Articolul precedentBătălia cea mai mare
  Articolul următorSlabă, totuşi tare

  Când căsnicia se clătină

  „Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire şi Te voi lua de mâna, Te voi păzi şi Te voi pune ca legământ al poporului, ca sa fi Lumina neamuritor, să deschizi ochi orbilor, să scoţi din temniţă pe cei legaţi şi din prinsoare pe cei ce locuiesc în întuneric.” Isaia 42:6-7

  Mulţi vedeau căsnicia noastră ca fiind sortită eşecului de la început. Eram prea diferiţi. Copilăria lui Ron îl dusese la crimă şi închisoare. A mea fusese umplută cu dragoste, supraprotejare, control şi izolare de influenţe lumeşti. Cunoaşterea noastră, într-o sală de tribunal, în ziua când Ron a fost eliberat din închisoare, nu a fost o coincidenţă. Atracţia noastră era mai mult un simţ psihologic al destinului decât doar reacţia chimică a organismului.

  Privind înapoi, după treizeci de ani de căsnicie, putem să vedem cum Dumnezeu a condus fiecare circumstanţă, deşi căsnicia a fost „iadul pe pământ” timp de zece ani! În timp ce dragostea noastră era puternică, durerea era adâncă. Răni din trecut ne orbiseră să vedem uneltele de care aveam nevoie pentru vindecare.

  Odată, suferind cu disperare, amândoi ne gândeam la sinucidere. Ne temeam că Dumnezeu ne respingea. Stăteam întinsă, trează, strigând la Dumnezeu, mânioasă şi având nevoie de o soluţie. Căutând răspunsul Lui, am deschis cu teamă Biblia şi am hotărât că voi crede versetul pe care voi pune degetul. Acel text, Isaia 42:6-7 a devenit acum legământul şi angajamentul nostru pentru slujirea noastră în Talente de Viaţă, ca să-i ajutăm pe alţii care suferă.

  Mai întâi, Dumnezeu declară că El este Creatorul universului – El are controlul şi poate face totul! Apoi, pasajul vorbeşte despre legământul pe care vrea să-l aibă cu noi pentru salvarea altora. M-am prins de aceasta ca fiind destinul lui Dumnezeu pentru vieţile noastre. Am fost de acord să anulez sinuciderea mea planificată şi I-am cerut lui Dumnezeu să acţioneze repede. El a făcut-o! Vindecarea noastră a venit în timp ce ne supuneam Lui şi am început să-i ajutăm pe alţii.

  Deşi nu recomand căutarea de pasaje biblice la întâmplare ca o cale de rezolvare a problemelor, Dumnezeu a ştiut că, în disperarea mea, aveam nevoie de un răspuns şi a ales să răsplătească credinţa mea slabă. Când mă gândesc cum Dumnezeu a dat instrucţiuni pentru vieţile noastre, îmi dau seama că nu trebuie să ne temem de nimic în viitor, dacă doar ne amintim cum Dumnezeu ne-a condus în trecut. Acum, Îi mulţumim pentru durerea din trecut. Am învăţat că Dumnezeu permite uneori să ajungem la marginea distrugerii ca să putem deveni supuşi şi gata de a învăţa. Bucuria noastră este deplină când putem, prin puterea lui Dumnezeu, să-i eliberăm pe alţii de lanţurile trecutului lor.

  Provocare: fă tot ce e nevoie, ca să devii gata de a învăţa şi supus voinţei lui Dumnezeu.

  Nancy Rockey

  Când căsnicia se clătină - 2017. Dumnezeu a ştiut că, în disperarea mea, aveam nevoie de un răspuns şi a ales să răsplătească credinţa mea slabă. Când mă gândesc cum Dumnezeu a dat instrucţiuni pentru vieţile noastre, îmi dau seama că nu trebuie să ne temem de nimic în viitor, dacă doar ne amintim cum Dumnezeu ne-a condus în trecut.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...