Articolul precedentAduceți zecimea la casa visteriei
  Articolul următorBunica, Buni şi B-na

  Ai nevoie de un transplant de inimă?

  „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.” Ezechiel 36:26

  Doi bebeluşi erau amândoi predestinaţi să moară din cauza unor defecte fatale congenitale. Unul era deja născut, celălalt era încă în pântecele mamei lui.

  Copilaşul Gabrielle a venit pe lume cu o mare parte din creierul şi craniul ei lipsă. Deşi inima ei era sănătoasă şi bătea viguros, nici o operaţie sau transplant nu putea corecta vreodată teribilul ei defect. Ea era pe moarte.

  Bebeluşul Paul a fost diagnosticat înainte de naştere cu o subdezvoltare a părţii stângi a inimii lui. Nu va apărea nici o problemă atâta timp cât rămânea în uter. Dar imediat după naştere, el va avea nevoie de ambele părţi ale inimii sale. Fără tratament, putea să moară. Cea mai bună şansă a lui Paul era un transplant de inimă. Numele lui era pe o listă pentru transplant de inimă.

  Părinţii lui Gabrielle, loviţi de durere, şi-au dat seama că fiica lor nu putea fi salvată. Poate că viaţa ei ar putea avea un scop, dacă un alt bebeluş, unul care de asemeni ar fi putut să moară, ar putea fi salvat, primind organele ei sănătoase. Părinţii ei au decis că imediat ce creierul ei va muri şi moartea era evidentă, ei vor da un ultim dar, darul vieţii, oferind inima ei sănătoasă unui bebeluş care avea nevoie de ea.

  Corpul micuţei Gabrielle şi cel al nenăscutului bebeluş Paul, aflat în pântecele mamei sale, au fost duse la Centrul Medical al Universităţii Loma Linda, unde s-a luat decizia ca Paul să primească inima încă sănătoasă a Gabriellei. Bebeluşul Paul s-a deteriorat atât de rapid după naştere, încât, fără inima Gabriellei, el ar fi murit cu siguranţă. Paul a devenit cea mai tânără persoană care a suferit un transplant de inimă la vârsta de 90 de minute! Când scriem aceasta, Paul este un copil sănătos de 8 ani, viaţa lui fiind posibilă datorită ultimului dar al Gabriellei.

  Cu toţii am putea fi pierduţi, aşa cum ar fi putut fi şi bebeluşul Paul, dacă nu primim o inimă nouă – o nouă inimă spirituală. Păcatul a invadat inimile noastre, dar Hristos ne oferă o inimă nouă, care să înlocuiască „inima de piatră”. Spre deosebire de Gabrielle, care a avut de dat doar o inimă. Mântuitorul nostru poate oferi fiecăruia o inimă nouă. În timp ce darul Gabriellei nu va dura pentru totdeauna, inima pe care Dumnezeu o oferă este proiectată să dureze pentru veşnicie.

  Ai profitat de oferta Lui de transplant?

  Elmar P. Sakala & Leonard L. Bailey

  Ai nevoie de un transplant de inimă? - 2017. Mântuitorul nostru poate oferi fiecăruia o inimă nouă. În timp ce darul Gabriellei nu va dura pentru totdeauna, inima pe care Dumnezeu o oferă este proiectată să dureze pentru veşnicie. Ai profitat de oferta Lui de transplant?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...