. Vegetarienii aveau de mai mult de trei ori mai puţină demenţă decât cei care consumau carne. Concluzia lui Giem? „Dacă încetezi azi şi nu mai mănânci carne, în 10 ani vei avea jumătate din riscul unei persoane care mănâncă multă carne [de a face demenţă].”

  De ce crede Giem aceasta? El spune că bolile cele mai apropiate de demenţă, din punct de vedere patologic, sunt toate transmisibile prin consumarea de carne infectată!

  Deşi consumul de carne poate fi legat de disfuncţionalitatea creierului, sute de alte lucruri pot afecta, de asemeni, sănătatea. Dar când am citit despre studiul lui Paul Giem, mi-am amintit din nou avertizarea dată de Ellen White acum aproape 100 de ani: „Mi s-a arătat iar şi iar că Dumnezeu îşi aduce poporul înapoi la planul Său original, care este acela de a nu-şi baza dieta pe consumarea cărnii animalelor moarte” (Dietă şi hrană, p. 72). „Printre cei care aşteaptă venirea Domnului, mâncarea de carne va fi în cele din urmă îndepărtată; carnea va înceta să mai facă parte din dieta lor” (idem, p. 335).

  Este timpul acum?

  Doamne, Tu ştii calea pe care ar trebui să merg. Fie ca Duhul Tău cel Sfânt să mă convingă să fac ceea ce este cel mai bine pentru trupul şi creierul meu.

  Amin.

  Rise Rafferty

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...