Potențial inflamabil

Isus a răspuns: „Tu zici: Dacă poţi!… Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede.” Marcu 9:23

Leslie Lemke are capacitatea de a reproduce la pian tot ce aude. Dar lucrul extraordinar nu este doar faptul că Leslie este orb, el este şi paralizat cu paralizie cerebrală şi din punct de vedere mintal este sever handicapat! Iată povestea:

Leslie s-a născut prematur şi a fost abandonat, ca fiind handicapat fără speranţă. Îşi pierduse deja vederea, când May Lemke, o asistentă medicală de 52 de ani, a hotărât să-şi părăsească serviciul, ca să crească sărmanul copil de 6 luni, despre care toată lumea credea că era fără speranţă. Adică toată lumea, cu excepţia lui May. În timp ce zilele pacientului ei deveneau ani, ea a văzut puţine semne de progres.

Dar May n-a renunţat. Ea ştia că Dumnezeu îi dăduse lui Leslie un dar şi se ruga să aibă înţelepciunea de a-l ajuta să-l găsească.

May îl lua peste tot, până când a fost prea greu ca să-l mai ridice. Atunci l-a aşezat lângă gardul din spatele curţii, sperând că se va ţine de el şi va sta în picioare singur, dar el doar se ghemuia jos. În cele din urmă a putut să stea în picioare, şi apoi să meargă. Dar încă nu vorbea.

Băiatul făcea totuşi un lucru care părea neobişnuit. Ori de câte ori atingea o bucată de coardă sau sârmă întinsă, o ciupea cu degetele. În ziua în care May l-a găsit lovind ritmic pe pervaz, ea s-a gândit că Leslie ar putea fi talentat muzical. Aşa că ea şi soţul ei au cumpărat un pian folosit şi l-au pus în dormitorul lui Leslie.

Apoi, i-a revenit sarcina de a-l învăţa să cânte. Ea îi punea muzică, pe care o asculta cu ora. Apoi, îi aşeza degetele pe pian şi îi explica sunetele pe care le auzea. Şi în cele din urmă, după ani de „repetiţii”, el a început să reproducă melodii simple.

Devreme, într-o dimineaţă, când Leslie avea 16 ani, May s-a trezit într-o interpretare fără greşeală a Concertului pentru pian nr. 1 de Ceaikovski. A alergat în camera lui Leslie şi l-a găsit stând la pian şi reproducând perfect muzica pe care ajunsese s-o iubească. Trei ani mai târziu, el a spus primul lui cuvânt.

Este o poveste incredibilă, nu-i aşa? Dar fiecare persoană are posibilităţi date de Dumnezeu, dacă doar le căutăm în noi înşine şi în alţii!

Doamne, ajută-mă să descopăr posibilităţile din mine şi din alţii. Amin.

Kay Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor