Articolul precedentColierul
  Articolul următorIsus stânca veacurilor

  Groaznicul cuvânt: Alzheimer

  Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare până vor trece nenorocirile. Psalmi 57:1

  Alzheimer – cuvântul mi-a umplut mintea de groază, teamă, mânie şi un sentiment înfiorător de disperare. Doctorul era plin de compasiune şi totuşi direct, ştiind că familia mea trebuia să fie confruntată cu realitatea cât de curând posibil. Tata ne spusese că lucrurile se schimbaseră – se pierdea în timp ce conducea prin locuri familiare, neglija să termine un proiect, privea nedumerit când conversaţia nu curgea uşor – situaţii cărora, înainte, le făcuse faţă fără efort. Realitatea era că urma să-l pierdem, nu într-un fel imediat, fizic, ci prin deteriorarea treptată şi tristă a minţii sale. Un sentiment de urgenţă, puternic, a venit asupra mea. Trebuie să trăiesc fiecare moment preţios cu omul cu care mă găseam întotdeauna într-o discuţie şi care mă iubea mult.

  Am pus la îndoială rolul lui Dumnezeu în aceasta. Cum se potrivea El în tragedia noastră, din care nu puteam să scăpăm? Unde se legau miracolele cu această situaţie cu care ne confruntam? De ce tata? Întrebări dure, cărora trebuia să le fac faţă, şi răspunsurile nu veneau – cel puţin nu încă.

  Tata a devenit fără griji şi vesel şi nu-şi dădea seama de tragedie, în timp ce familia noastră a început să treacă prin emoţii de şoc, negare şi durere, apoi s-a mutat rapid spre un simţ de camaraderie şi comunicare. Aveam întruniri de familie, în care vorbeam deschis despre temerile noastre şi împreună ne descopeream talentele şi capacităţile de a întâmpina aceste provocări.

  Încet, am început să văd mâna lui Dumnezeu în lumea noastră mică. El n-a cauzat demenţa Alzheimer, dar El ne-a condus la Universitatea Emory, unde mama şi tata au putut să facă parte dintr-un grup de cercetare de echipă şi suport. Dumnezeu nu a mutat munţii ca să vindece boala sau ca să refacă vocabularul tatălui meu, dar El a creat ocazia de a găsi talente creative în familia noastră şi prietenii noştri, ca să întâmpinăm nevoile specifice.

  Unde era Dumnezeu când s-au întâmplat toate acestea? Nu am toate răspunsurile, dar sunt liniştită, ştiind că El ne-a dat putere şi confort prin activităţile familiei, prieteni şi profesioniştii în medicină, care îl iubeau pe tata. Şi cu adevărat, nu va mai fi mult până când tata va putea discuta din nou – doar că de data aceasta o va face asupra unor lucruri infinit mai fascinante.

  Aşa cum curcubeul urmează după ploaie, zâmbetele succed durerii. Dacă cauţi binecuvântări în lucruri rele, le vei găsi. Fă din Dumnezeu refugiul tău.

  Connie Coble Starkey

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...