Articolul precedentÎnvaţă-le pe de rost
  Articolul următorAtributele adevăratei biserici

  Pregătește-te să-L întâlnești pe Dumnezeul tău

  Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu căt de trecător sunt. Psalmul 39:4

  Robert Spangler, mult timp director al Asociaţiei Pastorale de la Conferinţa Generală, vorbeşte despre un timp în care a trebuit să facă faţă sfârşitului vieţii.

  „Nu cu multe apusuri în urmă, soţia mea devotată, Marie, şi cu mine mergeam pe holurile Spitalului Adventist din Washington, unde fusesem internat pe neaşteptate ca pacient cardiac. O angiogramă descoperise blocaje severe în patru artere de la nivelul inimii, o stare care cerea chirurgie bypass, în ziua următoare, fiind programat pentru operaţie, Marie m-a întrebat cu grijă dacă aveam vreo teamă în privinţa trecerii printr-o astfel de criză…

  În legătură cu aceasta, trebuie să menţionez că eram perfect conştient că inima mea va fi oprită intenţionat, în timp ce funcţiile ei vor fi preluate de un aparat de pompare a sângelui. Îmi dădeam seama, de asemeni, că nu era nici o garanţie că nu mă voi alătura societăţii celor morţi în câteva ore, aşa cum s-a întâmplat cu colegul meu de salon, câteva zile mai târziu.

  Cu aceste gânduri şi altele alergându-mi prin minte, în cele din urmă am răspuns într-un fel care părea îngâmfat: ’Nu, Marie, n-am nici o teamă’. Căci în acel moment am ştiut că, aşa cum era, deficientă şi limitată, credinţa mea în dragostea lui Isus pentru mine şi dragostea mea pentru El mă vor susţine în această criză, indiferent de rezultat.”

  Geniul adventismului se află în realitatea viitorului. Veşnicia cu Mântuitorul nostru în cer şi pe Noul Pământ este reală şi tangibilă. Veşnicia este la fel de pipăibilă ca cicatricele pe care Toma le-a văzut şi pipăit în mâinile şi coasta lui Isus!

  Este o reală chemare la trezire, să ne dăm seama că veşnicia poate fi doar la un pas. Poate fi măsurată în ezitanta bătaie a inimii, în strivirea bolnăvicioasă a oţelului şi a sticlei pe autostradă sau în respiraţia rară a unui bolnav în ultima fază. Dar ar putea fi veşnicia mai aproape de fiecare dintre noi decât ne putem imagina? Sfârşitul acestei lumi, împlinirea profeţiei biblice este iminentă.

  Ai vreo teamă cu privire la criza din faţa ta? Ce te va susţine?

  Ce ai putea face azi, pentru a te pregăti să-L întâlneşti pe Dumnezeul tău?

  Steven L. Haley

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...