Iluzia unei sănătăţi depline

  „Într-adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit.. când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi; …ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.” Romani 1:20-21

  Locuind printre familii care practicau New Age, m-am simţit îndemnată să aflu ceva despre filozofia vecinilor mei. Un curs despre sănătatea deplină părea să fie calea de a afla mai mult, aşa că m-am înscris. Fiecare sesiune urma acelaşi tipar; o expunere filozofică despre legătura oamenilor cu energia universală (deseori contrazicând creştinismul), o activitate care altera mintea, apoi mărturii personale despre cum s-a simţit fiecare persoană ca rezultat al activităţii. Ascultam instrucţiunile, priveam sau plecam în timpul activităţii, apoi ascultam evaluările.

  În timpul unei ore, instructorul a cerut studenţilor să se întindă pe podea şi să se hiperventileze (să respire adânc şi repede), timp de 90 de minute. O expertă în yoga, cu controlul ei fenomenal asupra respiraţiei, a fost printre primii care au avut o reacţie – o criză de epilepsie „grand mal”. Mai târziu, ea spunea că a fost cea mai bună reacţie pe care a avut-o vreodată. O treime dintre studenţi au avut experienţe „afară din corp”, jumătate au fost „vizitaţi personal de spiritele instructori”. Cu toţii s-au simţit iluminaţi de experienţele lor „spirituale”. Ceilalţi dintre noi eram creştini şi nu participaserăm.

  Această activitate „de renaştere”, ca şi meditaţia, vizualizarea şi multe alte activităţi care alterează mintea, sunt considerate o cale de „a intra în legătură cu dumnezeul dinăuntru”, o căutare după „înţelepciunea” universală. În realitate, tot ce făceau erau activităţi care afectau modelele undelor cerebrale şi echilibrul chimic care aproape sigur induc halucinaţii şi autohipnoză.

  Noi ne gândim la acestea ca la un fenomen modem, dar, în 1890, Ellen White avertiza: „Satana îi ispiteşte pe oameni la neascultare, facându-i să creadă că în acest fel ei pătrund într-un minunat câmp al cunoaşterii. Dar toate acestea nu sunt decât o înşelăciune. Plini de ideile lor despre progres, călcând în picioare cerinţele lui Dumnezeu, merg pe drumul ce duce la degradare şi moarte” (Patriarhi şi profeţi, p. 40, ed. 1996).

  M-am îndepărtat de această experienţă, fiind recunoscătoare pentru un Dumnezeu care este Mântuitorul meu personal, un Dumnezeu în care pot să am încredere că îmi vorbeşte cuvintele adevărului, prin Duhul Său cel Sfânt. Este înfricoşător ce poate pune Satana în minţile noastre când pierdem controlul, făcând lucruri nesănătoase, care afectează undele noastre cerebrale şi echilibrul chimic.

  Mântuitorul nostru personal şi Creatorul nostru promite că meditaţia noastră asupra Lui reînnoieşte mintea şi este întăritoare.

  Dawna Sawatzky

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...