„Mâncând” pâinea vieții

  Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor zicând: ’Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu’. Matei 26:26

  „EŞTI CEEA CE MĂNÂNCI” spune firma magazinului de alimente sănătoase din apropierea casei mele. Entuziaştii în ale sănătăţii, luând în serios acest slogan, născocesc uneori planuri inventive de dietă. Ei vorbesc despre o dietă „cu totul naturală”; o „dietă organică”; o „dietă de sucuri”. Există multe „diete” şi multe „cure”! Dar ştiaţi despre foarte recomandata dietă făcută chiar de Isus?

  „Eu sunt Pâinea vieţii”, citează înregistrarea sacră, ca fiind cuvintele lui Isus. „Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi au murit” (Ioan 6:48-49). Dorind nespus ca fiecare ascultător să înţeleagă aceste cuvinte, Isus S-a întors iar şi iar la acest lucru: „Pâinea care se coboară din cer este de aşa fel, ca cineva să mănânce din ea şi să nu moară. Eu sunt Pâinea vie, care s-a pogorât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu, pe care îl voi da pentru viaţa lumii” (versetele 50, 51).

  Oricât de atent mi-aş supraveghea obiceiurile legate de mâncare (şi încerc să mănânc o hrană variată, preparată simplu), strămoşii mei spirituali o duceau mai bine. Ei au mâncat mană.

  Şi au murit cu toţii.

  Chiar mai mult, în acest timp, deseori le lipseau emoţiile pozitive, care să-i ducă la sănătate.

  Prin contrast, Isus spune că cine mănâncă trupul Său şi bea sângele Său „trăieşte” în El, iar El trăieşte „în ei”.

  Ba chiar mai mult: „Cine mănâncă pâinea aceasta va trăi în veac” (versetul 58).

  Ce dietă! Poate fi şi dieta mea, dacă iau această făgăduinţă personal: „N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” (Matei 9,13). „Veniţi la Mine, toţi cei …. împovăraţi” (Matei 11,28). „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6,37).

  Este încurajator să reflectăm că, atunci când „mâncăm trupul” pe această cale, Tatăl priveşte la noi şi-L vede pe Fiul Său. Pentru El, noi suntem un întreg, în acest sens şi în ochii Lui, noi suntem ceea ce mâncăm.

  Invită-L pe Isus să trăiască în tine astăzi şi experimentează energia şi eficienţa, reînnoite.

  Kenneth I. Burke

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...