Care este senzaţionalul despre sare?

  „Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.” Matei 5:13

  Care este senzaţionalul despre sare? Mai întâi de toate, americanii mănâncă de 20 de ori mai multă sare decât au nevoie.

  În al doilea rând, medicina învinovăţeşte sarea pentru tensiune arterială crescută, afecţiuni ale inimii şi alte probleme legate de retenţia de lichid.

  Şi, în al treilea rând, nu toată lumea este sensibilă la sare. Exact aşa, unii oameni pot mânca oricâtă sare vor şi nu vor avea nici un fel de efecte negative. Problema este că nu avem un test satisfăcător, ca să ne dăm seama care jumătate a populaţiei este sensibilă la sare şi care nu e. De aceea, este o idee bună să fii pe partea sigură şi să-ţi controlezi ingestia de sare.

  Dacă nu crezi că poţi trăi fără sare, aminteşte-ţi că nu te-ai născut savurându-i gustul. Ai învăţat gustul ei şi consumarea de hrană sărată alimentează pofta după sare. (Ai mâncat vreodată doar un singur cartof prăjit?) În plus, sarea maschează gusturile naturale de care te-ai putea bucura dacă ai renunţa la sare.

  De ce să nu fii pe partea sigură, micşorând ingestia de sare şi şansa unei boli de inimă? Încearcă o dietă fără sare timp de trei săptămâni. Îţi poţi reinstrui mugurii gustativi.

  Aşa cum prea multă sare în organismul nostru creează probleme, la fel se întâmplă pe plan spiritual, când sarea „şi-a pierdut puterea de a săra”.

  Oamenii lui Dumnezeu „trebuie să primească sarea mântuitoare, neprihănirea Mântuitorului nostru. Atunci ei devin ’sarea pământului’, care în mijlocul oamenilor ţin răul pe loc, aşa cum sarea fereşte de stricăciune (Matei 5,13). Dar dacă sarea şi-a pierdut gustul, dacă temerea de Dumnezeu este numai din gură, fără să cuprindă şi iubirea lui Hristos, nu e nici o putere spre bine în aceasta. Acea viaţă nu poate exercita nici o influenţă mântuitoare asupra lumii” (Hristos, Lumina lumii, p. 361, ed. 1997).

  Eficienţa noastră în mărturisire pentru familie şi cei dragi ai noştri depinde de primirea Duhului Sfânt.„Dacă voi sunteţi sarea, în voi se găsesc puteri salvatoare, iar virtutea caracterului vostru va avea influenţă mântuitoare” (Mărturii, voi. 6, p. 261).

  Ce poţi face ca să micşorezi cantitatea de sare pe care o ingerezi?

  Ce poţi face ca să fii „sarea pământului”?

  Jan W. Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...