Articolul precedentIsus descoperit prin doctrine
  Articolul următorNu ți-am spus când

  O perspectivă diferită

  „Dar lucrurile care pentru mine erau câştiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fată de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos.” Filipeni 3:7-8

  Pe 14 aprilie 1994, Elaine a scris pentru ultima dată în jurnalul ei:

  „Doamne, de vrei să mă vindec
  Sau în mormânt de vei îngădui a merge,
  Am o singură rugăminte:
  Păstrează-mă credincioasă, zilnic.”

  Trei luni mai târziu, Elaine, la doar 42 de ani, a murit. Timp de 10 ani, a suferit de cancer. Apropierea morţii a umbrit constant viaţa ei.

  De ce tinerii credincioşi trebuie să sufere şi să moară? S-ar putea să se întâmple aceasta din cauză că Dumnezeu are ceva de realizat ce n-ar putea fi făcut altfel? Sau pentru că creştinul care arată răbdare şi bucurie în suferinţă, şi chiar moarte, face mai mult pentru Evanghelie decât ar fi făcut într-o viaţă lungă de muncă credincioasă?

  Cuvintele următoare m-au făcut să văd moartea dintr-o perspectivă diferită: „Atât răbdarea, cât şi curajul îşi au biruinţele lor. Prin smerenie în încercări, nu mai puţin prin îndrăzneală în acţiune, suflete pot fi câştigate la Hristos. Creştinul care dovedeşte răbdare şi voioşie în lipsuri şi suferinţă, care întâmpină chiar moartea cu pacea şi liniştea unei credinţe neşovăielnice, poate săvârşi pentru Evanghelie mult mai mult decât ar fi putut săvârşi printr-o viaţă lungă de credincioasă lucrare …

  Urmaşul lui Hristos să nu gândească că, atunci când nu mai este în stare să lucreze în mod public şi activ pentru Dumnezeu şi adevărul Său, nu mai are de făcut nici o lucrare şi că nu mai poate dobândi nici o răsplată. Adevăraţii martori ai lui Hristos nu sunt niciodată daţi la o parte. Atunci când sunt sănătoşi şi când sunt bolnavi, când sunt în viaţă, cât şi atunci când sunt morţi, Dumnezeu îi foloseşte încă. Când, datorită răutăţii lui Satana, servii lui Hristos au fost prigoniţi, iar lucrarea lor neobosită, împiedicată, când au fost aruncaţi în închisoare sau târâţi la eşafod sau la rug, aceasta s-a întâmplat pentru ca adevărul să dobândească o şi mai mare biruinţă (Istoria Faptelor Apostolilor, p. 387).

  Aşa că, fie sănătoşi sau bolnavi, o atitudine dumnezeiască, veselă, este cheia vieţii. Deci, îndrăzniţi – Dumnezeu a biruit lumea (vezi loan 16,33). Doamne, în timpuri de criză şi durere, fă-mă să mă încred înfăptui că Tu l-ai biruit pe vrăjmaşul acestei lumi şi, prin puterea Ta, ajută-mă să menţin o atitudine bucuroasă şi răbdătoare. Amin!

  Judith T. Getchell

  O perspectivă diferită - 2017. Doamne, în timpuri de criză şi durere, fă-mă să mă încred înfăptui că Tu l-ai biruit pe vrăjmaşul acestei lumi şi, prin puterea Ta, ajută-mă să menţin o atitudine bucuroasă şi răbdătoare. Amin!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...