Articolul precedentCea mai bună răzbunare
  Articolul următorDe dragul surorilor

  Mai buni decât păsările

  Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare; şi totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? Matei 6:26

  Am o prietenă care-i ajută pe copiii de şcoală la ceea ce trebuie să ştie, ca să trăiască în societatea noastră, infestată cu droguri, fără să devină dependenţi de ele. Mult din ceea ce face ea are de a face cu clădirea sentimentelor de valoare personală ale copiilor.

  Lipsa respectului faţă de noi înşine este un factor major, care contribuie la stiluri de viaţă distructive şi costuri medicale mari. În efortul de a schimba cursul prezent al societăţii, un potop de cărţi şi teorii încearcă să promoveze şi să dezvolte stima de sine.

  Unde poate găsi cineva stima faţă de sine? Uneori, tinerii noştri sunt încurajaţi să-şi vorbească lor înşişi cu entuziasm, exprimându-şi propria valoare. Alteori, studenţii o caută în realizările şcolare. Multe şcoli folosesc sportul în efortul lor de a-i ajuta pe copii. Mai târziu, stima de sine vine dintr-o slujbă „plină de succes”, sau o carieră, sau este căutată în promovări şi merite. Acasă, absenţa ei se arată deseori ca gelozie, sensibilitate sau control şi manipulare.

  Stima de sine omenească sună bine. Teoria este raţională. Dar astfel de stimă nu are o valoare durabilă, nici un beneficiu real pentru cel care o deţine. Ca şi iarba câmpului, poate înflori pe moment, dar în cele din urmă păleşte în dezamăgire şi disperare.

  Predica lui Isus de pe munte oferă singura sursă adevărată de respect faţă de noi înşine. Acoperă toate bazele pentru a împlini cele mai adânci dorinţe ale inimii şi nevoile personale ale noastre. El spune să privim la păsări. Uită-te la flori. Studiază activitatea lui Dumnezeu în natură şi observă acolo dragostea Lui pentru tine. Verifică conducerea Lui providenţială în viaţa ta. Fii atent la rugăciunile ascultate. Iubeşte-l pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Şi strânge-ţi o comoară în cer (vezi Matei 5-7).

  Adevărata stimă de sine vine din a-ţi descoperi locul în ciclul dragostei care guvernează întregul univers al lui Dumnezeu. În timp ce primim beneficiile vieţii, cu recunoştinţă, înţelegem sursa lor, apoi le adăugăm propria noastră atingere şi le punem în slujba altora, sentimentele de valoare personală vor fi un produs natural al procesului.

  Dacă doreşti ca sentimentele tale de valoare personală să se dezvolte, citeşte Matei 5 la 7, scrie cel puţin trei sugestii pe care le face Isus şi pe care le poţi pune în practică, şi apoi treci la acţiune!

  Walter Thompson

  Mai buni decât păsările - 2017. Adevărata stimă de sine vine din a-ţi descoperi locul în ciclul dragostei care guvernează întregul univers al lui Dumnezeu. În timp ce primim beneficiile vieţii, cu recunoştinţă, înţelegem sursa lor, apoi le adăugăm propria noastră atingere şi le punem în slujba altora, sentimentele de valoare personală vor fi un produs natural al procesului.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...