Articolul precedentAduceți zecimea la casa visteriei
  Articolul următorBunica, Buni şi B-na

  Ai nevoie de un transplant de inimă?

  „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.” Ezechiel 36:26

  Doi bebeluşi erau amândoi predestinaţi să moară din cauza unor defecte fatale congenitale. Unul era deja născut, celălalt era încă în pântecele mamei lui.

  Copilaşul Gabrielle a venit pe lume cu o mare parte din creierul şi craniul ei lipsă. Deşi inima ei era sănătoasă şi bătea viguros, nici o operaţie sau transplant nu putea corecta vreodată teribilul ei defect. Ea era pe moarte.

  Bebeluşul Paul a fost diagnosticat înainte de naştere cu o subdezvoltare a părţii stângi a inimii lui. Nu va apărea nici o problemă atâta timp cât rămânea în uter. Dar imediat după naştere, el va avea nevoie de ambele părţi ale inimii sale. Fără tratament, putea să moară. Cea mai bună şansă a lui Paul era un transplant de inimă. Numele lui era pe o listă pentru transplant de inimă.

  Părinţii lui Gabrielle, loviţi de durere, şi-au dat seama că fiica lor nu putea fi salvată. Poate că viaţa ei ar putea avea un scop, dacă un alt bebeluş, unul care de asemeni ar fi putut să moară, ar putea fi salvat, primind organele ei sănătoase. Părinţii ei au decis că imediat ce creierul ei va muri şi moartea era evidentă, ei vor da un ultim dar, darul vieţii, oferind inima ei sănătoasă unui bebeluş care avea nevoie de ea.

  Corpul micuţei Gabrielle şi cel al nenăscutului bebeluş Paul, aflat în pântecele mamei sale, au fost duse la Centrul Medical al Universităţii Loma Linda, unde s-a luat decizia ca Paul să primească inima încă sănătoasă a Gabriellei. Bebeluşul Paul s-a deteriorat atât de rapid după naştere, încât, fără inima Gabriellei, el ar fi murit cu siguranţă. Paul a devenit cea mai tânără persoană care a suferit un transplant de inimă la vârsta de 90 de minute! Când scriem aceasta, Paul este un copil sănătos de 8 ani, viaţa lui fiind posibilă datorită ultimului dar al Gabriellei.

  Cu toţii am putea fi pierduţi, aşa cum ar fi putut fi şi bebeluşul Paul, dacă nu primim o inimă nouă – o nouă inimă spirituală. Păcatul a invadat inimile noastre, dar Hristos ne oferă o inimă nouă, care să înlocuiască „inima de piatră”. Spre deosebire de Gabrielle, care a avut de dat doar o inimă. Mântuitorul nostru poate oferi fiecăruia o inimă nouă. În timp ce darul Gabriellei nu va dura pentru totdeauna, inima pe care Dumnezeu o oferă este proiectată să dureze pentru veşnicie.

  Ai profitat de oferta Lui de transplant?

  Elmar P. Sakala & Leonard L. Bailey

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...