Articolul precedentSticla de parfum
  Articolul următorVocea lui Dumnezeu îți vorbește

  Alcoolul tocește mintea

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. Romani 12:2

  Alcoolul cauzează durere emoţională, este golit de substanţe nutritive şi duce la moarte prematură. El reprezintă tot ceea ce este diavolul. Să ne mirăm atunci de ce Satana lucrează din greu, ca să ne ispitească cu această substanţă? După toate definiţiile, alcoolul este un drog. Absorbirea şi distribuirea lui în organism urmează acelaşi model ca cele mai multe droguri şi medicamente. O relaţie doză-răspuns există între cantitatea de alcool consumat şi anxietatea şi lipsa de inhibiţie care rezultă. Aceste efecte progresează rapid cu incapacitatea de a merge drept, timp de reacţie crescut, judecată săracă, lipsă de coordonare şi comportament dezinhibat. Efectul general al alcoolului este al unui depresiv, nu al unui stimulent. Pe lângă conţinutul de etanol, alte substanţe, numite congeneri, care se găsesc în anumite băuturi alcoolice, cauzează o beţie mai rea.

  Există vreun beneficiu pentru sănătate datorat consumului de alcool? Până acum, nici o probare clinică pe fiinţe umane nu a dovedit că consumarea de alcool este benefică la vreun nivel. Orice dovadă că ar creşte HDL-ul (colesterolul bun) implică sucul de struguri, folosit ca bază pentru vin, nu alcoolul însuşi. Alcoolul distruge viaţa şi sănătatea.

  Consumul de alcool este imposibil de controlat. Unii pot începe cu alcool la masă, pentru a crea o anume ambianţă. Curând, vor avea nevoie de el şi între mese, ca să poată face faţă problemelor din viaţă, depinzând de el, ca să ajungă la o anume stare de amorţeală mintală. Aceasta este condiţia pe care Satana speră să o obţină în rasa noastră omenească, pentru că în această stare el reuşeşte să submineze viaţa noastră hristocentrică.

  Acceptă provocarea şi nu lăsa ca ceva să se interfereze cu „reînnoirea minţii” tale prin Hristos Isus.

  Crystal Whitten

  Alcoolul tocește mintea - 2017. Consumul de alcool este imposibil de controlat. Unii pot începe cu alcool la masă, pentru a crea o anume ambianţă. Curând, vor avea nevoie de el şi între mese, ca să poată face faţă problemelor din viaţă, depinzând de el, ca să ajungă la o anume stare de amorţeală mintală. Acceptă provocarea şi nu lăsa ca ceva să se interfereze cu „reînnoirea minţii” tale prin Hristos Isus.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...