Transmisiuni ale Duhului Sfânt

De aceea, cum zice Duhul Sfânt: ‘Astăzi dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie’. Evrei 3:7-8

Dumnezeu ne vorbeşte prin Duhul Sfânt, impresionându-ne minţile. Uneori este atât de direct, încât ni se pare că „auzim” mesajul. Alteori este printr-un vis, prin îndemnuri interioare sau ceva ce citim sau auzim. Din moment ce instrumentul principal prin care ne vorbeşte Dumnezeu este creierul, este de o importanţă vitală să păstrăm creierul cât de sănătos posibil.

Vi s-a întâmplat vreodată să aveţi o legătură telefonică proastă şi să nu reuşiţi să prindeţi cum trebuie mesajul? Odată am primit un telefon important, dar recepţionarea slabă a tăiat sau a distorsionat o parte din cuvinte. Eram nerăbdătoare să fac o impresie bună şi am ezitat să le cer să mă sune din nou, aşa că imediat mi-am concentrat toată atenţia la ceea ce spunea cealaltă persoană.

De obicei, când sunt la telefon, soţul meu poate să vină lângă mine, să-mi capteze atenţia şi să-mi dea un mesaj scurt şi nu am nici o problemă să înţeleg ce îmi spune cel de la telefon, în acelaşi timp înţelegând şi nevoia soţului meu, dând din cap sau făcând un semn de răspuns. Dar, cu o aşa recepţie slabă, mi-am închis ochii şi mi-am astupat cealaltă ureche, ca să îndepărtez orice mi-ar fi distras atenţia. Când Jan s-a apropiat, mi-am scuturat capul viguros, ca să-i spun că nu puteam să-l ascult în acel moment. Din cauza recepţionării slabe, a trebuit să mă concentrez total, ca să percep mesajul.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu recepţionarea Duhului Sfânt. Nu e niciodată nici o problemă cu transmisiunea – problema este întotdeauna la capătul dinspre noi al firului, la echipamentul receptor, pe care Dumnezeu ni l-a încredinţat spre întreţinere: creierul. Cu cât echipamentul funcţionează mai bine, cu atât mai uşor va fi pentru Dumnezeu să-Şi transmită mesajul, chiar dacă nu ne concentrăm complet. Dar dacă echipamentul nostru funcţionează la cea mai înaltă capacitate şi dacă ne concentrăm întreaga atenţie la recepţionare, şansele diavolului de a distorsiona mesajul lui Dumnezeu se micşorează.

Cum putem menţine echipamentul funcţionând optim, astfel ca nici o distorsionare să nu se strecoare? Creierul nostru depinde de ceea ce mâncăm şi de ceea ce facem.

Cât de sănătos este creierul tău?

Gândeşte-te la creierul tău data viitoare când iei o înghiţitură de mâncare şi întreabă-te: „Este aceasta o hrană bună pentru creier?” Aminteşte-ţi că Dumnezeu a proiectat creierul nostru, ca să funcţioneze pe baza dietei Sale originare, de legume, fructe şi cereale. Hrana rafinată blochează organismul.

Kay Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor