Articolul precedentS-a terminat?
  Articolul următorIsus descoperit prin pocăință

  Mori de sete?

  „Te voi vindeca şi îţi voi lega rănile”, zice Domnul. Ieremia 30:17

  Când te gândeşti la vindecare, probabil că îţi vin în minte cuvintele „medicament”, „spitale”,„fizioterapie” şi „onorarii la doctor”. Dar, în multe cazuri, tratamentul poate fi la fel de aproape ca robinetul de la bucătărie – şi de regulă este gratis! Da, vorbesc despre apă.

  În 1905, Ellen White scria: „În sănătate şi în boală, apa curată este una dintre cele mai alese binecuvântări ale cerului. Folosirea ei adecvată promovează sănătatea. Este băutura pe care Dumnezeu a oferit-o pentru astâmpărarea setei la oameni şi la animale. Băută din abundenţă, ea ajută la suplinirea nevoilor organismului şi asistă natura, ca să reziste bolii” (Dietă şi hrană, p. 369).

  Dar problema este că mulţi dintre noi n-o bem, sau cel puţin nu bem destul. De fapt, corpul poate fi deshidratat în mod cronic şi să nu-ţi dai seama de aceasta pentru că nu ţi-e sete.

  Dacă nu bei cel puţin şase – opt pahare pe zi, în funcţie de greutatea corpului tău, eşti deshidratat!

  A rămâne deshidratat pentru lungi perioade de timp introduce multe indispoziţii fizice, care vor dispărea cu o cantitate adecvată de apă. Corpul tău are nevoie de apă, ca să prevină concentrarea prea mare a sângelui, ceea ce determină absorbţia de apă din celulele din jur. Când aceasta se întâmplă, simţi că ţi-e sete, şi foarte mulţi oameni şi-o astâmpără bând ceai, cafea sau băuturi răcoritoare. Dar acestea nu pot înlocui apa. De fapt, corpul tău are nevoie de şase-opt pahare de apă pe zi, pentru ca organele lui să poată lucra eficient.

  Iată ce a spus Michael Peck despre avantajele celor care beau opt pahare de apă pe zi: „Când am început prima dată acest program, eram supraponderal, cu tensiune arterială crescută şi sufeream de astm şi de alergii, pe care le aveam din copilărie. Astăzi, am tensiunea arterială sub control… iar programul a redus frecvenţa problemelor legate de astm şi alergii la punctul în care practic nu mai există.”

  Dumnezeu vrea să ne redea sănătatea. Bea din abundenţă din „medicamentul” pe care El l-a prevăzut şi vezi dacă nu simţi o diferenţă.

  Nu aştepta să-ţi fie sete ca să bei apă pentru sănătatea ta fizică şi bea din Cuvântul lui Dumnezeu pentru sănătatea ta spirituală.

  Jan W. Kuzma

  Mori de sete? - 2017. Dumnezeu vrea să ne redea sănătatea. Bea din abundenţă din „medicamentul” pe care El l-a prevăzut şi vezi dacă nu simţi o diferenţă. Nu aştepta să-ţi fie sete ca să bei apă pentru sănătatea ta fizică şi bea din Cuvântul lui Dumnezeu pentru sănătatea ta spirituală.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...