Articolul precedentNu judeca!
  Articolul următorUn schimb de haine

  Sabatul, o piatră kilometrică în timp

  Ochiul meu îşi vede împlinită dorinţa faţă de vrăjmaşii mei şi urechea mea aude împlinirea dorinţei mele faţă de potrivnicii mei cei răi. Cel fără prihană înverzeşte ca finicul şi creşte ca cedrul din Liban. Cei sădiţi în casa Domnului înverzesc în curţile Dumnezeului nostru. Psalmul 92:11-13

  Stând la rând într-o alimentară, sunt dificil de evitat. Oricât de greu ai încerca, când şi când renunţi şi citeşti titluri de revistă: „Pterodactilii invadează curtea din spate” sau „Elvis în viaţă şi sănătos, lucrând în Toledo”. Opriţi-vă şi gândiţi-vă la popularitatea revistelor de senzaţie. Atracţia lor se află în pretenţia de a cunoaşte necunoscutul.

  Indiferent de marile salturi pe care le-am făcut în ultimele cinci decenii, în câmpul ştiinţei, medicinei şi tehnologiei, setea noastră de cunoaştere nu este niciodată satisfăcută. Noi cercetăm universul şi acceptăm că există încă lucruri care să fie învăţate şi descoperite pe planeta noastră. Oamenii de ştiinţă teoretizează, iar Hollywood-ui dramatizează necunoscutul şi, în timp ce am ajuns să înţelegem mult despre lumea prezentă, două locuri rămân un mister pentru mulţi – locul începutului şi locul sfârşitului nostru. Titlul „Şopârlele preistorice vor înghiţi New York-ul în ’98” cu greu ne satisface nevoia de a şti!

  Regele David ştia unde să caute răspunsuri. El le-a găsit în Dumnezeul căruia I se închina şi în timpul, şi în locul numit Sabat. Pentru David, prosperitatea de moment a celor răi însemna puţin în comparaţie cu realitatea promisă că într-o zi cei drepţi vor fi răsplătiţi. „Ochiul meu îşi vede împlinită dorinţa faţă de vrăjmaşii mei… Cel fără prihană înverzeşte ca finicul”. Siguranţa calmă şi plină de pace a lui David venea din cunoaşterea faptului că era modelat de mâna Creatorului, iar destinul său nu era nici mai mult, nici mai puţin decât viaţa veşnică într-o lume reînnoită.

  În fiecare săptămână, în ciuda tendinţei noastre de a uita. Dumnezeu ne reaminteşte că suntem familia Sa. Noi facem parte din planul Său. Din generaţie în generaţie, o piatră kilometrică, numită „Sabat”, ne invită să dăm la o parte temerile noastre. Să dăm la o parte ispita noastră de a ne bizui pe minţi strălucite pentru un răspuns, şi în loc de aceasta să credem că doar Dumnezeu este cel care ne hotărăşte destinaţia.

  Fie ca Sabatul care vine să te binecuvânteze cu realitatea, cunoscută de-a lungul şi de-a latul cosmosului, că trecutul, prezentul şi cel mai extraordinar dintre toate, viitorul, îi aparţin Lui. Şi la fel şi tu!

  Dumnezeu al Universului, Îţi mulţumesc pentru Sabatul care îmi aminteşte săptămânal despre cine sunt – o persoană creată după chipul Tău – şi încotro merg – spre viaţa veşnică. Indiferent de ce spun revistele de senzaţie, care ar putea să-mi tulbure liniştea, pot să mă odihnesc în această asigurare. Amin.

  Steven L. Haley

  Sabatul, o piatră kilometrică în timp - 2017. Din generaţie în generaţie, o piatră kilometrică, numită „Sabat”, ne invită să dăm la o parte temerile noastre. Să dăm la o parte ispita noastră de a ne bizui pe minţi strălucite pentru un răspuns, şi în loc de aceasta să credem că doar Dumnezeu este cel care ne hotărăşte destinaţia.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...