„Mâncând” pâinea vieții

  Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor zicând: ’Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu’. Matei 26:26

  „EŞTI CEEA CE MĂNÂNCI” spune firma magazinului de alimente sănătoase din apropierea casei mele. Entuziaştii în ale sănătăţii, luând în serios acest slogan, născocesc uneori planuri inventive de dietă. Ei vorbesc despre o dietă „cu totul naturală”; o „dietă organică”; o „dietă de sucuri”. Există multe „diete” şi multe „cure”! Dar ştiaţi despre foarte recomandata dietă făcută chiar de Isus?

  „Eu sunt Pâinea vieţii”, citează înregistrarea sacră, ca fiind cuvintele lui Isus. „Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi au murit” (Ioan 6:48-49). Dorind nespus ca fiecare ascultător să înţeleagă aceste cuvinte, Isus S-a întors iar şi iar la acest lucru: „Pâinea care se coboară din cer este de aşa fel, ca cineva să mănânce din ea şi să nu moară. Eu sunt Pâinea vie, care s-a pogorât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu, pe care îl voi da pentru viaţa lumii” (versetele 50, 51).

  Oricât de atent mi-aş supraveghea obiceiurile legate de mâncare (şi încerc să mănânc o hrană variată, preparată simplu), strămoşii mei spirituali o duceau mai bine. Ei au mâncat mană.

  Şi au murit cu toţii.

  Chiar mai mult, în acest timp, deseori le lipseau emoţiile pozitive, care să-i ducă la sănătate.

  Prin contrast, Isus spune că cine mănâncă trupul Său şi bea sângele Său „trăieşte” în El, iar El trăieşte „în ei”.

  Ba chiar mai mult: „Cine mănâncă pâinea aceasta va trăi în veac” (versetul 58).

  Ce dietă! Poate fi şi dieta mea, dacă iau această făgăduinţă personal: „N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” (Matei 9,13). „Veniţi la Mine, toţi cei …. împovăraţi” (Matei 11,28). „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6,37).

  Este încurajator să reflectăm că, atunci când „mâncăm trupul” pe această cale, Tatăl priveşte la noi şi-L vede pe Fiul Său. Pentru El, noi suntem un întreg, în acest sens şi în ochii Lui, noi suntem ceea ce mâncăm.

  Invită-L pe Isus să trăiască în tine astăzi şi experimentează energia şi eficienţa, reînnoite.

  Kenneth I. Burke

  „Mâncând” pâinea vieții - 2017. Este încurajator să reflectăm că, atunci când „mâncăm trupul” pe această cale, Tatăl priveşte la noi şi-L vede pe Fiul Său. Pentru El, noi suntem un întreg, în acest sens şi în ochii Lui, noi suntem ceea ce mâncăm.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...