Soluția la problema păcatului

  Dacă trăiţi după îndemnurile ei, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi. Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Romani 8:13-14

  Păcatul are un mod anume de a ne învârti şi a stoarce viaţa din noi. Dar Isus are o soluţie pentru toate. Aşa cum El a rezolvat problema ca bebeluşul în dezvoltare să poată fi liber să crească în uterul mamei, El are o cale de a rezolva problema păcatului.

  Dar mai întâi, priviţi cum Dumnezeu protejează fătul în dezvoltare. Din moment ce pereţii uterului se destind doar ca răspuns la creşterea bebeluşului, s-ar putea crede că acesta ar fi atât de strâns acolo, încât n-ar putea fi în stare să se mişte deloc. Aşa cum v-aţi putea aştepta, Creatorul atotcunoscător a anticipat această problemă şi a pregătit o soluţie perfectă – o soluţie numită lichidul amniotic (nu e doar un joc de cuvinte!).

  Această baie de apă, încălzită la temperatura corpului de corpul mamei, înconjoară continuu bebeluşul. Lichidul însuşi este închis într-un sac special căptuşit, numit sacul amniotic. Spaţiul cu lichid din interiorul sacului amniotic îi dă voie bebeluşului să-şi mişte mâinile şi picioarele. Lichidul acţionează ca un absorbant de şoc, ca să protejeze persoana în dezvoltare de a fi zgâlţâită sau rănită.

  Lichidul menţine pielea bebeluşului moale şi umedă în lunile pe care le petrece în corpul mamei. Prea mult sau prea puţin lichid amniotic ar putea duce la probleme semnificative pentru micul înotător. Dumnezeu a proiectat cu atenţie ca acea cantitate de lichid amniotic să fie totdeauna în echilibru. Este îndepărtată continuu când bebeluşul o înghite şi este continuu înlocuită de lichidul produs de rinichii fătului.

  Creatorul nostru n-a lăsat nimic la întâmplare când a fost vorba de nevoile noastre când eram bebeluşi. Nici n-a lăsat nimic la voia întâmplării când a fost vorba de nevoile noastre, în calitate de creştini. El ştia că vom avea nevoie să fim protejaţi de loviturile păcatului, aşa că soluţia Lui a fost Duhul Sfânt. Fiind cufundaţi în Duhul Sfânt, putem fi protejaţi de eroare, de ispitele copleşitoare, mângâiaţi în descurajare şi conduşi la adevăr, prin Isus. Ce soluţie uimitoare la problema păcatului!

  În fiecare dimineaţă, cere Duhului Sfânt să te conducă şi poţi fi născut din nou in fiecare zi, ca fiu sau fiică a lui Dumnezeu.

  Elmar P. Sakala

  Soluția la problema păcatului - 2017. Creatorul nostru n-a lăsat nimic la întâmplare când a fost vorba de nevoile noastre când eram bebeluşi. Nici n-a lăsat nimic la voia întâmplării când a fost vorba de nevoile noastre, în calitate de creştini. El ştia că vom avea nevoie să fim protejaţi de loviturile păcatului, aşa că soluţia Lui a fost Duhul Sfânt.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...