Articolul precedentEi vor fi ai Mei
  Articolul următorCredincioşia lui Dumnezeu

  Croiește-ți drum spre o sănătate mai bună

  „Dar te voi vindeca și îţi voi lega rănile”, zice Domnul. Ieremia 30:17

  Mavis Lindgren, afectată din copilărie de tulburări severe ale plămânilor, şi-a luat în cele din urmă responsabilitatea pentru propria ei sănătate, după ce a împlinit 60 de ani.

  În timp ce mergea la o serie de lecturi ale doctorului Charles Thomas, la Universitatea Loma Linda, a început să meargă pe jos în fiecare zi. În timp ce mergea, se ruga ca programul de exerciţii fizice să-i ajute în afecţiunile plămânilor, să-i întărească inima şi muşchii scheletici slăbiţi. Decenii de inactivitate adăugaseră 10 kilograme în plus înălţimii ei de 1,50 m. De-a lungul lunilor, ea a crescut distanţa de mers pe jos. Înainte de a trece mult timp, a început să alerge. A pierdut kilogramele în plus şi tulburările ei pulmonare au încetat. „N-am mai fost bolnavă de atunci nici măcar o singură zi”, spune ea deseori.

  Alergarea a crescut. Curând mergea pe pistă şase zile pe săptămână, opt kilometri de fiecare dată – şi îi plăcea foarte mult. La vârsta de 70 de ani, a intrat în cursa de 20 de mile (aproximativ 32 km) Pepsi Sacramento. Nu numai că a terminat cele 20 de mile, dar a şi stabilit un record pentru grupul de vârsta ei. După ce a terminat maratonul (42 km), în care a stabilit un nou record pentru grupul de vârsta ei, voia să se întoarcă şi să restabilească un alt record, în alte ocazii. Ea spune că nu concurează cu alţii, ci doar cu ea însăşi. Ea se întoarce de dragul de a alerga, nu pentru răsplată.

  Mavis avea o dietă vegetariană bogată în glucide complexe şi în fiecare săptămână aleargă în medie 80 km. Ea crede că deşi procesul îmbătrânirii este inevitabil, este posibil să te păstrezi într-o formă fizică tot mai bună, în timpul acestui proces, aderând la obiceiuri simple, sănătoase. Pe lângă o nutriţie adecvată, odihna suficientă şi exerciţiul, ea sugerează că a patra componentă a unui stil de viaţă echilibrat este recunoştinţa inimii.

  Titlul unui articol de pe pagina sportivă, din 9 noiembrie 1993, a ziarului New York Times era: „Nu te uita în urmă, Moş Timp. Mavis Lindgren, de 86 de ani, te ajunge.”

  Dumnezeu a făcut organismele noastre să aibă puteri incredibile de refacere, dacă le tratăm cum trebuie. Ca să-ţi reînnoieşti sănătatea, indiferent de cât de bătrân eşti, fă ceea ce a făcut Mavis. Începe să mergi pe jos!

  Acceptă provocarea de a merge pe jos: mergi astăzi cu 300 de paşi mai mult decât ieri. Fă aceasta timp de două săptămâni, şi vezi care este diferenţa în felul în care te simţi.

  Jan W. & Kay Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...