Articolul precedentViaţa ta expusă online
  Articolul următorCum să depistăm contrafacerea

  Potențial inflamabil

  Isus a răspuns: „Tu zici: Dacă poţi!… Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede.” Marcu 9:23

  Leslie Lemke are capacitatea de a reproduce la pian tot ce aude. Dar lucrul extraordinar nu este doar faptul că Leslie este orb, el este şi paralizat cu paralizie cerebrală şi din punct de vedere mintal este sever handicapat! Iată povestea:

  Leslie s-a născut prematur şi a fost abandonat, ca fiind handicapat fără speranţă. Îşi pierduse deja vederea, când May Lemke, o asistentă medicală de 52 de ani, a hotărât să-şi părăsească serviciul, ca să crească sărmanul copil de 6 luni, despre care toată lumea credea că era fără speranţă. Adică toată lumea, cu excepţia lui May. În timp ce zilele pacientului ei deveneau ani, ea a văzut puţine semne de progres.

  Dar May n-a renunţat. Ea ştia că Dumnezeu îi dăduse lui Leslie un dar şi se ruga să aibă înţelepciunea de a-l ajuta să-l găsească.

  May îl lua peste tot, până când a fost prea greu ca să-l mai ridice. Atunci l-a aşezat lângă gardul din spatele curţii, sperând că se va ţine de el şi va sta în picioare singur, dar el doar se ghemuia jos. În cele din urmă a putut să stea în picioare, şi apoi să meargă. Dar încă nu vorbea.

  Băiatul făcea totuşi un lucru care părea neobişnuit. Ori de câte ori atingea o bucată de coardă sau sârmă întinsă, o ciupea cu degetele. În ziua în care May l-a găsit lovind ritmic pe pervaz, ea s-a gândit că Leslie ar putea fi talentat muzical. Aşa că ea şi soţul ei au cumpărat un pian folosit şi l-au pus în dormitorul lui Leslie.

  Apoi, i-a revenit sarcina de a-l învăţa să cânte. Ea îi punea muzică, pe care o asculta cu ora. Apoi, îi aşeza degetele pe pian şi îi explica sunetele pe care le auzea. Şi în cele din urmă, după ani de „repetiţii”, el a început să reproducă melodii simple.

  Devreme, într-o dimineaţă, când Leslie avea 16 ani, May s-a trezit într-o interpretare fără greşeală a Concertului pentru pian nr. 1 de Ceaikovski. A alergat în camera lui Leslie şi l-a găsit stând la pian şi reproducând perfect muzica pe care ajunsese s-o iubească. Trei ani mai târziu, el a spus primul lui cuvânt.

  Este o poveste incredibilă, nu-i aşa? Dar fiecare persoană are posibilităţi date de Dumnezeu, dacă doar le căutăm în noi înşine şi în alţii!

  Doamne, ajută-mă să descopăr posibilităţile din mine şi din alţii. Amin.

  Kay Kuzma

  Potențial inflamabil - 2017. Dar fiecare persoană are posibilităţi date de Dumnezeu, dacă doar le căutăm în noi înşine şi în alţii!Doamne, ajută-mă să descopăr posibilităţile din mine şi din alţii.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...