Puterea încredibilă a muzicii

  Căci Tu eşti ajutorul meu şi cânt la umbra aripilor Tale. Psalmul 63:7, traducerea N.I.V.

  Muzica a fost salvarea mea. Trecând printr-o perioadă dificilă cu părinţii mei şi fiind foarte stresată, aveam sentimentul că nu eram liberă să mă exprim. Deşi îmi plăcuse muzica întotdeauna, aceasta nu jucase un rol important în copilăria mea. Apoi, când aveam 12 ani, am fost la un concert şi am auzit o vioară solo. A fost un moment magic! De atunci, am avut o pasiune pentru a cânta la un instrument, deşi n-am avut şansa să fac aceasta decât un an mai târziu, când violonista care făcuse să aibă loc pentru mine acel magic moment a devenit profesoara mea. Ea m-a inspirat. Şi vioara mi-a dat un scop în viaţă, pe care nu l-am avut niciodată mai înainte.

  Am descoperit că prin muzică puteam să exprim acum sentimente adânci din interiorul meu, pe care nu le puteam scoate la suprafaţă mai înainte. În acelaşi timp, când îmi exprimam acele sentimente, simţeam vindecarea venind asupra mea şi eram fericită pentru prima dată în viaţă! Dar nu numai că eram fericită, ci îi făceam şi pe alţii fericiţi prin muzica mea. Bucuria mea se dubla! A fost începutul călătoriei mele de o viaţă cu vioara.

  Muzica are o incredibilă putere emoţională. Soţul meu, care este pianist, a fost rugat să cânte la înmormântarea soţului unei prietene. Cuplul se căsătorise cu mulţi ani în urmă, iar văduva era foarte îndurerată. După înmormântare, mi-a spus: „Îmi era groază de această înmormântare şi nu ştiam cum voi putea să trec prin toate. Dar aţi cântat o muzică atât de frumoasă şi de plină de speranţă, încât am fost transportată dincolo de circumstanţe, într-un loc mai bun.”

  Muzica are puterea de a exprima fiecare emoţie omenească. David cânta din gură şi la instrument toată gama de emoţii omeneşti şi găsea vindecare în aceasta. Dumnezeu i-a instruit chiar pe israeliţi cum să mânuiască trompetele şi cum să cânte în cor. Şi, de fiecare dată când au făcut-o, au învins!

  În fiecare zi, facem faţă unei bătălii cu emoţiile noastre. Permite puterii muzicii să te aline, să-ţi dea energie, să te ridice şi să te inspire, aşa cum face şi pentru mine.

  Cercetătorii au descoperit că acei copii care ascultă muzica lui Mozart iau note mai bune. De ce nu pui puţină muzică de Mozart la casetofon sau CD player, să vezi ce poate face pentru tine?

  Dianne Kosarin

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...