Articolul precedent140 de caractere
  Articolul următorEste greu să te lași spălat

  Prețios în ochii Săi

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi a văzut că erau foarte bune. Geneza 1:31

  Când Nabo a venit la Căminul advent, un cămin pentru băieţi cu probleme, toată lumea ştia că el era diferit. Vorbea monosilabic şi nu putea duce o conversaţie. Pentru că nu se jucase niciodată cu mingea, era şleampăt şi necoordonat pe terenul de sport. Îndemânările lui sociale şi igiena erau la nivelul unui copil de 4 ani, deşi avea 16. Colegii lui îl descriau ca fiind un cartof stricat, respingător.

  Povestea lui este tristă, pentru că părinţii lui l-au neglijat. Ambii părinţi luau droguri. Când avea 4 ani, mama lui a plecat de acasă, aşa că l-a crescut tatăl lui. Când tatăl pleca la serviciu, îl ameninţa pe Nabo, spunându-i să nu iasă din casă, altfel va fi răpit, aşa că băiatul a trăit pe canapea şi îşi ocupa timpul cu trei lucruri: cartofi prăjiţi, răcoritoare şi privea la televizor şi casete video. N-a mers la şcoală şi, de aceea, el citea ca un elev de clasa a doua, iar cunoştinţele de matematică erau chiar mai mici. Nabo nu era un retardat mintal – era doar privat din punct de vedere social şi emoţional, timp de prea mulţi ani.

  În interiorul căminului, a fost dificil pentru Nebo să se adapteze hranei. O dietă sănătoasă era plictisitoare. Neputând să se mai uite la televizor, devenea neliniştit. Nu se putea concentra la ore. Lenea şi indolenţa erau companionii lui zilnici. Creierul lui trebuia reorientat spre o vieţuire responsabilă.

  Flămânzind după atenţie şi stimulare, în consiliere şi în terapia de grup, era ca un burete care absorbea totul. Nabo învăţa repede, chiar dacă avea o imagine de sine slabă. Performanţele lui şcolare au sărit la nivelul clasei a opta, iar igiena şi îndemânările lui sociale s-au îmbunătăţit. În 15 luni, Nabo s-a transformat într-un adolescent productiv şi ambiţios. Acum are 18 ani şi va termina liceul peste doi ani. Are o prietenă şi vrea să meargă la o şcoală în care să înveţe o meserie.

  Am învăţat că fiecare este preţios în ochii lui Dumnezeu. Şi, indiferent de trecutul nostru, puterea vindecătoare a lui Dumnezeu este la dispoziţia tuturor. Dacă ai fost rănit sau neglijat în copilărie. cere-I lui Dumnezeu să te vindece şi să te ajute să atingi potenţialul pe care ţi l-a dat Dumnezeu.

  Tată ceresc, ajută-mă să-mi dau seama că sunt preţios în ochii Tăi. Te rog, vindecă sentimentele mele de inferioritate şi ajută-mă să ating potenţialul pe care l-ai creat în mine.

  Blondel E. Senior

  Prețios în ochii Săi - 2017. Fiecare este preţios în ochii lui Dumnezeu. Şi, indiferent de trecutul nostru, puterea vindecătoare a lui Dumnezeu este la dispoziţia tuturor. Dacă ai fost rănit sau neglijat în copilărie. cere-I lui Dumnezeu să te vindece şi să te ajute să atingi potenţialul pe care ţi l-a dat Dumnezeu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...