Articolul precedentUn Tweet nu e de ajuns
  Articolul următorCurățit pentru împărtășire

  Vindecând pe cei cu inima zdrobită

  Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi. Matei 5:4

  Duhul Domnului este peste Mine, …El M-a trimis să-i vindec pe cei cu inima zdrobită… să-i mângâi pe toţi cei întristaţi, …să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit” (Isaia 61,1-3). Dacă nu am fi avut nici o altă referinţă biblică, aceasta ar fi suficientă să ne spună că avem un Dumnezeu iubitor, care ne va lumina drumul prin noaptea întunecată.

  1. Dumnezeu ne va da o cunună împărătească, în loc de cenuşă, strălucire după cenuşa erupţiilor vulcanice, care ne copleşesc vieţile. Este bine cunoscut că pământul este reînnoit după ce focul înnegreşte câmpiile şi pădurile. Frumuseţea apare într-adevăr după cenuşă. Lava curgătoare şi cenuşa vulcanică fac solul foarte fertil. Tot aşa, Dumnezeu ne îmbogăţeşte sufleteşte, după ce ne trece prin cuptorul suferinţei, de care ne temeam că ne va distruge. „El ridică din pulbere pe cel sărac. Ridică din gunoi pe cel lipsit” (1 Samuel 2:8).

  2. Dumnezeu ne va da untdelemnul bucuriei, în loc de întristare. Isus mergea deseori pe Muntele Măslinilor să Se roage. M-am gândit la agonia lui Isus din noaptea aceea, ca fiind uleiul stors ca să devină untdelemnul bucuriei noastre. Experienţa din grădină, din acea noapte, a fost agonizantă: „El este Acela care în zilele vieţii Sale pământeşti, aducând rugăciuni şi cereri cu strigăte mari şi cu lacrimi….” (Evrei 5,7). Nu trebuie să ne fie ruşine de lacrimile noastre – Isus a plâns de câteva ori.

  3. Dumnezeu ne va da o haină de laudă, în locul unui duh mâhnit. Trebuie să ne îmbrăcăm cu laudă. Este voinţă, nu sentiment. Sentimentul vine după ce am ascultat şi am lăudat, în ciuda realităţii!

  Cămaşa lui Isus „n-avea nici o cusătură, ci era dintr-o singură ţesătură de sus până jos” (Ioan 19:23). În vremea Sa, oamenii arătau o mare tristeţe când îşi rupeau veşmintele, dar această cămaşă specială a fost lăsată întreagă. Este acesta veşmântul nostru de laudă, că Isus ne salvează şi ne mângâie? Veniţi să ne îmbrăcăm cu veşmântul fără cusătură al lui Isus!

  Dacă eşti întristat, Isus vrea să te mângâie. Citeşte din nou făgăduinţa minunată din Isaia 61,1-3. Scrie-o şi memoreaz-o. El îţi va transforma întristarea în bucurie!

  Pat Nordman

  Vindecând pe cei cu inima zdrobită - 2017. Dacă eşti întristat, Isus vrea să te mângâie. Citeşte din nou făgăduinţa minunată din Isaia 61,1-3. Scrie-o şi memoreaz-o. El îţi va transforma întristarea în bucurie!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...