O lecție de speranță și vindecare

  Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credința, pentru ca prin puterea Duhului Sfânt să fiţi tari în nădejde! Romani 15:13

  Copiii bolnavi de cancer au cu siguranţă multe motive să fie descurajaţi şi fără speranţă. În fiecare zi, ei suferă experienţe dureroase, iar efectele secundare ale chimioterapiei şi ale altor tratamente le afectează imaginea fizică şi respectul faţă de ei înşişi. Totuşi, cei mai mulţi copii şi adolescenţi care au cancer fac faţă situaţiei lor cu o atitudine pozitivă şi cu o bucurie care îi uimeşte pe cei care lucrează cu ei. Ei cred că cheia este credinţa şi speranţa lor în viitor.

  Ann este un exemplu în acest sens. A fost diagnosticată cu sarcom la vârsta de 13 ani, apoi tratată cu chirurgie radicală, radiaţii şi doi ani de chimioterapie. Cu nici o recădere timp de 10 ani, ea este acum considerată supravieţuitor pe termen lung.

  În loc să-L învinovăţească pe Dumnezeu pentru boala ei, Ann L-a văzut ca pe sursa puterii ei. Credinţa ei în Dumnezeu a crescut în timpul terapiei. Ca rezultat al experienţelor din timpul tratamentului ei pentru cancer, Ann a luat decizia de a-şi dedica viaţa ajutării altora. Ea face acum studii în etică medicală şi plănuieşte să devină capelan al unui spital.

  Ann crede cu străşnicie că experienţa ei ca pacient bolnav de cancer a fost cea mai bună experienţă din viaţa ei. Ea este convinsă că credinţa şi speranţa i-au dat putere să supravieţuiască. Iată cum se exprimă ea: „Cred că această experienţă a schimbat fundamental ceea ce sunt. Simt că viaţa valorează mai mult. Mă bucur în lucrurile mici, cum ar fi mirosul unei flori sau culoarea unui apus. Cred că mulţi oameni îşi fac propriile vieţi dificile. Fiecare dintre noi trebuie să se bucure de fiecare zi pe care Dumnezeu ne-o dă.”

  Ori de câte ori mă simt descurajată sau copleşită de stresul şi problemele vieţii, mă gândesc la Ann. Pur şi simplu mi-e greu să mă autocompătimesc când mă raportez la curajul ei. Viaţa ei este o lecţie puternică de speranţă şi vindecare.

  Cu ajutorul lui Dumnezeu, şi noi, ca şi Ann, putem învăţa să privim toate experienţele vieţii ca fiind pozitive. Dacă îi dăm voie, Dumnezeu poate transforma lucrurile rele, care ni se întâmplă, în lucruri pozitive, care ne întăresc credinţa, adâncindu-ne credinţa în El şi umplându-ne cu bucurie şi speranţă.

  Fă din Romani 15:13 rugăciunea ta personală: „Dumnezeul nădejdii să mă umple pe mine [numele tău] cu toată bucuria şi pacea pe care le dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiu tare în nădejde!”

  Linda Willman Johnson

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...