Articolul precedentIsus descoperit prin doctrine
  Articolul următorNu ți-am spus când

  O perspectivă diferită

  „Dar lucrurile care pentru mine erau câştiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fată de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos.” Filipeni 3:7-8

  Pe 14 aprilie 1994, Elaine a scris pentru ultima dată în jurnalul ei:

  „Doamne, de vrei să mă vindec
  Sau în mormânt de vei îngădui a merge,
  Am o singură rugăminte:
  Păstrează-mă credincioasă, zilnic.”

  Trei luni mai târziu, Elaine, la doar 42 de ani, a murit. Timp de 10 ani, a suferit de cancer. Apropierea morţii a umbrit constant viaţa ei.

  De ce tinerii credincioşi trebuie să sufere şi să moară? S-ar putea să se întâmple aceasta din cauză că Dumnezeu are ceva de realizat ce n-ar putea fi făcut altfel? Sau pentru că creştinul care arată răbdare şi bucurie în suferinţă, şi chiar moarte, face mai mult pentru Evanghelie decât ar fi făcut într-o viaţă lungă de muncă credincioasă?

  Cuvintele următoare m-au făcut să văd moartea dintr-o perspectivă diferită: „Atât răbdarea, cât şi curajul îşi au biruinţele lor. Prin smerenie în încercări, nu mai puţin prin îndrăzneală în acţiune, suflete pot fi câştigate la Hristos. Creştinul care dovedeşte răbdare şi voioşie în lipsuri şi suferinţă, care întâmpină chiar moartea cu pacea şi liniştea unei credinţe neşovăielnice, poate săvârşi pentru Evanghelie mult mai mult decât ar fi putut săvârşi printr-o viaţă lungă de credincioasă lucrare …

  Urmaşul lui Hristos să nu gândească că, atunci când nu mai este în stare să lucreze în mod public şi activ pentru Dumnezeu şi adevărul Său, nu mai are de făcut nici o lucrare şi că nu mai poate dobândi nici o răsplată. Adevăraţii martori ai lui Hristos nu sunt niciodată daţi la o parte. Atunci când sunt sănătoşi şi când sunt bolnavi, când sunt în viaţă, cât şi atunci când sunt morţi, Dumnezeu îi foloseşte încă. Când, datorită răutăţii lui Satana, servii lui Hristos au fost prigoniţi, iar lucrarea lor neobosită, împiedicată, când au fost aruncaţi în închisoare sau târâţi la eşafod sau la rug, aceasta s-a întâmplat pentru ca adevărul să dobândească o şi mai mare biruinţă (Istoria Faptelor Apostolilor, p. 387).

  Aşa că, fie sănătoşi sau bolnavi, o atitudine dumnezeiască, veselă, este cheia vieţii. Deci, îndrăzniţi – Dumnezeu a biruit lumea (vezi loan 16,33). Doamne, în timpuri de criză şi durere, fă-mă să mă încred înfăptui că Tu l-ai biruit pe vrăjmaşul acestei lumi şi, prin puterea Ta, ajută-mă să menţin o atitudine bucuroasă şi răbdătoare. Amin!

  Judith T. Getchell

  O perspectivă diferită - 2017. Doamne, în timpuri de criză şi durere, fă-mă să mă încred înfăptui că Tu l-ai biruit pe vrăjmaşul acestei lumi şi, prin puterea Ta, ajută-mă să menţin o atitudine bucuroasă şi răbdătoare. Amin!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...