Articolul precedentÎnvaţă-le pe de rost
  Articolul următorAtributele adevăratei biserici

  Pregătește-te să-L întâlnești pe Dumnezeul tău

  Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu căt de trecător sunt. Psalmul 39:4

  Robert Spangler, mult timp director al Asociaţiei Pastorale de la Conferinţa Generală, vorbeşte despre un timp în care a trebuit să facă faţă sfârşitului vieţii.

  „Nu cu multe apusuri în urmă, soţia mea devotată, Marie, şi cu mine mergeam pe holurile Spitalului Adventist din Washington, unde fusesem internat pe neaşteptate ca pacient cardiac. O angiogramă descoperise blocaje severe în patru artere de la nivelul inimii, o stare care cerea chirurgie bypass, în ziua următoare, fiind programat pentru operaţie, Marie m-a întrebat cu grijă dacă aveam vreo teamă în privinţa trecerii printr-o astfel de criză…

  În legătură cu aceasta, trebuie să menţionez că eram perfect conştient că inima mea va fi oprită intenţionat, în timp ce funcţiile ei vor fi preluate de un aparat de pompare a sângelui. Îmi dădeam seama, de asemeni, că nu era nici o garanţie că nu mă voi alătura societăţii celor morţi în câteva ore, aşa cum s-a întâmplat cu colegul meu de salon, câteva zile mai târziu.

  Cu aceste gânduri şi altele alergându-mi prin minte, în cele din urmă am răspuns într-un fel care părea îngâmfat: ’Nu, Marie, n-am nici o teamă’. Căci în acel moment am ştiut că, aşa cum era, deficientă şi limitată, credinţa mea în dragostea lui Isus pentru mine şi dragostea mea pentru El mă vor susţine în această criză, indiferent de rezultat.”

  Geniul adventismului se află în realitatea viitorului. Veşnicia cu Mântuitorul nostru în cer şi pe Noul Pământ este reală şi tangibilă. Veşnicia este la fel de pipăibilă ca cicatricele pe care Toma le-a văzut şi pipăit în mâinile şi coasta lui Isus!

  Este o reală chemare la trezire, să ne dăm seama că veşnicia poate fi doar la un pas. Poate fi măsurată în ezitanta bătaie a inimii, în strivirea bolnăvicioasă a oţelului şi a sticlei pe autostradă sau în respiraţia rară a unui bolnav în ultima fază. Dar ar putea fi veşnicia mai aproape de fiecare dintre noi decât ne putem imagina? Sfârşitul acestei lumi, împlinirea profeţiei biblice este iminentă.

  Ai vreo teamă cu privire la criza din faţa ta? Ce te va susţine?

  Ce ai putea face azi, pentru a te pregăti să-L întâlneşti pe Dumnezeul tău?

  Steven L. Haley

  Pregătește-te să-L întâlnești pe Dumnezeul tău - 2017. Geniul adventismului se află în realitatea viitorului. Veşnicia cu Mântuitorul nostru în cer şi pe Noul Pământ este reală şi tangibilă. Veşnicia este la fel de pipăibilă ca cicatricele pe care Toma le-a văzut şi pipăit în mâinile şi coasta lui Isus!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...