Articolul precedentNu poți da peste măsură
  Articolul următorDumnezeu poartă de grijă

  Puţin mai tare, va rog

  „Ascultaţi învăţătura, ca să vă faceţi înţelepţi şi nu lepădaţi sfatul meu. Ferice de omul care mă ascultă, care veghează zilnic la porţile mele, şi păzeşte pragul uşii mele. Căci cel ce mă găseşte, găseşte viata şi capătă bunăvoinţa Domnului.” Proverbe 8:33-35

  „Mă scuzaţi”. „Vreţi să repetaţi, vă rog?”„Nu aud chiar aşa de bine cum mi-ar plăcea”. Astfel de comentarii fac parte acum din vocabularul meu obişnuit. Nu mi-am imaginat niciodată că voi rămâne fără auz. Audiologul sugerează că pierderea frecvenţelor înalte de care sufăr înseamnă că pierd până la 30% dintr-o conversaţie. Comunicarea este în special provocatoare pentru mine când încerc să înţeleg pe cineva care vorbeşte într-un loc public, cum ar fi holul aglomerat al unei biserici. Găsesc că este mai uşor să aud când le văd gura. Asta înseamnă că chiar şi mustăţile îmi îngreuiază auzul! În special este dificil pentru mine să-i urmăresc pe cei care vorbesc repede sau pe cei care nu mă fac atent că vor să-mi vorbească. Dificultăţile de auzire pot duce chiar la tensiune arterială ridicată.

  Scriptura spune: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi” (Apocalipsa 21:5). A avea urechi noi, cu auz perfect, este un motiv în plus pentru care aştept cu nerăbdare revenirea Domnului Isus.

  Ajutorul pentru auz este o binecuvântare. Dar, chiar cu aceste mijloace sofisticate, este încă dificil să filtrezi toate zgomotele mulţimii sau vântul printr-o fereastră deschisă.

  A mă apropia suficient ca să aud păsările ciripind e o adevărată încântare. A înţelege când mi se şopteşte e practic imposibil. Alţii nu-şi dau seama că normala lor conversaţie îmi trece pe lângă urechi, pentru că în mod constant aud un sunet de ceainice care şuieră. Trebuie să mă concentrez cu adevărat ca să aud ce spun oamenii.

  Comunicarea eficientă înseamnă că cel care primeşte mesajul îl înţelege. Uneori, cei iubiţi ai mei cred că nu ascult sau nu vreau să aud. Dacă cineva drag se uită la dumneavoastră cu o privire mai nedumerită, după ce le-aţi spus ceva, încercaţi să vorbiţi mai rar şi mai clar data viitoare. Această incapacitate invizibilă va fi îndepărtată „într-o clipeală din ochi” când Domnul Se va întoarce în slavă. Între timp, atrageţi-mi atenţia, vorbiţi rar şi clar şi puţin mai tare – dar nu strigaţi.

  Şi când este vorba de Domnul, vreau urechi spirituale perfecte, ca să prind fiecare cuvânt! Aşa că Te rog, Doamne, dacă nu aud, vorbeşte puţin mai tare!

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru capacitatea mea de a auzi.

  Atât de multe lucruri le luăm ca de la sine înţelese.

  Şi ajută-mă întotdeauna să ascult instrucţiunile Tale.

  Henry C. Martin

  Puţin mai tare, va rog - 2017. Îţi mulţumesc, Doamne, pentru capacitatea mea de a auzi. Atât de multe lucruri le luăm ca de la sine înţelese. Şi ajută-mă întotdeauna să ascult instrucţiunile Tale.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...