Articolul precedentDrumul spre râpă
  Articolul următorEl trebuie să plece (I)

  Un dar din inima

  „Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de râu sau de silă, căci ‘pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu”. 2 Corinteni 9:7

  Ashley avea doar 3 ani, şi ultimele săptămâni fuseseră foarte dificile pentru ea. Diagnosticarea unei boli rare şi nevoia unei intervenţii chirurgicale imediate erau greu de trecut.

  Operaţia a mers conform planului, dar teama şi nesiguranţa au umplut zilele care au urmat. Tratamentele dureroase erau dificil de înţeles, iar credinţa ei în Dumnezeu, care abia înmugurise, a suferit dureroase îndoieli.

  La două zile după operaţie, lui Ashley i-a venit o nouă colegă de salon, la spital. Hillary avea 8 ani şi purta o şapcă uzată, ca să-şi ascundă capul chel. Era în spital pentru chimioterapie pentru cancer osos. Mama ei nu putea să stea cu ea, pentru că avea alţi cinci copii mici, de care trebuia să aibă grijă. În seara aceea, Hillary şi-a primit doza de chimioterapice şi spre dimineaţă se simţea foarte rău. Ashley a observat schimbarea în starea lui Hillary şi era îngrijorată pentru noua ei prietenă.

  În dimineaţa următoare, Ashley a primit un buchet mare de baloane cu o felicitare pe care scria: „Fă-te repede bine”. Nu mai văzuse niciodată aşa de multe baloane mari şi strălucitoare mai înainte.

  – Sunt pentru mine? a întrebat ea neîncrezătoare.

  – Bineînţeles! am răspuns. Prietenii tăi se gândesc la tine şi vor să te înveselească în timp ce eşti în spital.

  La scurt timp după aceea, Ashley a cerut ajutor ca să coboare din pat. Ea a întrebat dacă poate să-şi împartă baloanele cu Hillary, pentru că cealaltă fată era mai bolnavă. „A fost nevoie de ceva efort ca să ajut fetiţa slăbită să coboare din pat şi să-i aranjez toate tuburile şi perfuziile.” Ochii mi s-au umezit, în timp ce-l priveam pe copilul meu mergând spre patul următor. Avea dureri, dar a putut să-şi adune puterile, ca să-şi viziteze noua prietenă şi să-i ofere o parte din buchetul ei de baloane. Nu voi uita niciodată bucuria pe care a exprimat-o Hillary când şi-a dat seama că baloanele erau pentru ea.

  Incidentul mi-a amintit de frumuseţea altruismului. „Fără plată aţi primit, fără plată să daţi” (Matei 10:8).

  Ce dar ai primit, care va aduce bucurie altcuiva dacă i-l oferi ?

  Kathryn Ann Raethel

  Un dar din inima - 2017. Avea dureri, dar a putut să-şi adune puterile, ca să-şi viziteze noua prietenă şi să-i ofere o parte din buchetul ei de baloane. Nu voi uita niciodată bucuria pe care a exprimat-o Hillary când şi-a dat seama că baloanele erau pentru ea.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...