Articolul precedentRădăcina problemei
  Articolul următorDoar har

  Demascând pericolele tutunului

  „Nici o slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va tine numai la unul şi va nesocoti pe celălalt.” Luca 16:13

  Era în anul 1994. Locul – sala de şedinţe a guvernului Statelor Unite. Era o mare dramă. O naţiune privea cu uimire cum un doctor tânăr cu ochelari, arătând cam livresc, a atacat corporaţiile multinaţionale de ţigări. David Kessler, comisionar în Administraţia de Hrană şi Droguri, era mânios şi vroia ca toată America să audă acuzaţiile lui împotriva tutunului.

  „Sistemele de livrare a nicotinei” a fost expresia – cheie pe care a folosit-o ca să arate că fabricanţii de ţigări manipulau de fapt conţinutul nicotinei din ţigări pentru a obţine rezultate maxime de dependenţă.

  Preşedintele comitetului, Henry Waxmann, dădea din cap aprobator şi i-a somat pe şefii executivi ai marilor fabrici de tutun să răspundă acuzaţiei. Când aceştia au pretins că sunt nevinovaţi, ai fi putut auzi un huo aproape colectiv din întreaga naţiune. David Kessler avea faptele, descoperirile detaliate ale celor trei chirurgi generali, care să adauge forţă afirmaţiilor sale.

  Ellen G. White a dus demascarea industriei tutunului cu un gigantic pas mai departe faţă de Kessler, când a scris: „În abaterea asupra oamenilor a teribilului obicei al folosirii tutunului. Satana are scopul de a paraliza creierul şi de a aduce confuzie în judecată, aşa încât lucrurile sacre să nu mai poată fi distinse. O dată ce s-a format un apetit pentru acest narcotic, aceasta preia cu putere mintea şi voinţa omului şi el este legat de puterea lui. Satana are controlul asupra voinţei şi realităţile eterne sunt eclipsate” (Temperance, p. 60). Lucrul uimitor este că ea a scris aceasta în 1893, cu mai bine de 100 de ani înainte ca acuzaţiile lui Kessler să clatine industria tutunului.

  În cele din urmă, bătălia împotriva tutunului, ca şi împotriva celorlalte dependenţe şi comportamente asociate lor, se rezumă chiar la bătălia dintre bine şi rău, de partea lui Satana sau de partea lui Dumnezeu. Ţigările sunt cu adevărat sisteme de livrare a nicotinei. Şi Satana este într-adevăr în afacerea de a livra păcat şi distrugere tuturor celor care se joacă cu jucăriile sale.

  Cât de minunat este să ştii că puterea lui Dumnezeu poate să ne protejeze de toate comploturile pe care le face Satana ca să ne amorţească mintea!

  Doamne, dă-mi claritatea percepţiei de a vedea căile Tale întotdeauna într-o lume care oferă atât de multe alternative false şi în cele din urmă distructive.

  Lincoln Steed

  Demascând pericolele tutunului - 2017. Doamne, dă-mi claritatea percepţiei de a vedea căile Tale întotdeauna într-o lume care oferă atât de multe alternative false şi în cele din urmă distructive.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...