Sucul de portocale și pâinea lui Dumnezeu

  Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu. Matei 4:4

  Începând această nouă zi, m-am gândit mai întâi la o frază familiară dintr-un imn: „Fii ca Isus, acesta este cântecul meu, acasă şi în lume; fii ca Isus întreaga zi! Vreau să fiu ca Isus.”

  Şi apoi ştiţi ce a urmat? Un text din Cuvântul lui Dumnezeu mi-a venit clar în minte. Psalmul 3:5: „Mă culc, adorm, şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu”. Şi apoi am citit cuvintele lui Isus din Ioan 10:10: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”

  Vorbesc despre „mana de dimineaţă”! Sunt încă plin de această hrană atât de plăcută. Dacă vrei să realizezi cel mai mult posibil într-o zi, trebuie să începi cu cei mai buni nutrienţi spirituali posibili.

  Un imn este o cale foarte bună de a începe, dar aceasta este doar ca un pahar de suc de portocale. Ca să începi cum trebuie, ai nevoie şi de pâinea vieţii. De aceea, te îndemn să-ţi dezvolţi obiceiul de a citi ceea ce spune Dumnezeu înainte de a citi ceea ce spun fiinţele omeneşti. Cu cât citeşti mai mult, cu atât Biblia va deveni o parte din tine.

  Iată câteva citate despre importanţa Bibliei:

  • „Cuvântul lui Dumnezeu este cea mai perfectă carte de educaţie din lume” (Review and Herald, 25 februarie, 1896).

  • „Întreaga Biblie este o descoperire a slavei lui Dumnezeu în Hristos. Primită, crezută, ascultată, ea este un instrument important în transformarea caracterului” (Divina vindecare, p. 442).

  • „Biblia este câmpul în care sunt îngropate comorile cereşti şi ele vor rămâne ascunse până când, prin săpare consecventă, sunt descoperite şi aduse la lumină. Biblia este o casetă care conţine bijuterii de o valoare inestimabilă, care ar trebui să fie astfel prezentate, încât să fie văzute în strălucirea lor intrinsecă” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 341).

  Sper că vei găsi că Biblia este toate aceste lucruri pentru viaţa ta, când începi ziua de azi cu un cântec şi Cuvântul lui Dumnezeu.

  Ai servit astăzi „sucul de portocale” şi „pâinea” lui Dumnezeu?

  Dacă nu, cântă un imn de laudă şi citeşte Cuvântul lui Dumnezeu.

  Este un fel sănătos de a-ţi începe ziua.

  Caris H. Lauda

  Sucul de portocale și pâinea lui Dumnezeu - 2017. Te îndemn să-ţi dezvolţi obiceiul de a citi ceea ce spune Dumnezeu înainte de a citi ceea ce spun fiinţele omeneşti. Cu cât citeşti mai mult, cu atât Biblia va deveni o parte din tine.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...