Articolul precedentSetea de cunoaștere
  Articolul următorÎnregistrare eşuată

  Reducere naturala a durerii

  „Iată, Eu sunt Domnul, Dumnezeul oricărei făpturi. Este ceva de mirat din partea Mea?” Ieremia 32:27

  „Nu am cuvinte să vă mulţumesc. Nu voi înceta niciodată să cânt laude pentru acest curs!”

  Phyllis, în vârstă de 77 de ani, fusese afectată de artrită dureroasă la nivelul mâinilor, genunchilor şi spatelui, timp de ani de zile, şi starea ei se înrăutăţea progresiv. Apoi, au urmat nişte cursuri de sănătate, care vorbeau despre o dietă total vegetariană şi alte remedii naturale.

  – Mâncarea asta are gust de urâciunea pustiirii! exclama ea.

  Dar Phyllis era gata să facă schimbări drastice, dacă aceasta îi va reduce durerea. Aşa că a sărit în picioare, a făcut curat în toate dulapurile şi n-a mai frecventat raioanele de carne din alimentări şi chioşcurile de îngheţată.

  – Am aşa multă energie, mi-a spus ea, şi artrita mea este mult mai bine. Copiii mei îmi spun chiar că vocea mea este mai plină de viaţă, la telefon.

  – E minunat, Phyllis, dar trebuie să începi să mergi pe jos. Nu faci suficient exerciţiu fizic.

  – Vivian, nu pot face asta. Genunchii mei nu sunt chiar atât de bine. Câteva săptămâni mai târziu, Phyllis mi-a spus că începuse, treptat, să meargă pe jos, şi acum putea să meargă aproape un kilometru şi jumătate fără probleme.

  Totuşi, Phyllis a uitat să-şi mai ia tensiunea din când în când. Din cauză că o avea ridicată, ea lua medicaţie pentru aceasta şi a continuat să o ia chiar şi după ce şi-a schimbat stilul de viaţă. Ea a leşinat în timpul vizitei făcute fiului ei în Northeast şi a fost dusă la urgenţă, unde i s-au făcut teste costisitoare. Diagnosticul? Tensiunea arterială era prea mică! Programul avusese succes, totul era în regulă. Medicul nu i-a mai prescris nici un fel de medicament pentru tensiune arterială.

  Acum Phyllis sare de colo-colo ca o femeie tânără şi nu s-ar mai întoarce pentru nimic în lume la vechiul stil de viaţă.

  – Şi hrana are chiar un gust delicios! spune ea.

  Ea simte acum gustul adevărat al hranei, fără să fie mascat de sare sau grăsime. În timpul anilor în care Phyllis a trăit cu dureri, făgăduinţa „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 41:10) a continuat să-i răsune în minte. De când a început să trăiască un stil de viaţă sănătos, ea se simte ca o mărturie vie pentru adevărul din Ieremia 32:27, că nu există nimic prea greu pentru Domnul.

  Nimic nu e prea greu pentru Domnul, dacă vrem să colaborăm cu El şi să ne tratăm trupurile conform instrucţiunilor pe care ni le-a dat.

  Vivian Raitz

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...