Articolul precedentIsus mărturisit prin ținută
  Articolul următorCredinţă de copil

  Canalul douăzeci şi trei

  „Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei.” Psalm 101:3

  Următoarea parafrazare a Psalmului 23 mi-a dat de gândit. Cât de sănătos este să te uiţi la televizor?

  Televizorul este păstorul meu.

  Totdeauna voi dori mai mult.

  Mă duce să mă întind pe sofa.

  Şi mă conduce departe de credinţă, îmi distruge sufletul

  Şi mă povăţuieşte pe cărarea sexului şi violenţei, din pricina numelui sponsorului.

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei responsabilităţilor creştine, nu va fi nici o întrerupere, căci televizorul este cu mine.

  Cablul şi telecomanda lui mă mângâie, îmi întinde înainte o reclamă în faţa lumescului meu. îmi unge capul cu umanism şi consumatorism, pofta mea este plină de dă peste ea.

  Da, lenea şi ignoranţa mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele şi voi locui acasă uitându-mă la televizor până la sfârşitul zilelor mele.

  – Autor necunoscut

  Nancy Larric, profesor de colegiu şi autor, după ce a revizuit cercetarea privind felul în care televizorul îi afectează pe oameni, a identificat zece caracteristici ale copiilor care se uită la televizor.

  1. Concentrare slabă a atenţiei.

  2. Se simt bine în zgomot, luptă şi confuzie.

  3. Foarte lumeşti în atitudine şi înfăţişare.

  4. Respect mic faţă de adulţi (televizorul îi portretizează adesea ca fiind călcători ai legii, pervertiţi sexual, traficanţi de droguri, intriganţi, escroci şi femei neinteligente).

  5. Privesc şcoala ca nesemnificativă şi ca fiind o pedeapsă.

  6. Plini de ostilitate sau teamă, tinzând să rezolve lucrurile prin violenţă.

  7. Nu dorm destul şi somnul lor este de slabă calitate.

  8. Tind spre valori anti relaţii interpersonale.

  9. Reticenţi în colaborarea cu alţii.

  10. Antidemocratici şi cu prejudecăţi împotriva minorităţilor.

  Pentru sănătatea copiilor tăi – şi a ta – nu face din televizor păstorul tău.

  Fă din Domnul păstorul tău şi trăieşte un stil de viață sănătos.

  Kay Kuzma

  Canalul douăzeci şi trei - 2017. Pentru sănătatea copiilor tăi - şi a ta - nu face din televizor păstorul tău. Fă din Domnul păstorul tău şi trăieşte un stil de viață sănătos!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...