Articolul precedentSenzaționalul nu este suficient
  Articolul următorObiecte ascunse

  Bătălie cu aglomerarea

  „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti.” Exod 20:8

  Simţi uneori că pierzi bătălia cu aglomerarea? Profită de arma învingătoare a lui Dumnezeu: Sabatul.

  Cea de-a patra poruncă spune: „Şase zile să lucrezi şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău. Să nu faci nici o lucrare în ea.” (Exod 20:9.10).

  În cele şase zile de lucru din timpul săptămânii, poţi simţi că începi să te destrami. Dar o zi pe săptămână primeşti permisiunea – da, e poruncit – să te retragi într-un mod diferit.

  • Retrage-te din zgomotul ceasului deşteptător, al aparatelor, traficului, telefoanelor.

  • Retrage-te din calea purtătorilor de informaţii: ziare, radio, televizoare, faxuri şi computere.

  • Retrage-te de la luarea deciziilor: acele comitete fără sfârşit şi discuţii şi conferinţe.

  • Retrage-te din viaţa de afaceri – şi odihneşte-te în asigurarea dragostei lui Dumnezeu, mântuirea Lui şi valoarea pe care El o aşază asupra ta – nu asupra a ceea ce faci.

  Porunca Sabatului este mai mult pentru azi decât pentru oricare timp din istorie. Abraham Joshua Heschel scrie despre Sabat: „Există un timp când scopul nu este a avea, ci a fi; nu a poseda, ci a da; nu a controla, ci a împărtăşi; nu a supune, ci a fi de acord. Viaţa merge rău când controlul spaţiului, achiziţionarea de lucruri în spaţiu devine singura noastră grijă.”

  În timpul săptămânii, chiar imaginea noastră de sine devine îngropată în aglomerarea noastră. Sabatul, totuşi, se odihneşte pe un concept revoluţionar: noi avem valoare dincolo de ceea ce producem. Dumnezeu ne consideră valoroşi doar prin faptul că suntem noi înşine, copiii Lui. Asta înseamnă Sabatul.

  Aşa cum scrie Tilden Edwards: „Oprirea din lucru testează credinţa noastră: se duce lumea de râpă, împreună cu mine, dacă încetez să lucrez un timp?”

  Aglomerarea vieţii moderne ne zdrobeşte verticalitatea, ne răneşte imaginea de sine, ne împrăştie bucuria. Dar Sabatul sărbătoreşte bucuria de a fi cu totul în viaţă.

  Doamne, îţi mulţumesc pentru Sabat. Cât de minunat este că ai creat acea zi pentru noi, în care să ne putem odihni de văltorile vieţii!

  DeWitt S. Williams

  Bătălie cu aglomerarea - 2017. Aglomerarea vieţii moderne ne zdrobeşte verticalitatea, ne răneşte imaginea de sine, ne împrăştie bucuria. Dar Sabatul sărbătoreşte bucuria de a fi cu totul în viaţă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...