Articolul precedentLumina vieţii
  Articolul următorLegea descoperită în viață

  Dă-I lui Isus „pântecele” tău

  Iată care va fi dreptul preoţilor de la… cei care vor aduce o jertfă, fie bou, fie miel, să dea preotului spata, fălcile şi pântecele. Deuteronom 18:3

  Dumnezeu a intenţionat ca ceremoniile de la Sanctuar să ne înveţe planul de mântuire. Fiecare ceremonie şi jertfă avea o dublă semnificaţie. Nu era doar o umbră a sacrificiului lui Hristos, ci avea şi o aplicaţie personală la sacrificiul pe care noi, poporul lui Dumnezeu, avem nevoie să-l facem, dacă vrem să ascultăm de Dumnezeu.

  De exemplu, când un evreu aducea un miel sau un bou ca jertfa, preotul primea anumite părţi din animal. Dacă persoana care aducea jertfa îi reţinea partea, jertfa sa nu era acceptabilă. În mod specific, preotul trebuia să primească „spata, fălcile şi pântecele”.

  Ce este „pântecele”? Este stomacul.

  Stomacul? De ce vroia Dumnezeu ca preotul să primească stomacul? Jertfa animalului simboliza jertfirea lor înşile lui Dumnezeu. S-ar putea ca Dumnezeu să fi menţionat special stomacul, pentru că este o parte din corpul nostru atât de greu de controlat.

  Gândiţi-vă la aceasta. Prima ispită de pe pământ a implicat stomacul Evei – mâncarea fructului oprit. Şi primul test major din lucrarea lui Isus a implicat stomacul, când Satana L-a ispitit să prefacă pietrele în pâini. Chiar şi astăzi, cea mai mare parte din lupta noastră are de a face cu apetitul fizic mai mult decât oricare alt subiect legat de sănătate.

  Lecţia este clară. Când ne predăm Domnului, Marele nostru Preot, trebuie să-I predăm şi stomacurile noastre. Trebuie să ne supunem apetitul lumesc, pervertit. Dacă nu, jertfa noastră nu este acceptată.

  Pavel spune în Filipeni 3,18.19: „Căci v-am spus de multe ori şi vă mai spun şi acum, plângând: sunt mulţi care se poartă ca vrăjmaşi ai crucii lui Hristos. Sfârşitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele şi slava lor este ruşinea lor”.

  „Mâncatul are foarte mult de a face cu religia. Experienţa spirituală este mulţ afectată de felul în care este tratat stomacul” (Counsels on Health, p. 577).

  Ai dat Marelui Preot tot ceea ce cere El? Eşti gata să-i dai Lui „pântecele” tău?

  Ce înseamnă să-I predai lui Isus pântecele tău? Ce ai putea face azi, în mod specific, ca să arăţi că ţi-ai predat pântecele lui Isus?

  Dane J. Griffin

  Dă-I lui Isus „pântecele” tău - 2017. Când ne predăm Domnului, Marele nostru Preot, trebuie să-I predăm şi stomacurile noastre. Trebuie să ne supunem apetitul lumesc, pervertit. Dacă nu, jertfa noastră nu este acceptată.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...