Articolul precedentTu cine eşti?
  Articolul următorSfat de la cel mai înțelept om

  Transmisiuni ale Duhului Sfânt

  De aceea, cum zice Duhul Sfânt: ‘Astăzi dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie’. Evrei 3:7-8

  Dumnezeu ne vorbeşte prin Duhul Sfânt, impresionându-ne minţile. Uneori este atât de direct, încât ni se pare că „auzim” mesajul. Alteori este printr-un vis, prin îndemnuri interioare sau ceva ce citim sau auzim. Din moment ce instrumentul principal prin care ne vorbeşte Dumnezeu este creierul, este de o importanţă vitală să păstrăm creierul cât de sănătos posibil.

  Vi s-a întâmplat vreodată să aveţi o legătură telefonică proastă şi să nu reuşiţi să prindeţi cum trebuie mesajul? Odată am primit un telefon important, dar recepţionarea slabă a tăiat sau a distorsionat o parte din cuvinte. Eram nerăbdătoare să fac o impresie bună şi am ezitat să le cer să mă sune din nou, aşa că imediat mi-am concentrat toată atenţia la ceea ce spunea cealaltă persoană.

  De obicei, când sunt la telefon, soţul meu poate să vină lângă mine, să-mi capteze atenţia şi să-mi dea un mesaj scurt şi nu am nici o problemă să înţeleg ce îmi spune cel de la telefon, în acelaşi timp înţelegând şi nevoia soţului meu, dând din cap sau făcând un semn de răspuns. Dar, cu o aşa recepţie slabă, mi-am închis ochii şi mi-am astupat cealaltă ureche, ca să îndepărtez orice mi-ar fi distras atenţia. Când Jan s-a apropiat, mi-am scuturat capul viguros, ca să-i spun că nu puteam să-l ascult în acel moment. Din cauza recepţionării slabe, a trebuit să mă concentrez total, ca să percep mesajul.

  Acelaşi lucru se întâmplă şi cu recepţionarea Duhului Sfânt. Nu e niciodată nici o problemă cu transmisiunea – problema este întotdeauna la capătul dinspre noi al firului, la echipamentul receptor, pe care Dumnezeu ni l-a încredinţat spre întreţinere: creierul. Cu cât echipamentul funcţionează mai bine, cu atât mai uşor va fi pentru Dumnezeu să-Şi transmită mesajul, chiar dacă nu ne concentrăm complet. Dar dacă echipamentul nostru funcţionează la cea mai înaltă capacitate şi dacă ne concentrăm întreaga atenţie la recepţionare, şansele diavolului de a distorsiona mesajul lui Dumnezeu se micşorează.

  Cum putem menţine echipamentul funcţionând optim, astfel ca nici o distorsionare să nu se strecoare? Creierul nostru depinde de ceea ce mâncăm şi de ceea ce facem.

  Cât de sănătos este creierul tău?

  Gândeşte-te la creierul tău data viitoare când iei o înghiţitură de mâncare şi întreabă-te: „Este aceasta o hrană bună pentru creier?” Aminteşte-ţi că Dumnezeu a proiectat creierul nostru, ca să funcţioneze pe baza dietei Sale originare, de legume, fructe şi cereale. Hrana rafinată blochează organismul.

  Kay Kuzma

  Transmisiuni ale Duhului Sfânt - 2017. Gândeşte-te la creierul tău data viitoare când iei o înghiţitură de mâncare şi întreabă-te: „Este aceasta o hrană bună pentru creier?” Aminteşte-ţi că Dumnezeu a proiectat creierul nostru, ca să funcţioneze pe baza dietei Sale originare, de legume, fructe şi cereale. Hrana rafinată blochează organismul.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...