Articolul precedentRădăcina problemei
  Articolul următorDoar har

  Demascând pericolele tutunului

  „Nici o slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va tine numai la unul şi va nesocoti pe celălalt.” Luca 16:13

  Era în anul 1994. Locul – sala de şedinţe a guvernului Statelor Unite. Era o mare dramă. O naţiune privea cu uimire cum un doctor tânăr cu ochelari, arătând cam livresc, a atacat corporaţiile multinaţionale de ţigări. David Kessler, comisionar în Administraţia de Hrană şi Droguri, era mânios şi vroia ca toată America să audă acuzaţiile lui împotriva tutunului.

  „Sistemele de livrare a nicotinei” a fost expresia – cheie pe care a folosit-o ca să arate că fabricanţii de ţigări manipulau de fapt conţinutul nicotinei din ţigări pentru a obţine rezultate maxime de dependenţă.

  Preşedintele comitetului, Henry Waxmann, dădea din cap aprobator şi i-a somat pe şefii executivi ai marilor fabrici de tutun să răspundă acuzaţiei. Când aceştia au pretins că sunt nevinovaţi, ai fi putut auzi un huo aproape colectiv din întreaga naţiune. David Kessler avea faptele, descoperirile detaliate ale celor trei chirurgi generali, care să adauge forţă afirmaţiilor sale.

  Ellen G. White a dus demascarea industriei tutunului cu un gigantic pas mai departe faţă de Kessler, când a scris: „În abaterea asupra oamenilor a teribilului obicei al folosirii tutunului. Satana are scopul de a paraliza creierul şi de a aduce confuzie în judecată, aşa încât lucrurile sacre să nu mai poată fi distinse. O dată ce s-a format un apetit pentru acest narcotic, aceasta preia cu putere mintea şi voinţa omului şi el este legat de puterea lui. Satana are controlul asupra voinţei şi realităţile eterne sunt eclipsate” (Temperance, p. 60). Lucrul uimitor este că ea a scris aceasta în 1893, cu mai bine de 100 de ani înainte ca acuzaţiile lui Kessler să clatine industria tutunului.

  În cele din urmă, bătălia împotriva tutunului, ca şi împotriva celorlalte dependenţe şi comportamente asociate lor, se rezumă chiar la bătălia dintre bine şi rău, de partea lui Satana sau de partea lui Dumnezeu. Ţigările sunt cu adevărat sisteme de livrare a nicotinei. Şi Satana este într-adevăr în afacerea de a livra păcat şi distrugere tuturor celor care se joacă cu jucăriile sale.

  Cât de minunat este să ştii că puterea lui Dumnezeu poate să ne protejeze de toate comploturile pe care le face Satana ca să ne amorţească mintea!

  Doamne, dă-mi claritatea percepţiei de a vedea căile Tale întotdeauna într-o lume care oferă atât de multe alternative false şi în cele din urmă distructive.

  Lincoln Steed

  Demascând pericolele tutunului - 2017. Doamne, dă-mi claritatea percepţiei de a vedea căile Tale întotdeauna într-o lume care oferă atât de multe alternative false şi în cele din urmă distructive.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...