Articolul precedentTu cine eşti?
  Articolul următorSfat de la cel mai înțelept om

  Transmisiuni ale Duhului Sfânt

  De aceea, cum zice Duhul Sfânt: ‘Astăzi dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie’. Evrei 3:7-8

  Dumnezeu ne vorbeşte prin Duhul Sfânt, impresionându-ne minţile. Uneori este atât de direct, încât ni se pare că „auzim” mesajul. Alteori este printr-un vis, prin îndemnuri interioare sau ceva ce citim sau auzim. Din moment ce instrumentul principal prin care ne vorbeşte Dumnezeu este creierul, este de o importanţă vitală să păstrăm creierul cât de sănătos posibil.

  Vi s-a întâmplat vreodată să aveţi o legătură telefonică proastă şi să nu reuşiţi să prindeţi cum trebuie mesajul? Odată am primit un telefon important, dar recepţionarea slabă a tăiat sau a distorsionat o parte din cuvinte. Eram nerăbdătoare să fac o impresie bună şi am ezitat să le cer să mă sune din nou, aşa că imediat mi-am concentrat toată atenţia la ceea ce spunea cealaltă persoană.

  De obicei, când sunt la telefon, soţul meu poate să vină lângă mine, să-mi capteze atenţia şi să-mi dea un mesaj scurt şi nu am nici o problemă să înţeleg ce îmi spune cel de la telefon, în acelaşi timp înţelegând şi nevoia soţului meu, dând din cap sau făcând un semn de răspuns. Dar, cu o aşa recepţie slabă, mi-am închis ochii şi mi-am astupat cealaltă ureche, ca să îndepărtez orice mi-ar fi distras atenţia. Când Jan s-a apropiat, mi-am scuturat capul viguros, ca să-i spun că nu puteam să-l ascult în acel moment. Din cauza recepţionării slabe, a trebuit să mă concentrez total, ca să percep mesajul.

  Acelaşi lucru se întâmplă şi cu recepţionarea Duhului Sfânt. Nu e niciodată nici o problemă cu transmisiunea – problema este întotdeauna la capătul dinspre noi al firului, la echipamentul receptor, pe care Dumnezeu ni l-a încredinţat spre întreţinere: creierul. Cu cât echipamentul funcţionează mai bine, cu atât mai uşor va fi pentru Dumnezeu să-Şi transmită mesajul, chiar dacă nu ne concentrăm complet. Dar dacă echipamentul nostru funcţionează la cea mai înaltă capacitate şi dacă ne concentrăm întreaga atenţie la recepţionare, şansele diavolului de a distorsiona mesajul lui Dumnezeu se micşorează.

  Cum putem menţine echipamentul funcţionând optim, astfel ca nici o distorsionare să nu se strecoare? Creierul nostru depinde de ceea ce mâncăm şi de ceea ce facem.

  Cât de sănătos este creierul tău?

  Gândeşte-te la creierul tău data viitoare când iei o înghiţitură de mâncare şi întreabă-te: „Este aceasta o hrană bună pentru creier?” Aminteşte-ţi că Dumnezeu a proiectat creierul nostru, ca să funcţioneze pe baza dietei Sale originare, de legume, fructe şi cereale. Hrana rafinată blochează organismul.

  Kay Kuzma

  Transmisiuni ale Duhului Sfânt - 2017. Gândeşte-te la creierul tău data viitoare când iei o înghiţitură de mâncare şi întreabă-te: „Este aceasta o hrană bună pentru creier?” Aminteşte-ţi că Dumnezeu a proiectat creierul nostru, ca să funcţioneze pe baza dietei Sale originare, de legume, fructe şi cereale. Hrana rafinată blochează organismul.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...