Articolul precedentOcazia
  Articolul următorDreptatea și mila

  Puțin râs

  Bucură-te tinere, de tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr. Eclesiastul 11,9

  Bill şi Gloria Gaither au un cântec care se referă la sunetele copiilor când se joacă. Există ceva mai înviorător ca râsul copiilor în timp ce se joacă? Păcat că atât de mulţi dintre noi pierd această „muzică” veselă, în timp ce îmbătrânim şi suntem cufundaţi în vieţile noastre pline de stres. Ne e dor de distracţie şi împlinire, de satisfacţie la serviciu şi de puterea pozitivă a păcii. Şi ajungem în necaz, în loc de plăcere şi criză, în loc de calm.

  În căutarea mea după o viaţă lipsită de stres, am urmat exemplul regelui David şi am încercat să încetinesc ritmul şi să vin în comuniune cu Dumnezeu, prin rugăciune şi meditaţie.

  Aşa cum îndeamnă apostolul Pavel, am căutat pacea, bucuria şi mulţumirea. Dar îmi lipsea ceva. Am descoperit răspunsul într-o zi când nepoţelul meu, Calvin, a început să râdă, în timp ce se juca cu o jucărie de plastic. În joacă am spus „stop” şi el a râs mai tare. Era contagios şi curând amândoi râdeam atât de tare, încât nu mai puteam vorbi.

  Mai târziu, Calvin a murmurat în timp ce-şi trăgea respiraţia: „Nu ştiam că poţi râde, tanti Caroline!”

  Asta m-a lovit! A devenit viaţa mea zilnică atât de complet impregnată cu seriozitatea de a exista doar, încât am uitat să mai râd?

  Dr. Lee Burke, un specialist în îngrijire preventivă, de la Universitatea Loma Linda, spune: „Cred că râsul prelungeşte viaţa cu luni, poate chior cu ani. Veselia este un medicament bun”. Burke, a cărui lucrare este revăzută în Journal of the National Cancer Institute, menţionează o duzină de studii ştiinţifice, care arată că sfatul Bibliei este foarte potrivit: „O inimă veselă este un bun leac” (Proverbe 17:22). Dr. David Spiegel de la Facultatea de medicină a Universităţii Stanford este de acord: „Este foarte posibil ca veselia să fie un factor care determină longevitatea.”

  Când facem un efort conştient, ca să ajungem în contact cu Dumnezeu, să gândim pozitiv şi să fim cu adevărat mulţumiţi. În cele din urmă, aceste trăsături vor deveni a doua noastră natură. Sunt recunoscătoare pentru ceea ce am învăţat de la David şi Pavel, dar sunt cel mai mult recunoscătoare micului Calvin pentru muzica râsului lui.

  Găseşte ceva astăzi care să te facă să râzi. Admiră lucrurile minunate pe care le-a creat Dumnezeu, ca tu să te bucuri de ele.

  Găseşte bucurie doar în faptul de a fi în viaţă.

  Caroline Watkins

  Puțin râs - 2017. Când facem un efort conştient, ca să ajungem în contact cu Dumnezeu, să gândim pozitiv şi să fim cu adevărat mulţumiţi. În cele din urmă, aceste trăsături vor deveni a doua noastră natură. Găseşte ceva astăzi care să te facă să râzi. Admiră lucrurile minunate pe care le-a creat Dumnezeu, ca tu să te bucuri de ele.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...