Articolul precedentStacey
  Articolul următorHotărăște astăzi

  Avantajat din punct de vedere cronologic

  Un om înţelept este plin de putere și cel priceput îşi oteleşte vlaga. Proverbe 24:5

  În Proverbe 24:5, Solomon spune că a deveni o persoană în vârstă are nişte avantaje; că înţelepciunea vârstei este mai importantă decât puterea tinereţii. În altă parte, el deplânge trecerea timpului; „Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu vin anii când vei zice: „Nu găsesc nici o plăcere în ei” (Eclesiastul 12:1).

  Nu s-au schimbat prea multe în ultimii 4.000 de ani! Mulţi dintre pacienţii mei în vârstă văd lucrurile aşa cum le-a văzut Solomon în Eclesiastul 12. „Să nu îmbătrâneşti, doctore”, îmi spun ei. „N-are nici un haz.” Atunci întreb: „Când începe îmbătrânirea?”

  Durata de viaţă a celulelor tale este determinată în parte de genele tale, dar în special de alegerile pe care le faci: cum îţi foloseşti mintea şi îţi tratezi corpul, ceea ce în timp îţi va afecta percepţia despre cât de bătrân eşti.

  În aceste zile ale limbajului „corect din punct de vedere politic”, cuvinte ca „handicapat” au fost înlocuite de expresii cum ar fi „dezavantajat fizic” (în limba engleză, n.tr.). Ar părea corect să-i numim pe cei „în vârstă” „avantajaţi cronologic”! Cum poţi face din aceasta o realitate?

  Când eram la Facultatea de Medicină, singurul meu exerciţiu fizic era limitat la vacanţele de vară. Lipsa mea de formă a devenit dureros de evidentă când am coborât de pe un munte cu un şchiopătat care a durat câteva zile. În cele din urmă, mi-am dat seama că este important să exersezi în mod constant. Treptat, cu exerciţiu regulat, genunchii mei s-au întărit în aşa măsură, încât pot să urc pe munte fără să am nici un fel de dureri. Picioarele mele sunt acum „mai tinere” decât au fost acum 35 de ani!

  În acelaşi fel, mintea trebuie folosită ca să poată fi păstrată tânără. Mama mea, la vârsta de 80 de ani, citeşte trei ore sau mai mult în fiecare zi şi continuă să predea minunate lecţii inspirate la Şcoala de Sabat. Ea m-a învăţat o lecţie profundă despre puterea creierului: cel mai important aspect în a fi „avantajat cronologic” este ocazia de a săpa mai adânc în Biblie şi în mesajul ei pentru noi şi de a împărtăşi aceste învăţături cu familia, prietenii şi vecinii.

  Solomon avea dreptate. „Adu-ţi aminte de Creatorul tău”, şi zilele tinereţii tale pot dura până la anii „avantajaţi cronologic”!

  Ce fad ca să devii mai bun în timp ce îmbătrâneşti?

  Edwin H. Krick

  Avantajat din punct de vedere cronologic - 2017. Cel mai important aspect în a fi „avantajat cronologic” este ocazia de a săpa mai adânc în Biblie şi în mesajul ei pentru noi şi de a împărtăşi aceste învăţături cu familia, prietenii şi vecinii.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...