Articolul precedentNu vrei să fii liber?
  Articolul următorPăzit de ceasul încercării

  Durerea – prieten sau dușman

  Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioşia lui, dar sărutările unui vrăjmaş sunt mincinoase. Proverbe 27:6

  Profund, fără nici un sunet, durerea vorbeşte. Mesajul ei cere acţiune imediată şi caută să păstreze şi să protejeze mai mult decât să rănească, totuşi, noi căutăm rareori de bună voie prezenţa ei în vieţile noastre. Durerea vine la noi, pentru că Dumnezeu ne-a creat să gândim şi să simţim.

  Sistemul nervos, ca un sistem de telecomunicaţii, complicat, primeşte mesaje despre mediul din jurul nostru şi din interiorul nostru. Deşi nu este binevenită, durerea este unul dintre semnalele lui necesare. Durerea ne spune dacă o cratiţă este prea fierbinte, ca să fie atinsă, astfel ca să ne îndepărtăm imediat mâna. Ne anunţă dacă ceva nu este în regulă şi ne dă un motiv bun să aflăm care este problema. Dacă eliminăm cauza, durerea trece – scopul ei binevoitor fiind realizat.

  Dacă nu e bună pentru altceva, durerea ne anunţă cel puţin că suntem în viaţă. Fie că este permanentă sau intermitentă, fizică sau emoţională, durerea are un scop. Rănile ei sunt credincioase – este un prieten, şi nu un duşman.

  Irod, tetrarhul Galileei, nu şi-a dat seama de o problemă care îi ameninţa viaţa, până când mesajul lui Ioan Botezătoml nu i-a atras atenţia. Ioan a mustrat păcatele lui Irod, în special pe acela că o luase de nevastă pe Irodiada, soţia fratelui său (Luca 3:19). Mustrarea Botezătorului a fost un semnal, ca durerea, cerând schimbare. Dar, în loc să aleagă viaţa, Irod l-a adus la tăcere pe mesager şi n-a mai primit binecuvântările ascultării de Cuvântul lui Dumnezeu.

  De la întemeierea lumii, durerea s-a evidenţiat. Lacrimi au curs pentru prima dată din ochii atoatevăzători ai lui Dumnezeu. Inima Lui a suspinat şi a suferit din cauza omenirii vulnerabile, demne de milă şi neloiale, iar durerea Lui a cerut acţiune imediată – viaţa singurului Fiu al lui Dumnezeu. Scripturile spun: „Măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit” (Evrei 5:8).

  Purerea ne învaţă şi, în timp ce avem de a face cu ea azi, ne va reaminti că Hristos înţelege exact ceea ce simţim. „Şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:8).

  Doamne, când sufăr, ajută-mă să nu-Ţi limitez scopul, ci să-Ţi permit să-mi întăreşti credinţa şi să-mi dai bucuria Ta deplină.

  Andrea Creed

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...