Articolul precedentSingurul mijloc de comunicare
  Articolul următorNaturalizarea mea

  Eram flămând şi însetat

  „Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-ati dat de băut; am fost străin şi M-ati primit.” Matei 25:35

  Când o să se termine odată? mă tot gândeam. Ce vrea Dumnezeu să învăţ din asta? Apoi mi-am amintit de Romani 8:28. Hristos spune: „toate lucrurile”. El nu spune cum şi când, dar toate lucrurile lucrează pentru binele celor ce îl iubesc.

  Nu-mi amintesc anul, ca să nu mai vorbesc de luna, în care toate aceste gânduri au început să-mi treacă prin minte. Ştiu doar că s-a întâmplat într-o vară, cam cu şase ani în urmă. Însoţitoarea mea plecase şi nu aveam pe nimeni care să mă ajute. Nu locuiam în această parte a Los Angeles-ului de prea mult timp şi nu ştiam pe cine să sun ca să mă ajute. Apoi, i-am sunat pe toţi cei pe care îi cunoşteam, dar pentru diferite motive. Răspunsul lor era totdeauna nu.

  Stând întinsă acolo, o paralizată, mă gândeam la Matei 25:35. Îmi era foame şi sete şi nu puteam să mă servesc. A vrut Isus să spună cu adevărat că cei care îmi spuneau mie „nu” îi spuneau „nu” Lui? Repede am făcut o rugăciune să nu-mi dea voie niciodată să-I spun „nu” Lui sau vreunuia dintre copiii Lui în nici un fel.

  În cele din urmă, am sunat-o pe Joan. Ne întâlnisem cu şase sau şapte ani în urmă, dar nu ne cunoşteam bine. Pe lângă aceasta, ea locuia la 50 km distanţă. Timp de 12 seri la rând, la ora 10:30, Joan venea să-mi dea hrană şi apă. Mă întreba cum îmi merge cercetarea şi se scuza pentru că nu făcea mai mult. Dar ea a făcut atât de mult, pentru că ea a făcut tot ce putea. Joan a fost o adevărată lumină pentru Domnul.

  Nu, nu primeam foarte multă apă şi hrană, dar nevoile mele au fost împlinite, aşa cum spunea Pavel în Filipeni 4:19: „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos”.

  Joan s-a mutat şi n-o văd prea des. Dar când vorbim şi încerc să-mi exprim recunoştinţa, ea spune că era doar „ceva ce trebuia făcut”. Dar de ce doar ea a văzut că îmi era foame şi sete?

  Există cineva în familia ta, între vecinii tăi sau în biserica ta care are nevoie de ajutor? Aminteşte-ţi că tot ceea ce faci pentru alţii Isus consideră că ai făcut pentru El.

  Therese L. Allen

  Eram flămând şi însetat - 2017. Există cineva în familia ta, între vecinii tăi sau în biserica ta care are nevoie de ajutor? Aminteşte-ţi că tot ceea ce faci pentru alţii Isus consideră că ai făcut pentru El.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...