Scapă de durerea de cap

„Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor.”Psalm 34:17

Mai mult de 45 de milioane de americani au dureri cronice de cap din cauza tensiunii, iar între 16 şi 18 milioane de americani suferă de migrene, de obicei dureri pulsatorii într-o parte a capului, deseori însoţite de greaţă şi vărsături şi uneori de tremurături şi ameţeală. Ce poţi face ca să previi această durere aducătoare de slăbiciune? Iată ce scrie Betty Pierson:

„Durerile de cap m-au afectat încă din adolescenţă, aşa că n-am fost alarmată când am avut una cumplită. în timpul unei vacanţe. În timp ce zburam spre casă, durerea de cap s-a înrăutăţit până când am început să mă tem că voi muri; apoi mi-a fost teamă că nu voi mai muri!

Deseori mă rugam şi ceream eliberarea de durere. Medicul familiei mele mi-a recomandat un neurolog. Acesta m-a injectat cu Sumatriptan, care mi-a redus durerea la jumătate, dar era încă destul de puternică. Au fost încercate şi alte medicamente. După trei săptămâni, fără nici o îmbunătăţire, am fost trimisă la Johns Hopkins. Neurologul de acolo se descria pe sine ca fiind un medic de medicină preventivă. El mi-a îndepărtat toate medicamentele şi mi-a cerut ca, timp de patru săptămâni, să urmez un program de prevenire a migrenelor, care elimina mâncărurile care conţin cantităţi mari de tiramină, un aminoacid. Aceasta includea alimente care conţineau cofeină (cum ar fi ciocolata), citrice, cărnuri semipreparate, nuci, unt de arahide, lapte, iaurt, smântână şi brânză. Nu credeam că acest program va merge, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, în fiecare zi, în următoarele patru săptămâni de durere fără medicaţie, m-am simţit mai bine. Când am mâncat din nou din acele alimente, durerea s-a reîntors în cinci zile. Am urmat acest program timp de mai bine de un an şi n-am mai avut niciodată dureri de cap! Medicul mi-a spus că din 60 de femei, 40 răspund aşa cum am făcut-o eu, iar celelalte 20 cam pe jumătatea celorlalte.”

Adăugaţi la lista lui Betty încă vreo câteva lucruri care ar putea determina migrenele: glutamat de monosodiu (de obicei se găseşte în mâncărurile chinezeşti), sare, substanţe care frăgezesc carnea, extracte de drojdie şi pâine de casă cu drojdie.

Dar pentru cea mai mare durere de cap din lume – cea a păcatului – există doar o soluţie: crucea lui Isus.

Îți mulţumesc, Doamne, pentru remediile naturale, oferite pentru durere, şi pentru remediul lui Isus pentru păcat.

Betty Pierson & Kay Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor