Atinge pe cineva prin rugăciune

Bucurati-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune. Ajutaţi pe sfinţi, când sunt în nevoie. Romani 12:12-13

Într-o seară de noiembrie 1992, un necunoscut m-a anunţat telefonic despre un accident. Sora mea Kay şi mama mea au fost lovite frontal de cineva care mergea pe contrasens. Kay avea un picior foarte grav rănit, iar mama avea răni multiple. Prognoza nu arăta bine.

O oră mai târziu, am alergat la urgenţă, găsind salonul plin de necunoscuţi care se rugau pentru mama şi sora mea. Kay era deja în sala de operaţie, iar mama urma să fie şi ea operată.

La miezul nopţii, Kay era înapoi în camera ei, trezită din anestezie, ameţită, dar coerentă. Câteva secunde mai târziu, telefonul a sunat şi, spre uimirea mea. cineva dintr-o grupă de rugăciune din California a sunat, ca să ne încurajeze şi să ne mângâie. Eram uimită.

În iulie 1993, avionul nostru a aterizat în Atlanta, după o minunată vacanţă. După ce am sosit, un mesaj ne-a spus că fiul nostru de 16 ani, Brett, era în secţia de terapie coronariană intensivă, la spitalul Emory. Am fost şocaţi să aflăm că, în timp ce făcea schi nautic, Brett a început să aibă dureri severe în piept. Suspectându-se că era vorba de o aortă răsucită, el fusese transportat cu avionul la Emory.

Povestea lui Brett este plină de fapte uimitoare, neobişnuite şi înfricoşătoare. Dar în timp ce stăteam în hoteluri şi la spital, primeam telefoane de peste tot, de la oameni care ne spuneau că îl aminteau în rugăciune. Cum a ajuns vestea în locuri cum ar fi Canada, Singapore şi Anglia nu voi înţelege niciodată, dar ştiu că există o legătură specială între creştinii de pretutindeni. Ai un sentiment cald, mângâietor, când ştii că oamenii se roagă pentru tine şi problemele tale.

Recent, am auzit de Nicky, o fetiţă de 10 ani din Canada, care a căzut de pe un cal. Era în comă. Începând o grupă de rugăciune pentru ea în Georgia, mi-am amintit cât de minunată este rugăciunea. Şi nu există distanţe mari. Putem atinge pe cineva instantaneu, prin rugăciune, fie că sunt vecinii noştri, fie că sunt dincolo de ocean.

Cunoşti pe cineva care are nevoie de vindecare, mângâiere sau putere? Rugăciunea este un răspuns şi este chiar mai ieftină decât orice alt mijloc de comunicare, căruia i se face reclamă la televiziune!

Dianne Affolter

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor