Biciuind un cal obosit

  Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc… Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu, ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere; căci prea iubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn. Psalmul 127:1

  Calul de povară trudise de dimineaţă, în căldura din mijlocul verii. Nu avusese nici un fel de odihnă de la căratul încărcăturilor grele. În timp ce mersul lui încetinea din cauza oboselii şi a setei, căruţaşul a devenit nerăbdător. Cu cât căra mai mult, cu atât făcea mai mulţi bani. Aşa că a început să lovească cu biciul. La început, lovitura părea să creeze o explozie de energie – adrenalina indusă de durere îi dădea calului o putere nouă. Dar în timp ce biciul cădea din ce în ce mai frecvent, calul răspundea din ce în ce mai puţin, apoi a început să se împiedice şi să se clatine. În cele din urmă, animalul s-a prăbuşit, nemaiputând simţi deloc biciul.

  Probabil, condamnăm cu oroare o aşa brutalitate faţă de un animal fără minte. Dar nu avem şi noi uneori un comportament asemănător? Suntem sensibili la nevoia de odihnă a corpului nostru? Sau ne „biciuim” sistemul nostru nervos, obosit, cu stimulenţi chimici ca să-l „menţinem la lucru” doar puţin mai mult, să terminăm mai multă treabă, culcându-ne mai târziu – toate în numele realizării unui scop care pare mai important decât echilibrarea muncii cu odihna?

  Cofeina este biciul cel mai popular pe care oamenii îl folosesc pentru ei înşişi. Unii oameni devin toleranţi cu stimularea ei şi cred că ea nu are nici un efect asupra lor. Stimulaţi de substanţa chimică, noi nu putem nici măcar să simţim povara noastră din cauza oboselii, şi, ca rezultat, anormala funcţionare a corpului nostru pare acum normală.

  Am un prieten care consuma mari cantităţi de băuturi cu cofeină în fiecare zi, ca să-l ajute să lucreze mai mult şi mai greu. Când şi-a dat seama de efectele lucrului peste măsură în viaţa lui şi ale cofeinei, a îndurat simptomele renunţării la droguri, ca să se elibereze. Mai târziu, a recunoscut că, după câteva zile de lipsă de energie, a început să-şi dea seama mai mult de nevoia lui de odihnă. Şi când a răspuns semnalelor normale pentru odihnă, a început să-şi recapete echilibrul şi să se rupă de obiceiul de a lucra peste măsură, obicei pe care şi-l crease prin biciul cofeinei.

  Dumnezeu nu aşteaptă să lucrăm peste măsură, ca să-I facem pe plac. El ne-a făcut cu anumite legi ale fiziologiei. Când colaborăm cu Creatorul nostru, El va binecuvânta casa pe care o construim pentru viaţa noastră.

  Îţi clădeşti tu casa pe o temelie sănătoasă sau pe nisipul drogurilor şi stimulenţilor artificiali?

  Pat B. Mutch

  Biciuind un cal obosit - 2017. Dumnezeu nu aşteaptă să lucrăm peste măsură, ca să-I facem pe plac. El ne-a făcut cu anumite legi. Când colaborăm cu Creatorul nostru, El va binecuvânta casa pe care o construim pentru viaţa noastră. Îţi clădeşti tu casa pe o temelie sănătoasă sau pe nisipul drogurilor şi stimulenţilor artificiali?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...