Articolul precedent140 de caractere
  Articolul următorEste greu să te lași spălat

  Prețios în ochii Săi

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi a văzut că erau foarte bune. Geneza 1:31

  Când Nabo a venit la Căminul advent, un cămin pentru băieţi cu probleme, toată lumea ştia că el era diferit. Vorbea monosilabic şi nu putea duce o conversaţie. Pentru că nu se jucase niciodată cu mingea, era şleampăt şi necoordonat pe terenul de sport. Îndemânările lui sociale şi igiena erau la nivelul unui copil de 4 ani, deşi avea 16. Colegii lui îl descriau ca fiind un cartof stricat, respingător.

  Povestea lui este tristă, pentru că părinţii lui l-au neglijat. Ambii părinţi luau droguri. Când avea 4 ani, mama lui a plecat de acasă, aşa că l-a crescut tatăl lui. Când tatăl pleca la serviciu, îl ameninţa pe Nabo, spunându-i să nu iasă din casă, altfel va fi răpit, aşa că băiatul a trăit pe canapea şi îşi ocupa timpul cu trei lucruri: cartofi prăjiţi, răcoritoare şi privea la televizor şi casete video. N-a mers la şcoală şi, de aceea, el citea ca un elev de clasa a doua, iar cunoştinţele de matematică erau chiar mai mici. Nabo nu era un retardat mintal – era doar privat din punct de vedere social şi emoţional, timp de prea mulţi ani.

  În interiorul căminului, a fost dificil pentru Nebo să se adapteze hranei. O dietă sănătoasă era plictisitoare. Neputând să se mai uite la televizor, devenea neliniştit. Nu se putea concentra la ore. Lenea şi indolenţa erau companionii lui zilnici. Creierul lui trebuia reorientat spre o vieţuire responsabilă.

  Flămânzind după atenţie şi stimulare, în consiliere şi în terapia de grup, era ca un burete care absorbea totul. Nabo învăţa repede, chiar dacă avea o imagine de sine slabă. Performanţele lui şcolare au sărit la nivelul clasei a opta, iar igiena şi îndemânările lui sociale s-au îmbunătăţit. În 15 luni, Nabo s-a transformat într-un adolescent productiv şi ambiţios. Acum are 18 ani şi va termina liceul peste doi ani. Are o prietenă şi vrea să meargă la o şcoală în care să înveţe o meserie.

  Am învăţat că fiecare este preţios în ochii lui Dumnezeu. Şi, indiferent de trecutul nostru, puterea vindecătoare a lui Dumnezeu este la dispoziţia tuturor. Dacă ai fost rănit sau neglijat în copilărie. cere-I lui Dumnezeu să te vindece şi să te ajute să atingi potenţialul pe care ţi l-a dat Dumnezeu.

  Tată ceresc, ajută-mă să-mi dau seama că sunt preţios în ochii Tăi. Te rog, vindecă sentimentele mele de inferioritate şi ajută-mă să ating potenţialul pe care l-ai creat în mine.

  Blondel E. Senior

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...