Articolul precedentS-a terminat?
  Articolul următorIsus descoperit prin pocăință

  Mori de sete?

  „Te voi vindeca şi îţi voi lega rănile”, zice Domnul. Ieremia 30:17

  Când te gândeşti la vindecare, probabil că îţi vin în minte cuvintele „medicament”, „spitale”,„fizioterapie” şi „onorarii la doctor”. Dar, în multe cazuri, tratamentul poate fi la fel de aproape ca robinetul de la bucătărie – şi de regulă este gratis! Da, vorbesc despre apă.

  În 1905, Ellen White scria: „În sănătate şi în boală, apa curată este una dintre cele mai alese binecuvântări ale cerului. Folosirea ei adecvată promovează sănătatea. Este băutura pe care Dumnezeu a oferit-o pentru astâmpărarea setei la oameni şi la animale. Băută din abundenţă, ea ajută la suplinirea nevoilor organismului şi asistă natura, ca să reziste bolii” (Dietă şi hrană, p. 369).

  Dar problema este că mulţi dintre noi n-o bem, sau cel puţin nu bem destul. De fapt, corpul poate fi deshidratat în mod cronic şi să nu-ţi dai seama de aceasta pentru că nu ţi-e sete.

  Dacă nu bei cel puţin şase – opt pahare pe zi, în funcţie de greutatea corpului tău, eşti deshidratat!

  A rămâne deshidratat pentru lungi perioade de timp introduce multe indispoziţii fizice, care vor dispărea cu o cantitate adecvată de apă. Corpul tău are nevoie de apă, ca să prevină concentrarea prea mare a sângelui, ceea ce determină absorbţia de apă din celulele din jur. Când aceasta se întâmplă, simţi că ţi-e sete, şi foarte mulţi oameni şi-o astâmpără bând ceai, cafea sau băuturi răcoritoare. Dar acestea nu pot înlocui apa. De fapt, corpul tău are nevoie de şase-opt pahare de apă pe zi, pentru ca organele lui să poată lucra eficient.

  Iată ce a spus Michael Peck despre avantajele celor care beau opt pahare de apă pe zi: „Când am început prima dată acest program, eram supraponderal, cu tensiune arterială crescută şi sufeream de astm şi de alergii, pe care le aveam din copilărie. Astăzi, am tensiunea arterială sub control… iar programul a redus frecvenţa problemelor legate de astm şi alergii la punctul în care practic nu mai există.”

  Dumnezeu vrea să ne redea sănătatea. Bea din abundenţă din „medicamentul” pe care El l-a prevăzut şi vezi dacă nu simţi o diferenţă.

  Nu aştepta să-ţi fie sete ca să bei apă pentru sănătatea ta fizică şi bea din Cuvântul lui Dumnezeu pentru sănătatea ta spirituală.

  Jan W. Kuzma

  Mori de sete? - 2017. Dumnezeu vrea să ne redea sănătatea. Bea din abundenţă din „medicamentul” pe care El l-a prevăzut şi vezi dacă nu simţi o diferenţă. Nu aştepta să-ţi fie sete ca să bei apă pentru sănătatea ta fizică şi bea din Cuvântul lui Dumnezeu pentru sănătatea ta spirituală.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...