Articolul precedentLumina vieţii
  Articolul următorLegea descoperită în viață

  Dă-I lui Isus „pântecele” tău

  Iată care va fi dreptul preoţilor de la… cei care vor aduce o jertfă, fie bou, fie miel, să dea preotului spata, fălcile şi pântecele. Deuteronom 18:3

  Dumnezeu a intenţionat ca ceremoniile de la Sanctuar să ne înveţe planul de mântuire. Fiecare ceremonie şi jertfă avea o dublă semnificaţie. Nu era doar o umbră a sacrificiului lui Hristos, ci avea şi o aplicaţie personală la sacrificiul pe care noi, poporul lui Dumnezeu, avem nevoie să-l facem, dacă vrem să ascultăm de Dumnezeu.

  De exemplu, când un evreu aducea un miel sau un bou ca jertfa, preotul primea anumite părţi din animal. Dacă persoana care aducea jertfa îi reţinea partea, jertfa sa nu era acceptabilă. În mod specific, preotul trebuia să primească „spata, fălcile şi pântecele”.

  Ce este „pântecele”? Este stomacul.

  Stomacul? De ce vroia Dumnezeu ca preotul să primească stomacul? Jertfa animalului simboliza jertfirea lor înşile lui Dumnezeu. S-ar putea ca Dumnezeu să fi menţionat special stomacul, pentru că este o parte din corpul nostru atât de greu de controlat.

  Gândiţi-vă la aceasta. Prima ispită de pe pământ a implicat stomacul Evei – mâncarea fructului oprit. Şi primul test major din lucrarea lui Isus a implicat stomacul, când Satana L-a ispitit să prefacă pietrele în pâini. Chiar şi astăzi, cea mai mare parte din lupta noastră are de a face cu apetitul fizic mai mult decât oricare alt subiect legat de sănătate.

  Lecţia este clară. Când ne predăm Domnului, Marele nostru Preot, trebuie să-I predăm şi stomacurile noastre. Trebuie să ne supunem apetitul lumesc, pervertit. Dacă nu, jertfa noastră nu este acceptată.

  Pavel spune în Filipeni 3,18.19: „Căci v-am spus de multe ori şi vă mai spun şi acum, plângând: sunt mulţi care se poartă ca vrăjmaşi ai crucii lui Hristos. Sfârşitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele şi slava lor este ruşinea lor”.

  „Mâncatul are foarte mult de a face cu religia. Experienţa spirituală este mulţ afectată de felul în care este tratat stomacul” (Counsels on Health, p. 577).

  Ai dat Marelui Preot tot ceea ce cere El? Eşti gata să-i dai Lui „pântecele” tău?

  Ce înseamnă să-I predai lui Isus pântecele tău? Ce ai putea face azi, în mod specific, ca să arăţi că ţi-ai predat pântecele lui Isus?

  Dane J. Griffin

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...