Date despre fitochimicale

  Toate aceste vieţuitoare Te aşteaptă ca să le dai hrană la vreme. Le-o dai Tu, ele o primesc; îţi deschizi Tu mâna, ele se satură de bunătăţile Tale. Psalmul 104:27-28

  În timpul ultimelor câteva decenii, relaţia dintre hrană şi boală a devenit mai clară ca niciodată, de când oamenii de ştiinţă au studiat impactul obiceiurilor alimentare, în legătură cu riscul cancerului, bolilor de inimă şi altor condiţii care ameninţă viaţa.

  Faptul că dieta este o cale puternică ce afectează sănătatea a dat naştere la un mare număr de cărţi şi programe care promit „noi” secrete pentru a-ţi atinge starea optimă. Unele abordări sunt scumpe; unele nu sunt faptice; multe sunt confuze. Poate cel mai important secret este că aproape toate sunt superflue. Când tot ceea ce este spus şi făcut şi toate datele au fost analizate, adevărul despre cum să mănânci pentru a avea o sănătate bună este – nu e de mirare – identic cu mesajul pe care Dumnezeu l-a trimis poporului Său de-a lungul secolelor, în manualul cu cea mai mare autoritate în ceea ce priveşte modul de viaţă – Sfânta Scriptură.

  Unul dintre cele mai interesante exemple ale marii înţelepciuni a lui Dumnezeu apare în legătură cu unele descoperiri senzaţionale din ultimii douăzeci de ani. Oamenii de ştiinţă au descoperit un buchet de componente puternice din hrană, numite fitochimicale. Ele au efecte dramatice asupra cuiva care a contractat o boală. Unele sunt inhibitori puternici ai cancerului şi pot opri, de fapt, celulele canceroase din dezvoltare. Altele protejează arterele de dezvoltarea plăcilor în interiorul lor, iar altele previn ruperea şi slăbirea oaselor. De mare importanţă este faptul că fitochimicalele se găsesc doar în hrana care provine din plante. Carnea, peştele, laptele, ouăle şi alte produse animale nu le conţin.

  Descoperirea fitochimicalelor a dat naştere conceptului de alimente planificate. Ele sunt alimente produse pe cale artificială, pe care ştiinţa le-a îmbogăţit cu fitochimice izolate de alte alimente. În timp ce aceste alimente pot determina beneficii ale sănătăţii, ele tind să fie suprarafinate, supraîmpachetate şi la suprapreţ. Ele pot, de asemeni, să conţină doar o parte din fitochimicale, din moment ce ştiinţa are încă de descoperit multe dintre aceste componente.

  Dar în timp ce oamenii de ştiinţă şi producătorii se luptă să ne ofere hrană planificată şi sănătoasă, trebuie doar să privim în natură şi să vedem că aceste alimente au existat dintotdeauna. Dumnezeu ne-a dat singura hrană planificată, de care avem nevoie, când a creat cerealele, legumele, fructele, fasolea, nucile şi seminţele (Geneza 1:29-30; 3:18).

  Doamne, ajută-mă să îmi amintesc că, în toate lucrurile, cunoştinţa şi conducerea Ta sunt perfecte şi complete.

  Mark & Virginia Messina

  Date despre fitochimicale - 2017. În timp ce oamenii de ştiinţă şi producătorii se luptă să ne ofere hrană sănătoasă, trebuie doar să privim în natură şi să vedem că aceste alimente au existat dintotdeauna. Dumnezeu ne-a dat singura hrană planificată, de care avem nevoie, când a creat cerealele, legumele, fructele, fasolea, nucile şi seminţele.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...