Articolul precedentSingurul mijloc de comunicare
  Articolul următorNaturalizarea mea

  Eram flămând şi însetat

  „Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-ati dat de băut; am fost străin şi M-ati primit.” Matei 25:35

  Când o să se termine odată? mă tot gândeam. Ce vrea Dumnezeu să învăţ din asta? Apoi mi-am amintit de Romani 8:28. Hristos spune: „toate lucrurile”. El nu spune cum şi când, dar toate lucrurile lucrează pentru binele celor ce îl iubesc.

  Nu-mi amintesc anul, ca să nu mai vorbesc de luna, în care toate aceste gânduri au început să-mi treacă prin minte. Ştiu doar că s-a întâmplat într-o vară, cam cu şase ani în urmă. Însoţitoarea mea plecase şi nu aveam pe nimeni care să mă ajute. Nu locuiam în această parte a Los Angeles-ului de prea mult timp şi nu ştiam pe cine să sun ca să mă ajute. Apoi, i-am sunat pe toţi cei pe care îi cunoşteam, dar pentru diferite motive. Răspunsul lor era totdeauna nu.

  Stând întinsă acolo, o paralizată, mă gândeam la Matei 25:35. Îmi era foame şi sete şi nu puteam să mă servesc. A vrut Isus să spună cu adevărat că cei care îmi spuneau mie „nu” îi spuneau „nu” Lui? Repede am făcut o rugăciune să nu-mi dea voie niciodată să-I spun „nu” Lui sau vreunuia dintre copiii Lui în nici un fel.

  În cele din urmă, am sunat-o pe Joan. Ne întâlnisem cu şase sau şapte ani în urmă, dar nu ne cunoşteam bine. Pe lângă aceasta, ea locuia la 50 km distanţă. Timp de 12 seri la rând, la ora 10:30, Joan venea să-mi dea hrană şi apă. Mă întreba cum îmi merge cercetarea şi se scuza pentru că nu făcea mai mult. Dar ea a făcut atât de mult, pentru că ea a făcut tot ce putea. Joan a fost o adevărată lumină pentru Domnul.

  Nu, nu primeam foarte multă apă şi hrană, dar nevoile mele au fost împlinite, aşa cum spunea Pavel în Filipeni 4:19: „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos”.

  Joan s-a mutat şi n-o văd prea des. Dar când vorbim şi încerc să-mi exprim recunoştinţa, ea spune că era doar „ceva ce trebuia făcut”. Dar de ce doar ea a văzut că îmi era foame şi sete?

  Există cineva în familia ta, între vecinii tăi sau în biserica ta care are nevoie de ajutor? Aminteşte-ţi că tot ceea ce faci pentru alţii Isus consideră că ai făcut pentru El.

  Therese L. Allen

  Eram flămând şi însetat - 2017. Există cineva în familia ta, între vecinii tăi sau în biserica ta care are nevoie de ajutor? Aminteşte-ţi că tot ceea ce faci pentru alţii Isus consideră că ai făcut pentru El.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...