Articolul precedentEi vor fi ai Mei
  Articolul următorCredincioşia lui Dumnezeu

  Croiește-ți drum spre o sănătate mai bună

  „Dar te voi vindeca și îţi voi lega rănile”, zice Domnul. Ieremia 30:17

  Mavis Lindgren, afectată din copilărie de tulburări severe ale plămânilor, şi-a luat în cele din urmă responsabilitatea pentru propria ei sănătate, după ce a împlinit 60 de ani.

  În timp ce mergea la o serie de lecturi ale doctorului Charles Thomas, la Universitatea Loma Linda, a început să meargă pe jos în fiecare zi. În timp ce mergea, se ruga ca programul de exerciţii fizice să-i ajute în afecţiunile plămânilor, să-i întărească inima şi muşchii scheletici slăbiţi. Decenii de inactivitate adăugaseră 10 kilograme în plus înălţimii ei de 1,50 m. De-a lungul lunilor, ea a crescut distanţa de mers pe jos. Înainte de a trece mult timp, a început să alerge. A pierdut kilogramele în plus şi tulburările ei pulmonare au încetat. „N-am mai fost bolnavă de atunci nici măcar o singură zi”, spune ea deseori.

  Alergarea a crescut. Curând mergea pe pistă şase zile pe săptămână, opt kilometri de fiecare dată – şi îi plăcea foarte mult. La vârsta de 70 de ani, a intrat în cursa de 20 de mile (aproximativ 32 km) Pepsi Sacramento. Nu numai că a terminat cele 20 de mile, dar a şi stabilit un record pentru grupul de vârsta ei. După ce a terminat maratonul (42 km), în care a stabilit un nou record pentru grupul de vârsta ei, voia să se întoarcă şi să restabilească un alt record, în alte ocazii. Ea spune că nu concurează cu alţii, ci doar cu ea însăşi. Ea se întoarce de dragul de a alerga, nu pentru răsplată.

  Mavis avea o dietă vegetariană bogată în glucide complexe şi în fiecare săptămână aleargă în medie 80 km. Ea crede că deşi procesul îmbătrânirii este inevitabil, este posibil să te păstrezi într-o formă fizică tot mai bună, în timpul acestui proces, aderând la obiceiuri simple, sănătoase. Pe lângă o nutriţie adecvată, odihna suficientă şi exerciţiul, ea sugerează că a patra componentă a unui stil de viaţă echilibrat este recunoştinţa inimii.

  Titlul unui articol de pe pagina sportivă, din 9 noiembrie 1993, a ziarului New York Times era: „Nu te uita în urmă, Moş Timp. Mavis Lindgren, de 86 de ani, te ajunge.”

  Dumnezeu a făcut organismele noastre să aibă puteri incredibile de refacere, dacă le tratăm cum trebuie. Ca să-ţi reînnoieşti sănătatea, indiferent de cât de bătrân eşti, fă ceea ce a făcut Mavis. Începe să mergi pe jos!

  Acceptă provocarea de a merge pe jos: mergi astăzi cu 300 de paşi mai mult decât ieri. Fă aceasta timp de două săptămâni, şi vezi care este diferenţa în felul în care te simţi.

  Jan W. & Kay Kuzma

  Croiește-ți drum spre o sănătate mai bună - 2017. Dumnezeu a făcut organismele noastre să aibă puteri incredibile de refacere, dacă le tratăm cum trebuie. Ca să-ţi reînnoieşti sănătatea, indiferent de cât de bătrân eşti, fă ceea ce a făcut Mavis. Începe să mergi pe jos!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...