Articolul precedentCea mai mare criză a vieții
  Articolul următorAcoperind pagubele

  Dumnezeu este un prieten al visătorilor

  „Dar eu, în nevinovăţia mea, voi vedea Faţa Ta: cum mă voi trezi, mă voi sătura de chipul Tău.” Psalm 17:15

  Apa gri-albastră şi apusul care se oglindea în valuri constituiau un fundal pitoresc al visării mele de-a lungul ţărmului Lacului Wigry, în nord-estul Poloniei. În somn, în timpul fazei de mişcare rapidă a ochilor (REM), impulsuri nervoase pleacă la cortexul cerebral din porţiunea inferioară a creierului. Unele studii sugerează că visurile iau naştere din efortul creierului de a organiza impulsurile în imagini tangibile. Dar eu eram treaz şi un întreg arsenal de idei reale în forme caleidoscopice mă ameţeau. Aveam nevoie de o portiţă prin care să sparg zidul impenetrabil de prejudecăţi, care înconjura inimile oamenilor pentru care venisem să mărturisesc. Gândurile mele alergau, în timp ce continuam să mă întreb: „Cum pot să vorbesc despre Isus?”

  O senzaţie de rău mi se învârtea în stomac, în timp ce îmi imaginam feţele livide ale unchilor mei care sufereau de cancer. Mai târziu, moartea lor mi-a intensificat visul şi durerea. Ar fi putut ceva să prevină moartea lor?

  O tânără care venea la seminariile mele de sănătate nu a protestat când am oferit mai mult decât principii de sănătate, când i L-am oferit pe Isus. Bucuria a umplut-o, şi ea şi-a predat inima lui Isus. Lucrarea de sănătate, mi-am dat seama, era acea portiţă de care aveam nevoie.

  Au trecut şapte ani din acea seară de pe malul lacului Wigry. Ca dintr-un vis, m-am trezit să văd că Dumnezeu a creat din nimic. O serie de miracole ne-a condus la ferma de la care puteam lansa un program de sănătate în Polonia, ţara în care tutunul, alcoolul şi ignoranţa în privinţa nutriţiei jefuiau milioane de oameni de sănătatea şi visurile lor.

  Acum, trei magazine de alimente sănătoase, o casă mică de editură, o tipografie şi planuri pentru o şcoală mărturisesc de bunăvoinţa lui Dumnezeu de a transforma visurile în realitate. Cel puţin 1.000 de oameni au mers la diferitele noastre seminarii de sănătate şi am vândut mai mult de 150.000 de exemplare ale cărţilor de reţete. Mulţi L-au găsit pe Hristos şi au fost botezaţi.

  Ca şi conducătorii bisericii timpurii, şi eu am aflat că Dumnezeu este un prieten al visătorilor. El „este foarte mulţumit când ei [copiii Lui] îi adresează cele mai mari cereri… Ei pot să se aştepte la lucruri mari, dacă au credinţă în făgăduinţele Sale” (Hristos, Lumina lumii, p. 558, ed. 1997).

  Visul meu continuă să ceară: „Cum pot mărturisi despre Isus?”

  Ce lucruri mari aştepţi de la Dumnezeu?

  Aminteşte-ţi, El este prietenul visătorilor.

  Robert Kuczek

  Dumnezeu este un prieten al visătorilor - 2017. Dumnezeu este un prieten al visătorilor. El este foarte mulţumit când copiii Lui îi adresează cele mai mari cereri. Ei pot să se aştepte la lucruri mari, dacă au credinţă în făgăduinţele Sale.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...