Articolul precedentOpt pași călăuzitori
  Articolul următorSusţinere

  Sângele unui învingător

  „De aceea, şi Isus ca să sfinţească norodul cu însuşi sângele Său, a pătimit dincolo de poartă.” Evrei 13:12

  John Hendee, în cartea sa Ambassadors for Christ (Ambasadori ai lui Hristos), povesteşte istoria doctorului Felix Ruh un medic evreu din Paris, a cărui nepoată murise de difterie. Jurând că va afla ce a ucis-o pe nepoata sa. Dr. Ruh s-a încuiat în laborator zile întregi. El s-a angajat să dovedească împreună cu colegul lui, Louis Pasteur, că „teoria microbilor” era mai mult decât o teorie. Asociaţia medicală franceză îl dezaprobase pe Pasteur şi reuşise să-l exileze, dar nu departe de Paris. El şi-a ridicat un laborator ascuns în pădure în care continua cercetarea lui interzisă.

  În timp ce oameni de ştiinţă, medici şi asistente priveau, Ruh a deschis o casetă de oţel şi a luat un vas plin cu microbi de difterie pe care îi cultivase cu grijă timp de luni de zile. Recipientul conţinea destui germeni care puteau să omoare toată populaţia Franţei. Savantul a mers la fiecare dintre cei 20 de cai frumoşi şi le-a şters nările, limba, gâtul şi ochii cu aceşti microbi mortali. Oamenii de ştiinţă au aşteptat câteva zile să vadă rezultatul. Fiecare cal a dezvoltat o febră teribilă şi toţi, cu excepţia unuia din ei, au murit. Cei mai mulţi dintre doctori şi unii oameni de ştiinţă au fost plictisiţi de experiment şi n-au rămas să vadă ceea ce credeau ei că va fi moartea ultimului cal. Timp de câteva zile, acesta, fiind bolnav, a stat întins pe pământ. Într-o dimineaţă, totuşi, temperatura calului a început să scadă şi, spre seară, febra îi trecuse în întregime. Curând, animalul a putut să se ridice, să mănânce şi să bea.

  Atunci, Dr. Ruh a luat o secure şi l-a lovit pe acel cal frumos, cu o lovitură de moarte, chiar între ochi. Oamenii de ştiinţă au scos tot sângele din venele animalului care făcuse boala, dar o învinsese. După ce au ajuns repede la spitalul municipal din Paris, şi-au forţat intrarea printre gărzi şi superintendent, au intrat într-o secţie în care 300 de copii mici fuseseră separaţi, deoarece urma să moară de difterie. Ei i-au inoculat forţat pe copii cu sângele calului. Toţi, cu excepţia a trei dintre ei, şi-au revenit complet.

  Şi ei, ca şi noi, au fost salvaţi de sângele unui învingător. Spre deosebire de aceşti copilaşi, nimeni nu ne forţează alegerea. Acceptând sângele lui Isus este o alegere care poate fi făcută liber astăzi.

  Ai lăsat ca Duhul Sfânt să-ți umple viaţa cu sângele unui învingător?

  Tim Crosby

  Sângele unui învingător - 2017. Am fost salvaţi de sângele unui învingător. Spre deosebire de aceşti copilaşi, nimeni nu ne forţează alegerea. Acceptând sângele lui Isus este o alegere care poate fi făcută liber astăzi. Ai lăsat ca Duhul Sfânt să-ți umple viaţa cu sângele unui învingător?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...