Articolul precedentLumina vieţii
  Articolul următorLegea descoperită în viață

  Dă-I lui Isus „pântecele” tău

  Iată care va fi dreptul preoţilor de la… cei care vor aduce o jertfă, fie bou, fie miel, să dea preotului spata, fălcile şi pântecele. Deuteronom 18:3

  Dumnezeu a intenţionat ca ceremoniile de la Sanctuar să ne înveţe planul de mântuire. Fiecare ceremonie şi jertfă avea o dublă semnificaţie. Nu era doar o umbră a sacrificiului lui Hristos, ci avea şi o aplicaţie personală la sacrificiul pe care noi, poporul lui Dumnezeu, avem nevoie să-l facem, dacă vrem să ascultăm de Dumnezeu.

  De exemplu, când un evreu aducea un miel sau un bou ca jertfa, preotul primea anumite părţi din animal. Dacă persoana care aducea jertfa îi reţinea partea, jertfa sa nu era acceptabilă. În mod specific, preotul trebuia să primească „spata, fălcile şi pântecele”.

  Ce este „pântecele”? Este stomacul.

  Stomacul? De ce vroia Dumnezeu ca preotul să primească stomacul? Jertfa animalului simboliza jertfirea lor înşile lui Dumnezeu. S-ar putea ca Dumnezeu să fi menţionat special stomacul, pentru că este o parte din corpul nostru atât de greu de controlat.

  Gândiţi-vă la aceasta. Prima ispită de pe pământ a implicat stomacul Evei – mâncarea fructului oprit. Şi primul test major din lucrarea lui Isus a implicat stomacul, când Satana L-a ispitit să prefacă pietrele în pâini. Chiar şi astăzi, cea mai mare parte din lupta noastră are de a face cu apetitul fizic mai mult decât oricare alt subiect legat de sănătate.

  Lecţia este clară. Când ne predăm Domnului, Marele nostru Preot, trebuie să-I predăm şi stomacurile noastre. Trebuie să ne supunem apetitul lumesc, pervertit. Dacă nu, jertfa noastră nu este acceptată.

  Pavel spune în Filipeni 3,18.19: „Căci v-am spus de multe ori şi vă mai spun şi acum, plângând: sunt mulţi care se poartă ca vrăjmaşi ai crucii lui Hristos. Sfârşitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele şi slava lor este ruşinea lor”.

  „Mâncatul are foarte mult de a face cu religia. Experienţa spirituală este mulţ afectată de felul în care este tratat stomacul” (Counsels on Health, p. 577).

  Ai dat Marelui Preot tot ceea ce cere El? Eşti gata să-i dai Lui „pântecele” tău?

  Ce înseamnă să-I predai lui Isus pântecele tău? Ce ai putea face azi, în mod specific, ca să arăţi că ţi-ai predat pântecele lui Isus?

  Dane J. Griffin

  Dă-I lui Isus „pântecele” tău - 2017. Când ne predăm Domnului, Marele nostru Preot, trebuie să-I predăm şi stomacurile noastre. Trebuie să ne supunem apetitul lumesc, pervertit. Dacă nu, jertfa noastră nu este acceptată.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...