Sucul de portocale și pâinea lui Dumnezeu

  Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu. Matei 4:4

  Începând această nouă zi, m-am gândit mai întâi la o frază familiară dintr-un imn: „Fii ca Isus, acesta este cântecul meu, acasă şi în lume; fii ca Isus întreaga zi! Vreau să fiu ca Isus.”

  Şi apoi ştiţi ce a urmat? Un text din Cuvântul lui Dumnezeu mi-a venit clar în minte. Psalmul 3:5: „Mă culc, adorm, şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu”. Şi apoi am citit cuvintele lui Isus din Ioan 10:10: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.”

  Vorbesc despre „mana de dimineaţă”! Sunt încă plin de această hrană atât de plăcută. Dacă vrei să realizezi cel mai mult posibil într-o zi, trebuie să începi cu cei mai buni nutrienţi spirituali posibili.

  Un imn este o cale foarte bună de a începe, dar aceasta este doar ca un pahar de suc de portocale. Ca să începi cum trebuie, ai nevoie şi de pâinea vieţii. De aceea, te îndemn să-ţi dezvolţi obiceiul de a citi ceea ce spune Dumnezeu înainte de a citi ceea ce spun fiinţele omeneşti. Cu cât citeşti mai mult, cu atât Biblia va deveni o parte din tine.

  Iată câteva citate despre importanţa Bibliei:

  • „Cuvântul lui Dumnezeu este cea mai perfectă carte de educaţie din lume” (Review and Herald, 25 februarie, 1896).

  • „Întreaga Biblie este o descoperire a slavei lui Dumnezeu în Hristos. Primită, crezută, ascultată, ea este un instrument important în transformarea caracterului” (Divina vindecare, p. 442).

  • „Biblia este câmpul în care sunt îngropate comorile cereşti şi ele vor rămâne ascunse până când, prin săpare consecventă, sunt descoperite şi aduse la lumină. Biblia este o casetă care conţine bijuterii de o valoare inestimabilă, care ar trebui să fie astfel prezentate, încât să fie văzute în strălucirea lor intrinsecă” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 341).

  Sper că vei găsi că Biblia este toate aceste lucruri pentru viaţa ta, când începi ziua de azi cu un cântec şi Cuvântul lui Dumnezeu.

  Ai servit astăzi „sucul de portocale” şi „pâinea” lui Dumnezeu?

  Dacă nu, cântă un imn de laudă şi citeşte Cuvântul lui Dumnezeu.

  Este un fel sănătos de a-ţi începe ziua.

  Caris H. Lauda

  Sucul de portocale și pâinea lui Dumnezeu - 2017. Te îndemn să-ţi dezvolţi obiceiul de a citi ceea ce spune Dumnezeu înainte de a citi ceea ce spun fiinţele omeneşti. Cu cât citeşti mai mult, cu atât Biblia va deveni o parte din tine.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...