Pregătește-te să-L întâlnești pe Dumnezeul tău

Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu căt de trecător sunt. Psalmul 39:4

Robert Spangler, mult timp director al Asociaţiei Pastorale de la Conferinţa Generală, vorbeşte despre un timp în care a trebuit să facă faţă sfârşitului vieţii.

„Nu cu multe apusuri în urmă, soţia mea devotată, Marie, şi cu mine mergeam pe holurile Spitalului Adventist din Washington, unde fusesem internat pe neaşteptate ca pacient cardiac. O angiogramă descoperise blocaje severe în patru artere de la nivelul inimii, o stare care cerea chirurgie bypass, în ziua următoare, fiind programat pentru operaţie, Marie m-a întrebat cu grijă dacă aveam vreo teamă în privinţa trecerii printr-o astfel de criză…

În legătură cu aceasta, trebuie să menţionez că eram perfect conştient că inima mea va fi oprită intenţionat, în timp ce funcţiile ei vor fi preluate de un aparat de pompare a sângelui. Îmi dădeam seama, de asemeni, că nu era nici o garanţie că nu mă voi alătura societăţii celor morţi în câteva ore, aşa cum s-a întâmplat cu colegul meu de salon, câteva zile mai târziu.

Cu aceste gânduri şi altele alergându-mi prin minte, în cele din urmă am răspuns într-un fel care părea îngâmfat: ’Nu, Marie, n-am nici o teamă’. Căci în acel moment am ştiut că, aşa cum era, deficientă şi limitată, credinţa mea în dragostea lui Isus pentru mine şi dragostea mea pentru El mă vor susţine în această criză, indiferent de rezultat.”

Geniul adventismului se află în realitatea viitorului. Veşnicia cu Mântuitorul nostru în cer şi pe Noul Pământ este reală şi tangibilă. Veşnicia este la fel de pipăibilă ca cicatricele pe care Toma le-a văzut şi pipăit în mâinile şi coasta lui Isus!

Este o reală chemare la trezire, să ne dăm seama că veşnicia poate fi doar la un pas. Poate fi măsurată în ezitanta bătaie a inimii, în strivirea bolnăvicioasă a oţelului şi a sticlei pe autostradă sau în respiraţia rară a unui bolnav în ultima fază. Dar ar putea fi veşnicia mai aproape de fiecare dintre noi decât ne putem imagina? Sfârşitul acestei lumi, împlinirea profeţiei biblice este iminentă.

Ai vreo teamă cu privire la criza din faţa ta? Ce te va susţine?

Ce ai putea face azi, pentru a te pregăti să-L întâlneşti pe Dumnezeul tău?

Steven L. Haley

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor